Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Recenze (1 180)

jioex13 

všechny recenze uživatele

Už jako malý jsem se na tenhle film koukal stále dokola především pak kvůli stroji času DeLoreanu. Na svou dobu je film ohledně scénáře velmi dobře promyšlený což podtrhují i herci Michael J. Fox a Christopher Loyd. Své kvality ale ukázal i Zemeckis, přestože jeho filmografie nepatří k mým oblíbeným. ()

Ospalek 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená trilogie o blízké budoucnosti :-). Christoper Lloyd a Michael J. Fox k sobě patří a ty jejich kousky jsou vážně skvělé. ()

LEOM 

všechny recenze uživatele

Troufnu si říct že tenhle film má i díky pokračování takovou kvalitu, že momentálně nemám v paměti lepší filmovou trilogii než právě BTTF. Výborný zážitek v cestování časem diváka pobaví dosyta, a když se dozví že děj může pokračovat v dalších dílech je to třešinka na dortu. ()

hardsup 

všechny recenze uživatele

Sci-fi klasika mého mládí, kdy jsem hltal každou vteřinu tohoto skvostu. Cestování časem včetně paradoxů skvěle propracované a navíc komediálně laděné, co víc si přát. ()

hito 

všechny recenze uživatele

Najlepšie spracovanie najväčšej túžby ľudstva (cestovanie v čase). Ani jednu postavu by som nemenil. Spojenie Zemeckis - Silvestri sa tiež nezapre. Korunný klenot v Sci-Fi. Aj keď pokračovania mierne upadnú, stále sú na 5*. ()

sestki 

všechny recenze uživatele

Pre mňa opakovaný návrat do minulosti! Neskutočne dobre natočená trilógia s nezabudnutelnými dobrodruhmi, Martym McFlyom a Dr. Emmettom Brownom, v podaní Michaela J. Foxa a Christophera Lloyda. Toľko srandy, dobrodružstva, zamotaných (avšak zrozumiteľných) situáci a zvratov, čo ponúka táto trilógia o cestovaní v čase, sa len tak nevidí. Jednoznačne jednotka vo svojom žánry! Najlepšie na tom všetkom je, že aj pri opakovanom sledovaní, keď už divák vie, čo bude nasledovať, to neprestáva baviť a je to stále neskutočne vtipné! ()

chemik11 

všechny recenze uživatele

Zasmál jsem se, bavil jsem se po celý film, takže naprostá spokojennost, je to naprosto originální trilogie, můžu na to koukat pořád. "What the hell is John F. Kennedy?" :D Jen malá výtka k logičnosti: jeho rodiče spolu s Biffem asi těžko zapomenou na "Calvina Kleina", tudíž že jim pak v budoucnu není divné, že vypadá stejně jako Marty. Ale na tom nesejde, někdy je potřeba tolik nepřemýšlet. ()

PetanBub 

všechny recenze uživatele

Maximální srdcovka. Jedna z nejlepších sci-fi komedií, dost možná úplně nejlepší. Nechybí akce, napětí, věda (na komedii až překvapivě propracovaná) a hlavně inteligentní humor a nadsázka. Nemám rád komedie co si na něco hrají nebo se snaží být vtipné za každou cenu. Celá série BTTF (některé díly více některé méně) je úplně jiná. Lehký, ale přitom promyšlený humor doprovázený velice solidními hereckými výkony. Efekty, které nejsou sice bomba, ale nejsou směšné či absurdní (u filmů z 80' jsou bohužel směšné efekty obvyklé). A ta hudba! Ta hudba! Alan Silvestri je mistr a pro mě jeden ze 3 nejlepších filmových hudebních skladatelů. Shrnutí: BTTF I je můj nejoblíbenější film na světě. 101% ()

Keledaia 

všechny recenze uživatele

Musím dát pět hvězdiček, protože jako děcko jsem to auto měla (samozřejmě ve sběratelské modelové variaci) a hrála jsem si na cestování v čase. To bylo asi jediné co jsem těch pár sladkých let dělala. Kromě e-e. O vlivu na můj mentální vývoj raději polemizovat nebudu :) ()

Infurius 

všechny recenze uživatele

Myslím si že tá téma je trochu otrepaná ale inak sem se bavil. Nevim proč v réžii neni napísany Spielberg ale moc dobre to režíroval. Na tie 80 roky to bolo niečo úplne nové tak to nemožem porovnávať s terajšími sci-fi filmami. Nemyslím si že je to aź na 89% , osobne dávam 4 stars 80%. Dej je originálny a s hercami som spokojný. ()

kiwi204 

všechny recenze uživatele

Skvělá sci-fi komedie mého mládí. První díl je asi nejlepší, ale i ostatní dva jsou výborné. Ve své době bezkonkurenční a i dnes, myslím, moc neztrácí. ()

skonsam 

všechny recenze uživatele

Paráda,super svižnej film se scifi dávkou, cestování časem do minulosti bez znalostí co může a nesmí si nadrobí pěknou partu problémů a pak se je snaží dohnat. ()

ronin zabak 

všechny recenze uživatele

Nablblej profesor (směšná, ne legrační role), stupidní zpracování prostupování do časových smyček, předvídatelný zásah do minulosti (pomoc otcovi), nudný, nemastný .... nikdy se na tohle už nepodívám.... ()

FirstFan 

všechny recenze uživatele

Existuje tolik a tolik filmů o cestování časem, ale tenhle je vážně nejlepší. Tak bláznivě vtipnej Lloyd - to mu vážně sedlo. Fox byl vždycky sympaťák ať hraje v čem hraje, takže není nač si stěžovat. Já se u tohohle vždycky zasměju. Je to film všech filmů o cestování v čase =D . ()

Osirius 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem poprvé viděl jako malý kluk a když jej vidím dnes, cítím se naprosto stejně. Taky chci to auto s dveřma, co se otvírají nahoru, a který ke všemu umí cestovat časem, chci umět hrát na kytaru a umět jezdit na skejtu… Výborně zfilmovaná sci-fi komedie (platí o celé trilogii, kde žádný z dílů nepokulhává za ostatními), kde Michael. J. Fox předvádí perfektní výkon podpořený neméně skvěle zahranou postavou potřeštěného vědce v podání Christophera Lloyda. Všechno zde do sebe hezky zapadá a příběh má spád od začátku až do naprosto spravedlivého konce, kde mají „ti hodní“ život jak z pohádky a „ten zlý“ jim leští jejich BMW… 2x. ()

abphoto 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl koncom 80 rokov, zapôsobil ako blesk čistého neba, nemal v danej dobe a keď sa to tak vezme, tak ani teraz obdobu v sci-fi žánri, dnes je to kultová klasike o cestovaní časom a môžem vyhlásiť, že je to najlepšia časovka všetkých dôb. Tvorci pri nej celkom nekašlali ani na zakony fyziky. Film oplýva množstvom detailov, ktoré človek postrehne až pri n-tom vzhliadnutí. Scenáristický je veľmi presný s dômyselnou dejovou nadväznosťou a hlavne humorom. Životná rola pre M.J. Foxa ako Martyho a fantasticky Ch.Llioyd ako Dr.Brown. Následné dve pokračovania gradujú dejovú líniu, čo nie je úplne bežné vo filmovom priemysle, myslím si že film vznikol v dobe vrcholnej spolupráce Spielberg – Zemmeckis. ()

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama