Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl naprogramován tak, aby sloužil veřejnosti, udržoval pořádek, chránil nevinné, zneškodňoval zločince, kteří ovládli ulici. Napůl člověk, napůl stroj, ale celý policista - říkají mu RoboCop. Obří průmyslová společnost OCP převzala kontrolu nad policejním útvarem ve městě a od té chvíle přišlo o život 31 policistů. S rostoucí zločinností je třeba něco udělat. Vědcům a technikům se ale první pokus nezdaří - jejich robot zabije omylem nevinného člověka. Potřebují něco tak dokonalého, jako byl policista Murphy - než ho gangsteři rozstříleli na kousky - ale nezranitelného. Mladému vědci Mortonovi se podaří úžasná věc - spojí to, co zbylo z Murphyho s nejmodernější technikou a na světě je RoboCop - sen každého policejního náčelníka. RoboCop předčí ve své výkonnosti všechna očekávání - při jeho neuvěřitelných akcích se tají dech a naskakuje husí kůže. Jeho dokonalost má malou chybičku, která se stane osudnou těm, kdož pod záminkou ochrany veřejné bezpečnosti doufali, že totálně ovládnou město... (INTERAMA a.s.)

(více)

Zajímavosti (109)

  • V čase 32:45 je RoboCop (Peter Weller) na střelnici a střílí ze své pistole. Po jednom zmáčknutí spouště ale nevyjde výstřel. (Horryx)
  • Když RoboCop (Peter Weller) na konci filmu odstřelí robota ED-209 pomocí pušky Cobra, můžeme vidět, jak se mu nábojnice zasekne v závěru zbraně. Navíc je patrné, že šlo o slepý náboj, neboť má vlnitý okraj značící, že v náboji nebyla žádná střela, ale byl jen mechanicky uzavřen. Puška Cobra je upravená odstřelovací puška M82 Barrett ráže .50 (12,7mm). I v reálu je tato zbraň schopná likvidovat lehce pancéřované cíle až na vzdálenost 1,5 km. Používá je i Armáda České republiky. (Rawen616)
  • Ve 25. minutě Alex Murphy (Peter Weller) přichází k autu a dveře otevírá dálkovým ovládáním. Následuje výbuch, ale v 61. minutě při kopírování zločinů do jeho paměti otevírá dveře od auta ručně, bez dálkového ovládání. (StanaB)
  • Ve scéně, kdy Robocop (Peter Weller) střílí v hale plné drog, než zatkne Clarence (Kurtwood Smith), je záběr, jak šlape na rozbité skleněné baňky. Ty se ale přes jeho váhu dál nijak netříští. (Raziel811)
  • Anne Lewis (Nancy Allen) a Alex J. Murphy (Peter Weller) pronásledují Clarence J. Boddickera (Kurtwood Smith) a jeho kumpány, kteří jim při přestřelce poškozují na policejním autě přední sklo a maják. Sklo je však v dalším záběru nepoškozené. (Armin82)
  • Při přepadení benzínové pumpy si jeden z členů bandy Clarence J. Boddickera (Kurtwood Smith) při tankování zapálí cigaretu. Když však z auta vystoupí RoboCop (Peter Weller), tak ji už nemá, a to ani v dalších záběrech. Na motorce ji ale najednou zase má a nedopalek hází na zem. (Armin82)
  • Spoiler: Ve scéně, kdy je Murphy (Peter Weller) "popraven", Clarence (Kurtwood Smith) Murphymu stojí na předloktí. Murphyho ruka je dlaní vzhůru a směřuje k nohám. V momentě ustřelení mu Clarence stojí na bicepsu a ruka je ohnutá směrem nad hlavu. Přitom je vidět, jak se celou scénu Murphy o tuto ruku částečně opírá, jelikož neleží zcela na zádech. (Raziel811)
  • Pri vyhadzovaní člena mestskej rady z okna je v reportáži vidieť, ako keby sa padajúcemu chlapovi po dopade odrazili nohy od zeme. Avšak v skorších záberoch bolo okno, z ktorého padal, na druhom poschodí. To značí, že kaskadér sa v zábere odrazil od mäkkej podložky, ktorá mala stlmiť jeho pád. (toi-toi)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

RoboCop našel režiséra

RoboCop našel režiséra

21.11.2019

Vycházející australský filmař Abe Forsythe (Little Monsters) byl čerstvě najat k režii chystaného filmu RoboCop Returns pro MGM a Atlas Entertainment. Forsythe tak nahrazuje Neilla Blomkampa, který… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Reklama

Reklama