Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Komedie

Deníček (17)

Proč nejsem (a skoro jistě už ani nebudu)?

Protože CHAOS.
Stal se tu z toho jeden velký chaos.
A já chaos bytostně nesnáším.

Slučuje se neslučitelné.
Na stejnou úroveň se sází hodnocení filmů, seriálů vs. jednotlivých sezón a epizod.
Nastavila se struktura, která není zavedena plošně pro všechny tituly.
A tak pro mě tato stránka ztratila absolutně jakýkoliv smysl.

Loučím se.
Rok jsem nad tím dumala, že je to třeba jen chvilkový rozmar.
Že není nálada.
Ale mě to tu už fakt vyloženě nebaví.
Hald jsem asi na tyhle informačně zahlcovací novoty moc velká konzerva.

Takže se tu mějte všichni fajn.
Další hodnocení (asi) už nečekejte.

Mizím. Čau. :)

Odpad! po víc jak třech letech

Nerada dávám hodnocení odpad!. Vždy se dá na tom kterém filmařském produktu najít něco, co vytáhne hodnocení alespoň k té jedné hvězdičce. Ale tentokrát to prostě nejde. Ne, když se během každého dílu neustále chytáte za hlavu, popřípadě ji položíte útrpně čelem na stůl a do zešílení šeptem opakujete: "Proč? Proč? Proč? Proč? Proč?!"

V Hanebado! je prakticky vše špatně. Ani ta hudební složka není nic, co by stálo byť jen za zmínku. A nejsmutnější je, že jsem člověk, co vážně nesnáší ženské charaktery s brýlemi a jejich přítomnost mi vždycky tak trochu tu atmosféru kazí, ale v tomhle anime byla právě Izumi Riko ta jediná, kvůli které jsem se na to dodívala (byť zrychleně na dvojnásobnou rychlost). 

Prakticky všechny postavy mají trauma, chorou touhu po vítězství (přitom jsou ale všechny tak ubohé, že nezvládnou vyhrát bez psychického deptání soupeře) a nosí nemožné oblečky, které by v realitě snížily jejich pohyblivost na nulu. O délce rozpuštěných vlasů po prdel, kdy by ztěžkly o pěkných pár kilo a retardované mašli na čele, ani nemluvě. Hlavní děvče, které je evidentně od přírody labilní, v pudu sebezáchovy odmítá hrát badminton, ale všichni ji do toho nutí se slovy: "Máš talent, tak MUSÍŠ hrát!" (Jako kdyby se to, že máte talent rovnalo tomu, co chcete dělat. Tady si někdo trošku plete pojmy s dojmy.) Takže místo toho, aby zapomněla na minulost a u psychologa na gauči a s prozacem na nočním stolku se skrze pubertu proklepala do dospělosti, kdy by nad jednou dávnou prohrou mávla rukou a konečně dospěla k tomu, že se z takové nicotné a bezvýznamné pi*oviny svět fakt nepo*ere a že je milion jiných důvodů, proč dejchat, skáče jako magor před sítí a fňuká, nebo dostává psychopatický záchvat.

 

O čem tedy toto anime doopravdy je? Ne, není o sportu. Je o tom, jak New World Order, skrze falešného trenéra a najaté herečky v rolích kamarádek a spolužaček, z jedné labilní pubertální holky vychovává psychopata, který jednoho dne povede další tažení na sjednocení světa skrze masové vraždy a jejímž prvním testovacím úkolem bude zabít svoji matku. (Sakra, na takové anime bych se koukla vlastně docela ráda. :D )

A tak jsem udělila první odpad! po víc jak třech letech. Naposledy ho získalo 27.3.2016 anime Bubuki Buranki, kde jsem také bušila hlavou o stůl či zakloněná na židli a s nohama na stole do stropu opakovala: "Ne, ne, ne, ne, ne, ne, ne..." Ano, můžete postřehnout, že projevy mého mozku při stavu blížícímu se zkratu si jsou dosti podobné.

Takže teď poprosím milou Izumi Riko, aby symbolicky odpinkla tohle "dílko" do sekce "zapomenutých animetragédií", které neměly spatřit světlo světa, a posuneme se dál...

Odpad! po víc jak třech letech

1000 watched na Anime Planet

Dnes slavím takové malé a zcela bezvýznamné jubileum. Na Anime Planet jsem totiž dosáhla 1000 watched. Takže asi hurá a zároveň parte pro mé oči. 

 

Jedná se ale jen o kousky, které jsem viděla od registrace tady na ČSFD, tedy od 19.11.2011. Do té doby jsem si žádný anime seznam nevedla. Takže reálná čísla jsou (těžce) někde jinde, ale to vem čert. Připočtěte si dalších pět či šest let sledování a máte zhruba obrázek.

 

A co že bylo ono finální anime? No, mohla to být kdejaká kravinka plná zvráceností a upištěných slečínek, ale to jsem tak nějak nechtěla. Takže to nakonec vyhrálo Last Exile, dnes už klasika. Pěkné 3,5* a jede se dál. ;)

 

Tak zase někdy a ŠŤASTNÉ A VESELÉ, děti. ^_^ 

1000 watched na Anime Planet

Proč a kam jsem se zdejchla?

Milé děti,

poslední dobou tu nejsem. Některé z Vás si toho prý všimly a chtějí vysvětlení. Dobře tedy.

Není to o tom, že bych neměla na filmy a seriály čas. Naopak. Čas mám jak mimo, tak i během pracovní doby. Faktem ale je, že se mi nějak nechce. Raději sportuji, setkávám se s lidmi a když už na něco koukám, jsou to takové ty sentimentální kousky z mého mládí, které sjíždím stále dokola a dokola a dokola. Takže tak.

Nejsem mrtvá, ani zdechlá. Jen prostě nemám chuť a náladu. Sice mě čeká v blízké době týden dovolené, ale hádám, že i tak ho strávím všude jinde, jen ne u monitoru. I když... uvidíme.

Takže sorry, děti. A zase někdy. ;)

Smutná letní sezóna 2016

Ať koukám, jak koukám, jen 91 Days mi připadá z celého seznamu zajímavé. Oproti loňské letní sezóně těžká nuda. Že by ani ve 3/4 roku žádné pětihvězdičkové anime?

Dotaz: Proč už nesleduješ ongoingy?

Zhruba před rokem mě napadlo, že bych mohla zkusit sledovat aktuální dění v anime světě. No co, dělá to tak spousta lidí. Po třech sezónách (Léto 2015 - Zima 2016) jsem od toho ale upustila. Není to nic pro mě. Ano, ongoingy jsou fajn, pokud sledujete dva či tři seriály v sezóně, ale pokud je toho víc, nemá to tak trochu smysl.

 

Patřím mezi jedince, kteří si rádi udělají na anime čas. Sednou si na hodinu či dvě před monitor, hodí nohy na stůl a dají si nášup jednoho jediného příběhu. Nemám problém s tím mít rozkoukáno XY seriálů a přitom se v nich neztrácet, ale ten systém "jedna epizoda týdně" mi prostě nevyhovoval. Nakonec to vypadalo tak, že jsem byla z ongoingů vyloženě znechucená a dokonce, čemuž asi nebudete věřit, jsem si všimla, že mi to bere daleko víc času, než kdyby už byl seriál kompletně venku a já si jeho sledování mohla po libovůli dávkovat.

 

Mně osobně nevadí čekat (jenom!) 3-6 měsíců, až vyjde poslední díl. Nemám potřebu být "cool" a hrát si v hodnocení na "TOP10". Přeci jen toho dobrého až tak moc nevychází a na ten zbytek člověk nemusí spěchat. Daleko raději pak během čekání brouzdám starými kousky, které už zapadly v čase a nejsou právě na seznamu diskutovaných a podívám se na některý z nich, než se motat pořád v kruhu a co tři měsíce předělávat v hlavě rozvrh, co že který den vychází. Pak už totiž, milé děti, sledování anime není žádná zábava, ale pořádný vopruz a často se stává, že se z lidí stávají strašně zahořklé bytosti, kterým prakticky nic nevoní. =^-^=

Dotaz: Proč už nesleduješ ongoingy?

Naruto Shippuuden ep. 329

329. ep. končí a já si konečně zase jednou Naruta užívám. A to tak, že hodně, a dokonce jsem s přiblblým úsměvem začala nadšením "řvát". (Naposledy jsem se takto ponořila do příběhu snad jen během pasáže věnující se zapečetění Devítiocasého.) Vážně se vyplatilo přetrpět všechny ty flashbacky a fillery a pseudosilácké kecy Kabuta. (Byť jsem všechno to přeskakovala a proklikávala. Protože proč se s tím srát, když nemusím čekat týden na další epizodu a nemám paměť jako rybička, takže nepotřebuji rekapitulace před a za každou novou scénou.)

(Video nepouštět, pokud jste se do této pasáže nedostali - obsahuje spoilery.)

Likvidace dat

Pokud vám připadá, že poslední dobou hodnotím pouze anime a zanedbávám hranou produkci, tak se vám to nezdá. Je tomu skutečně tak. Snažím se totiž pročistit PC. Ano, mohla bych to smazat i bez podívání se, ale když už to mám k dispozici... Člověk si prostě nedá pokoj. :)

 

Hrané filmy tu mám sice také, ale zabírají menší prostor. Navíc na ně teď nemám nějak chuť a ani čas. Raději si mezi učením odskočím na 20 minut k seriálu, než se nutit kouskovat dvouhodinový film, což dělám skutečně nerada, protože pak z toho nic nemám. Takže nebojte hrané filmy zase budou, ale ve větším množství nejspíše až někdy na konci června. Teď to prostě nějak nedávám. :)

Likvidace dat

Anime Rewatching

Abych to uvedla na pravou míru, nejedná se o rewatching vyloženě oblíbených kousků. Pouze jsem projela vše, co mám uvedeno v seznamu "watched" na anime-planet, a vytáhla z něj to, co mě nějakým způsobem v ten moment zaujalo, u čeho jsem pozapomněla děj, co mělo nějaké zajímavé prvky a vůbec to, co ve mně probudilo chuť znovu se na to podívat a třeba i zkusit, zda po těch letech nezměním hodnocení. Proto se v tomto seznamu dá najít jak kousek, který jsem ohodnotila 5*, tak i takový, který dostal pouze 2*. Protože proč se pořád honit za něčím novým? Často mi vyhovuje i jen to, co už znám. :)

 

Filmy:

Doukyuusei (2016) dokončeno (5x)

Hotarubi no mori e (2011) dokončeno

Mononoke hime (1997)

Sen to Chihiro no kamikakushi (2001)

Sutorenjia: Mukô hadan (2007) dokončeno

 

Seriály: 

Another (2012) dokončeno

Ao no Exorcist (2011) dokončeno

Astarotte no omocha! (2012) dokončeno

Barakamon (2014) dokončeno

Black Lagoon 1 (2006) dokončeno

Black Lagoon 2 (2006) dokončeno

Btooom! (2012) dokončeno

Canaan (2009) dokončeno

Claymore (2007)

Dance in the Vampire Bund (2010) dokončeno

Fairy Tail (2009) rozkoukáno

Gangsta. (2015)

Hachimitsu to Clover (2005) dokončeno

High School of the Dead (2010) dokončeno

Charlotte (2015)

Junjō Romantica (2008)

Junjō Romantica 2 (2008)

Junjō Romantica 3 (2015)

Karin (2005)

Love Stage!! (2014) dokončeno

Miracle Train: Ōedo-sen e yōkoso (2009) rozkoukáno

Norogami (2014) dokončeno

Sekai-ichi hatsukoi (2011)

Sekai-ichi hatsukoi 2 (2011)

Shinrei tantei Yakumo (2010) dokončeno

Super Lovers I (2016) dokončeno

Sword Art Online (2012) dokončeno

Toradora! (2008) dokončeno

Vampire Knight (2008)

Vampire Knight 2 (2008)

Watashi ga motenai no wa dō kangaete mo omaera ga warui! (2013)

Witch Hunter Robin (2002)

Anime Rewatching

Anime Rewatching

Tak si říkám, že by nebylo na škodu dát si takový malý rewatching některých kousků. ;)

Jubileum?

9.3. 2016 - No, už je to tak. Od své registrace jsem právě udělila své 1000. hodnocení. Docela dobrý výkon za zhruba 4,5 roku, ne? A teď je myslím na místě věnovat pár slov "jubilejnímu filmu".

 

Pro završení první tisícovky jsem vybírala dlouho. Nakonec připadla volba na korejské drama Dogani (2011), což je momentálně, podle místního žebříčku, druhý nejlepší film v rámci jihokorejské kinematografie. Snímek hodnotím za 5*, i když to není úplně čistých pět. Snesla bych i více přímosti a psychologie. Přesto ale tento film nad 4* hodně vytahuje ta realističnost zvěrstev a celková práce s dětmi. Smekám před panem režisérem. Natočit film, kde jsou dětští herci zdatnější než ti dospělí a přitom se nejedná o pohádku... Tleskám.

Retro-movie Challenge - KONEC

I když strašně nerada, jsem nucena svoji challenge ukončit. Ale protože mi je hloupé zamrznout (v současnosti činí skóre 78 položek) u tak nesmyslného čísla, pokusím se dotáhnout alespoň těch prvních 100. I tak je to totiž podle mě velmi impozantní výkon a vlastně se sama sobě divím, že to šlo tak rychle. Bohužel ale v současnosti soukromým experimentům hvězdy nepřejí a já osobně nejsem zrovna příznivcem polovičatosti.

 

Takže se zase s klidným srdcem navrátím do původního stavu příležitostného diváka a challenge nechám zase být. I tak se ale pokusím dohlédnout na to, abych vyváženě sledovala jak současnou, tak starou východní školu. :)

Retro-movie Challenge - KONEC

Retro-movie Challenge - leden 2015

Zkouškové je tu. Trochu jsem se bála, že to celé bude časově docela náročné, ale nakonec mohu s pýchou prohlásit, že jsem si v prvním týdnu odškrtla hned 5 dalších známek a tak už mi schází pouze angličtina. Z toho také plyne, že mě čeká několik týdnů sprosté flákačky a kynutí šunky.

Cílem pro tento měsíc tedy bude dorazit první stovku, což osobně pokládám za ten nejzásadnější bod v celé challenge. Mám ovšem jeden technický problém - záhadně se mi podařilo odpravit přehrávací program. (Pravděpodobně spáchal sebevraždu z extrémního opotřebení.) Takže ještě uvidíme, jak to celé bude a dopadne.

 

069. Kaidan (1964; Japonsko)
070. Ukigusa (1959; Japonsko)
071. Seppuku (1962; Japonsko)
072. Kozure Ôkami: Kowokashi udekashi tsukamatsuru (1972; Japonsko)
073. Kozure Ôkami: Sanzu no kawa no ubaguruma (1972; Japonsko)
074. Kozure Ôkami: Shinikazeni mukau ubaguruma (1972; Japonsko)
075. Bara no sōretsu (1969; Japonsko)
076. Ming jian (1980; Hong Kong)
077. Xian si jue (1983; Hong Kong)
078. Tanin no kao (1966; Japonsko)
079. Shurayukihime (1973; Japonsko)
080. Tian shi xing dong (1987; Hong Kong, Tchaj-wan)

 

PO UKONČENÍ VÝZVY:

081. (08.05. 2015) Ran (1985; Japonsko, Francie)
082. (31.05. 2015) Kozure Ôkami: Oya no kokoro ko no kokoro (1972; Japonsko)
083. (01.06. 2015) Kozure Ôkami: Meifumando (1973; Japonsko)
084. (03.06. 2015) Kozure Ôkami: Jigoku e ikuzo! Daigoro (1974; Japonsko)
085. (16.06. 2015) Shukujo wa nani o wasureta ka (1937; Japonsko)
086. (29.10. 2015) Suwīto hōmu (1989; Japonsko)
087. (30.10. 2015) Rajio no jikan (1997; Japonsko)
088. (22.11. 2015) Gojira (1954; Japonsko)
089. (04.02. 2016) Nihon shunka-ko (1967; Japonsko)
090. (17.02. 2016) Xing yuan (1999; Hong Kong)
091. (23.02. 2016) Tampopo (1985; Japonsko)
092. (25.02. 2016) Kyua (1997; Japonsko)
093. (01.03. 2016) Sakura no mori no mankai no shita (1975; Japonsko)
094. (05.03. 2016) Yureiyashiki no Kyofu: Chi O Suu Ningyoo (1970; Japonsko)
095. (05.03. 2016) Noroi no yakata: Chi o sû me (1971; Japonsko)
096. (06.03. 2016) Chi o suu bara (1974; Japonsko)
097. (22.03. 2016) Ruo sha (1994; Hong Kong)
098. (17.06. 2016) Hausu (1977; Japonsko)
099. (07.07. 2016) Tokaido Yotsuya kaidan (1959; Japonsko)
100. (07.07. 2016) Onibaba (1964; Japonsko)

Retro-movie Challenge - leden 2015

Retro-movie Challenge - prosinec 2014

Původně jsem si myslela, že bych v průběhu měsíce mohla dát alespoň 10 filmů, ale jak to tak chodí v prosinci, divácká nálada se odchyluje od normálu a tak jediné, co mě v této době zajímá, jsou animáky. A abych zase tolik nehřešila proti předsevzetí "prolomení prvních 100", kterým jsem si zakázala na nějakou dobu východní anime, překřížila jsem za zády pár prstíků a pustila si něco ze západní produkce. (Takže to není až takové škobrtnutí ne?)

Každopádně i tak stále doufám, že něčím malým do výzvy přispěji. ;)

 

061. Sanbiki no samurai (1964; Japonsko)
062. Nagareru (1956; Japonsko)
063. Bakha satang (1999; Jižní Korea, Japonsko)
064. Kumonosu jō (1957; Japonsko)
065. Xin ching-wu men (1976; Hong Kong)
066. Miyamoto Musashi (1954; Japonsko)
067. Zoku Miyamoto Musashi: Ichijôji no kettô (1955; Japonsko)
068. Miyamoto Musashi kanketsuhen: kettô Ganryûjima (1956; Japonsko)

Retro-movie Challenge - prosinec 2014

Retro-movie Challenge - listopad 2014:

021. Nae maeumui punggeum (1999; Jižní Korea)
022. Sugata Sanshiro (1943; Japonsko)
023. Ying huang boon sik (1986; Hong Kong)
024. Shall we dansu? (1996; Japonsko)
025. Haepi endeu (1999, Jižní Korea)
026. Tel mi sseomding (1999; Jižní Korea)
027. Goh-hime (1992; Japonsko)
028. Suna no onna (1964; Japonsko)
029. Yōjinbō (1961; Japonsko)
030. Tsubaki Sanjūrō (1962; Japonsko)
031. Choyonghan kajok (1998; Jižní Korea)
032. Kuroneko (1968; Japonsko)
033. Yeogo goedam (1998; Jižní Korea)
034. Long quan (1979; Hong Kong)
035. Xia nu (1969; Tchaj-wan)
036. Ringu (1998; Japonsko)
037. Ringu 2 (1999; Japonsko)
038. Moe no suzaku (1997; Japonsko)
039. Shichinin no samurai (1954; Japonsko)
040. Onna hissatsu ken (1974; Japonsko)
041. Jôi-uchi: Hairyô tsuma shimatsu (1967; Japonsko)
042. Donzoko (1957; Japonsko)
043. 'A' gai waak juk jaap (1987; Hong Kong)
044. Jui kuen (1978; Hong Kong)
045. Se ying diu sau (1978; Hong Kong)
046. Jui kuen II (1994; Hong Kong)
047. Kuai can che (1984; Hong Kong)
048. Messengers (1999; Japonsko)
049. Naniwa erejî (1936; Japonsko)
050. Fei du juan yun shan (1978; Hong Kong)
051. Shao Lin mu ren xiang (1976; Hong Kong)
052. Shizukanaru kettô (1949; Japonsko)
053. Ding tian li di (1973; Hong Kong)
054. Bakumatsu taiyōden (1957; Japonsko)
055. Boh Lee Chun (1999; Hong Kong, Čína)
056. Ru jing cha (1974; Hong Kong)
057. Guang dong xiao lao hu (1979; Hong Kong)
058. Lik wong (1991; Hong Kong, Japonsko)
059. Dung fong tuk ying (1987; Hong Kong)
060. Sono otoko, kyōbō ni tsuki (1989; Japonsko)

Retro-movie Challenge - listopad 2014:

Retro-movie Challenge - říjen 2014

Když jsem si tak procházela svá filmová hodnocení, s hrůzou jsem si uvědomila, že jsem od své registrace neviděla téměř žádné asijské filmy s datací výroby pod rok 2000. Vlastně jich bylo pouze 16. Proto jsem si dala menší předsevzetí a rozhodla se odložit sledování anime až do chvíle, kdy tento nepoměr zvrátím. 

 

26. říjen tedy vyhlašuji dnem soukromé Retro-movie Challenge

Cíl? Nově ohodnotit 333 filmů s datací do roku 2000. ;)

Výzva je to dlouhodobá a náročná... ale od toho ty výzvy přeci jsou. ;)

 

PS: "Občasné" proložení modernějšími kousky se nevylučuje.
PPS: Anime si povolím až od prolomení prvních 100. ;)

 

Odškrtnuto za říjen 2014:
001. Tange Sazen yowa: Hyakuman ryo no tsubo (1935; Japonsko)
002. Akage (1969; Japonsko)
003. Police Story (1985; Hong Kong)
004. Police Story 2 (1988; Hong Kong)
005. Police Story 3 (1992; Hong Kong)
006. Wu fu xing (1983; Hong Kong)
007. Longxiong hudi (1986; Hong Kong)
008. Palwolui keuriseumaseu (1998; Jožní Korea)
009. 'A' gai waak (1983; Hong Kong)
010. Dip huet seung hung (1989; Hong Kong)
011. Ninjo kami fusen (1937; Japonsko)
012. Kiba okaminosuke (1966; Japonsko)
013. Bangkok Dangerous (1999; Thajsko)
014. Kiba okaminosuke jigoku giri (1966; Japonsko)
015. Kedamono no ken (1965; Japonsko)
016. Rashōmon (1950; Japonsko)
017. Swiri (1999; Jižní Korea)
018. Onna (1948; Japonsko)
019. Banshun (1949; Japonsko)
020. Gohiki no shinshi (1966; Japonsko)

Retro-movie Challenge - říjen 2014

Titulky by EMIA

Konečně jsem se dokopala k něčemu, co jsem chtěla už delší dobu zkusit - tvorbě titulků. Rozhodnutí to bylo spontánní a zcela náhlé a vlétla jsem do toho, jako prudká letní bouřka. Jak dlouho mi to vydrží netuším. Každopádně jsem zjistila, že se jedná o skvělou relaxaci, při které si mám občas chuť vyrvat svůj metrový ohon z hlavy. :)


A rovnou se dostavil první výsledek: EP 01 k anime .hack//SIGN.


A i když na to teď už vůbec nebudu mít čas, protože musím i pracovat a studovat, snad to jednou dotáhnu i do konce.