Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neo je, poté co se mu podařilo zastavit několik chobotniček pouze silou vůle, v hlubokém bezvědomí a odpočívá na lodi vedle dalšího záhadného pacienta, který jako jediný přežil nepovedený protiútok zionských lodí. Kapitán lodi muže podezírá ze zrady a nemůže se dočkat, až se probudí, aby ho mohl vyslechnout. Morpheus a Trinity si dělají starost o Nea. Jeho stav totiž mnohem více než bezvědomí připomíná stav člověka připojeného k Matrixu, přestože zjevně připojený není. Nedbají pochybovačných názorů kapitána a vydávají se do Matrixu, aby si nechali poradit od Vědmy, co se Neovi stalo. Ta jim prozradí, že chobotničky nevyřadil z boje náhodou. Jako vyvolený má obrovské schopnosti, které zatím dokáže plně ovládat, navíc není nijak omezen hranicemi mezi jednotlivými světy. Díky střetu s chobotničkami se nedopatřením dostal do pasti mezi skutečností a Matrixem. Posádka lodi mezitím objeví Niobe a její nepojízdnou loď, kterou uvede znovu do chodu. Velitel zionských obranných sil Lock o tom nemá žádné zprávy a považuje všechny tři lodě, které zůstali mimo Zion za ztracené... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (959)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Háleluja. Čekal sem všechno, ale todle předčilo všechna má očekávání. Všecho začíná dávat smysl, Smith se nevyhnutelně prožírá systémem, Neo získává rovnoceného protivníka a začíná chápat svoji úlohu v téhle tragické hře. Herci znovu hrají, a větší prostor dostávají i vedlejší postavy, Závěrečné bitvy jsou fantastické, triky polepšili, a Hudba (především skladba Neodaemmerung, která zní když souboj Nea a Smitha dosáhne téměř až nebeské výšky) je fantastická. Rozhodně velice temná podívaná, jejíž konec je naprosto nečekaný, avšak vlastně zcela v rámci lidksého chápání a zkušeností, protože každému, kdo vlastní PC se už něco podobného stalo. Jsem nadšen, uchvácen a ovlivněn na celý život. Bratři Wachovští dokázali pozvednut Kult, který po rozporuplném Reloadedu lehounce pokulhával. Welcome back, Matrix! ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Závěrečný díl trilogie Matrix už nelze brát jako samostatně fungující film, ale jako přímé pokračování useknutého Reloaded. Wachowští se nezdržují zbytečným vysvětlováním, ale hází diváka do příběhu po hlavě a nechávají jej, ať se v hektické situaci na plátně i mezi postavami zorientuje sám. Ty mu to neulehčují, mluví v obvyklých hádankách a dvojsmyslech, zkáza se blíží a hlavní postava se ocitá někde mimo oba dosud známé světy... Obával jsem se, že tvůrci zabřednou do tenat zbytečného vysvětlování a prohlubování naznačených odboček a možností, ale naštěstí hned ze začátku eliminovali všechny komplikace a nechali závěrečnou část své trilogie řítit se kupředu jako rozjetý vlak v kolejích anime a videoher, kde lidé v bojových robotech bojují proti statisícům sentinelů a souboj hrdinů probíhá na nebi, mezi zdmi mrakodrapů i v obrovských přívalech vody, aniž by je nějak zdržovaly fyzikální zákony. Wachowští obracejí naruby mýtus superhrdiny, stejně jako se neobtěžují tím, aby diváka oblažovali nějakým ultrašťastným koncem... Snažím se příliš neupadávat do euforických stavů, ale Matrix Revolutions mi splnil sen fanouška science fiction a dosud se z toho zážitku vzpamatovávám. Trilogie Matrix pro mě bude jednou z nejgeniálnějších filmových ság, co jsem kdy viděl, možná geniálnější než Hvězdné války. Jen se bojím, že pro běžného diváka bude Revolutions velmi těžko stravitelný film... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po celosvetovom úspechu paranoidného sci-fi cyber thrilleru Matrix, ktorý natočili bratia Wachowski v roku 1999 sa o štyri roky neskôr pristúpilo k vyprodukovaniu ďalších dvoch jeho pokračovaní (Matrix Reloaded a Matrix Revolutions). Bohužiaľ tieto dve nové časti sa ani zďaleka nepribližujú geniálnej úrovni pôvodného filmu. "Matrix Revolutions" je len dejovo zmätenou bombastickou audiovizuálnou show. Matrix vôbec nepotreboval pokračovania. Urobiť z toho zbytočne naťahovanú trilógiu nebol dobrý nápad. *** ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Teprve díky fundovaným rozborům druhých a doplnění svých znalostí filozofie (zejména východní) jsem si uvědomil, o jak promyšlené zakončení trilogie jde. K vlastní škodě je zároveň nejméně "user-friendly". 90% Zajímavé komentáře: Douglas, Tetsuo, tron, Legas, Tomislav, MilesTeg, kolikasp, HawkeyP ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Miesto tretieho, zase inakšie pojatého filmu, čo by mi vyhovovalo viac sme na záver trilógie vlastne dostali len druhú polovicu Reloaded, keďže Revolutions pokračuje presne tam, kde skončil a aj v rovnakom štýle a už tu vidno, že tvorcom celkom došiel dych, aj nápady. Zase zlé to nie je, chystá sa obrana Zionu, takže tá atmosféra extrémneho nebezpečia, ktoré nastane už o pár hodín sa mi páčila, už ani tie vedľajšie postavy nie sú tak nové a nevýrazné, takže som s nimi sympatizoval a aj celá hlavná fáza filmu našťastie splní to, čo divák čaká a tak tu sa je na čo pozerať. Ale Matrix samotný je už riadne v úzadí, vlastne iba v úvode dostane nejaký priestor, inak sa film venuje reálnemu svetu a tu nemá moc čo prekvapiť, čo bolo predsa len doménou hlavne prvého filmu. A aj Neo samotný je celú prvú polovicu filmu vlastne úplne zbytočným, táto línia ma teda absolútne nezaujímala. No nanešťastie film nečaká nejaké uspokojivé vyvrcholenie a tak to po obrane Zionu dosť upadne a finále ma už vlastne vôbec nebavilo, čo je hlavne vzhľadom na prelomovosť prvého filmu riadna škoda. Už ani tie postavy nie sú, čo bývali, hlavné trio Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss a Laurence Fishburne stále majú svoju charizmu, ale majú veľmi málo priestoru a ani ten im už nedokáže ponúknuť tú štýlovosť, ako predtým. Vlastne iba v úvode. Hugo Weaving je tu už úplne zbytočný a vôbec sa mi nepáči, čo z jeho postavy urobili, to by som celé vymazal. Ale všetky tie vedľajšie postavy, ktoré majú priestor pri obrane nesklamú a fandil som im. Čo sa týka akcie, tak tá je teda poriadne rozporuplná. Určite chválim obranu Zionu, tá je perfektná v každom ohľade, je to veľkolepé, napínavé, s viacerými výbornými momentmi a navyše s vizuálom na štýl Votrelcov alebo Terminátora, čo teda určite chválim. Akcia v klube, ktorá vlastne jediná pripomína predchádzajúce diely tiež nie je zlá, ale ani už taká nezabudnuteľná, predtým to tvorcovia zvládali čosi lepšie. A samostatnou kapitolou je finálny súboj, ktorý teda išiel úplne mimo mňa. Tu chceli všetci natočiť asi najakčnejší a najveľkolepejší súboj všetkých čias, ale sa im to hneď vymklo z rúk a cítil som sa pritom len trápne. Tu sa mi nepáčilo vôbec nič. A technicky si to už samozrejme drží svoj štandard, pozerá sa na to veľmi dobre. Takže aj Revolutions som si už párkrát pozrel, kladov je tu dosť a na tú obranu Zionu je radosť pozerať, ale inak je to už jasne najslabší diel a v porovnaní s kultovým pôvodným filmom výrazný pokles. 64% ()

Galerie (130)

Zajímavosti (70)

  • "První díl je o zrození, druhý se vypořádává se životem, třetí je o smrti," shrnul trilogii představitel Morphea Laurence Fishburne. (Reiniš)
  • 97% kulis ze druhého a tohoto dílu bylo zrecyklováno. Ze dřeva byly postaveny domy pro chudé obyvatele v Mexiku. (pornogrind)

Související novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (více)

Reklama

Reklama