Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (187)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení na poli české komedie. Kdyby celý průběh filmu probíhal "přirozeně", jako závěrečná vcelku dojemná část, mohla to být výborná vánoční klasika, kterou bych si o Vánocích pustil pravidelně, stejně jako Lásku nebeskou. Škoda jen těch nepřirozených cringe momentů, které jsou v českých béčkových komedií již nedílnou součástí. Zejména nepřirozenost hraní některých účinkujících ("Kluk z ulice", Krajčův synátor, Holubka), potažmo určité scény. Stručně řečeno - k dokonalosti schází přirozenost, nicméně překvapení veliké. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Slabost pro Vánoční romantické osudy sice mám, ale v tomhle případě je to úplně k ničemu. Působí to na mě mimořádně uměle s nechybí všechny neduhy českých komedií posledních let. Ona dvojice neokoukaných - Maximová a Krajčo mi párkrát vykouzlila úsměv, ale byli jediní. Ostatní mozaika příběhů, které nějak eskalují na Vánoce, byla talik laciná a nudná, že jsem až fňukal, kdy zase uvidím ten páreček.. Trapnost, lacinost a pořád dokola.. Není snad nutný na každý Vánoce něco ušmudlat jen proto, že na to obecná nálada jistě bude. Přidat někoho normálního a nedívat se pořád na vyčpělého Langmajera, snad by to nakonec nebyl takový propadák.. Vykastrovaná moderní pohádka, která snese poctivou dávku klišé. 25% ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele

Listy do M. jsem viděla před deseti lety. Vůbec jsem nevěděla, že tohle je česká verze. Napověděl mi ten promiskuitní Santa a chlápek pracující v rádiu. Už fakt nemám srovnání, protože kromě toho, že se mi Listy do M. líbily si nepamatuju ani prd. Tato česká verze byla fajn. I když zbytečně přeplácaná přehrávajícími známými obličeji. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Až na místy přespříliš křečovitou dobrosrdečnost všech ve filmu velké překvapení, které jsme si v kině moc užili. Nečekal bych, že něco, co mnozí odsuzují jako tu "srágoru s Richardem Krajčem," bude až takhle hýřit nejrůznějšími emocemi a ačkoliv vám třeba nesednou všechny příběhy, u většiny jsem si říkal, jak byly vlastně moc pěkně odvyprávěné. Samozřejmě, cílovka je jasná a s tou ani mocný Herkules nepohne, proto tu ostatně svítí takto bídné hodnocení, ale jako taková mnohokrát zremakovaná variace a alternativa na Lásku nebeskou to funguje velice dobře. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Postavy se dostávají do situací, do kterých by se v reálném životě nedostaly, mluví mezi sebou tak, jak by mezi sebou v reálném životě nemluvily. Ale na to jsme už u tuzemských romantických komedií tak nějak zvyklí. Ve filmech v posledních letech produktivní slovenské režisérky Marty Ferencové většinou dáma/y hledají chlapa/y. Ovšem jdou na to hodně prapodivnou cestou. Tentokrát to ale tak nějak překvapivě funguje. Táňa Pauhofová potřebuje objetí, Richard Krajčo matku pro svého syna, Jaroslav Dušek se přítelkyně svého syna asi nedočká a u Langmajerů všechno zachrání čokl. Zázraky se asi fakt dějí, protože Ferencová (která zase sáhla po polské látce) dala dohromady vcelku funkční záležitost. I když chování některých postav nedává smysl, pitvoření jiných otravuje a nepochopitelná je i výstavba mnohých scén, ve výsledku tahle vztahová pohádka neuráží. A i když hrají největší pitomce, své scény nejvíc rozsvěcují právě Dušek s Evou Holubovou. Ve výsledku roztomilá Elizaveta Maximová, snaha o líbivost v každém záběru, fajn dětští herci i obří průhlednost zápletek. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (9)

  • Použito bylo 50 vánočních stromků, přibližně 3 500 vánočních světel a ozdob, 170 filmových kostýmů, sníh přírodní, ale i vyrobený ze 40 kg jedlé sody, 50 tun sněhu seškrabaného při údržbě zimního stadionu a 40 litrů náplně do sněhostroje. (Duoscop)
  • Štáb překvapivě nejvíc válčil s počasím, které sněhu v době natáčení nepřálo: „Sehnat dostatek sněhu, když sníh není, to byl opravdu velký úkol. Proto jsme se přesunuli na finále natáčení do Jizerských hor. Sníh jsme dosypávali v Praze a Brně a všude, kde to šlo. Pak samozřejmě covid, všichni chodili s rouškami, všichni jsou opatrní, všechno se špatně shání,“ uvedl producent Adam Dvořák. (Duoscop)
  • „Je tam velká paleta emocí, typů postav, vztahů. Baví mě, že každou chvíli děj přeskakuje z jednoho příběhu do druhého a že to nenudí a diváka to táhne stále dopředu,“ prohlásila o filmu režisérka Marta Ferencová. (Duoscop)

Reklama

Reklama