Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Recenze (1 180)

PedroRosa 

všechny recenze uživatele

Skvelý film a štart triológie, videl som ho už snáď 100x, ale stále sa na Návrat rád pozerám. Nápadité a dobré...Od úvodu do konca jazda, skvelé narážky na históriu a prevratné efekty... ()

neo101 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o cestování v čase a tohle je to nejlepší, co kdy bylo na toto téma natočeno. Celá trilogie nemá konkurenci. Jediné co mi vadí, je obsazení Martyho přítelkyně v dalších dílech. Proč jí nehraje původní Jennifer? Proč má být podobná Martyho matce, když s ní nemá absolutně nic společného?Chápu to u Martyho syna i prapradědečka i když otec je jinej, pochopim to i u Biffa, ale u ní ne. Doktor Brown je super šílenec s vizáží Einsteina a Marty se vysloveně povedl. Výborné jsou proměny městečka v jednotlivých dobách, prostě super komedie. ()

mara312 

všechny recenze uživatele

Film, na kterém jsem vyrůstal a který jsem měl děsně rád. A to mi zůstalo až do teď. Pokaždě, když si tenhle film, nebo celou trilogii pustím, hltám každou minutu a užívám si obou hlavních herců. V osmdesátce nebylo nic lepšího v žánru scifi natočeno ()

Malinda12 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, který tak dobře dokáže propojit minulost s přítomností. Zápletka cesty do minulosti, setkání se svými rodiči, když byli ve věku teenagerů se mi zdála velmi dobře propracovaná. Film drží diváka v napětí, jak se nakonec dostane hl. hrdina zpátky a jestli se to vůbec podaří. ()

klipers 

všechny recenze uživatele

Keď ma dokáže niečo zaujať o štvrtej v noci, tak si to zaslúži päť hviezdičiek. A toto si to veru zaslúži. ()

starr64 

všechny recenze uživatele

K filmu nemám více slov než: KRÁSA, KRÁSA, KRÁSA. Geniálně postavený příběh, ale musí člověk shlédnout všechny tři části, protože tohle je jako puzzle. to o čem se člověk dozví v díle prvním nalezne v díle třetím apod. I po tolika letech film i jeho pokračování pořád dokonalý a co mě na tom nejvíc fascinuje, že po každém shlédnutí nalézám další a další maličkosti (v pozadí filmu) no prostě nic víc k tomu nemohu dodat. Je to prostě dokonalost sama. A výrok: U všech Skotů!!!! v naší rodině natrvalo zakotvil. :-) ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Držitelé Cen Akedemie Steven Spielberg a Robert Zemeckis uvádí originální, zábavné a průlomové dobrodružství, které ohromilo kritiky i diváky - a odstartovalo jednu z nejúspěšnějších filmových trilogií historie! U mě dobrý 85 % ()

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

Ani si neumím představit jaký poprask to udělalo v době vzniku, to muselo být něco šíleného protože tak originální, zábavný a skvěle vymyšlený a napsaný příběh se jen tak nevidí. I dnes je stejně zábavný a stále si muže najít své fanoušky, navíc zub času se na něm podepsal minimálně. Foxova životní role, absolutní kult a důkaz že v osmdesátkách nevznikali pouze béčkové filmy a neoblékali se nevkusné hadry ale že dali vzniknout i legendám. ()

PanBlack 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, který baví všechny generace. Režisér Zemeckis ve spolupráci s producentem Spielbergem v té době přišli s jistě dech beroucím filmem, který se ani dnes nemusí stydět za svoje speciální efekty a ten dech vám vezme i teď. Navíc tu máme v hlavní roli charismatického Michaela J. Foxe a šíleného vědce hraje Christopher Lloyd. Tak co víc si přát? Snad jen to, ať vynaleznou lék na Parkinsonovu chorobu, kterou Michael J. Fox trpí už od svých 30 let. ()

Linduna 

všechny recenze uživatele

Všechny díly Back to the future prostě miluji už od dětství a Marty McFly byl moje první platonická láska, haha:) Je to skvěle promyšlené a všechny díly jsou dokonale provázané. A taky se u toho vždy zasměju. BTTF je pro mě už prostě filmová klasika. Takový ten film, který si pustíte milionkrát, al pořád vás baví. Miluju tu představu roku 2015, miluju originalitu filmu a hlavní hrdiny. Pro ty, co to ještě neviděli, je to povinnost zhlédnout! ()

Rauchmaster 

všechny recenze uživatele

Fungoval před 20 lety, když jsem ho viděl poprvé a funguje i teď. Nejlepší díl celé uzavřené trilogie, který není "tak" šílený jako cesta do daleké budoucnosti roku 2013 nebo na divoký západ. Na 5 hvězd pokud se u toho dokážete bavit představou, jak by asi vypadalo seznamování vašich rodičů. ()

str0001 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o film pro každého. Koho ale osloví, toho nepustí. Podle mého názoru nejlepší role Michaela J. Foxe a jeden z nejlepších filmů vůbec. Takto promyšlený příběh a velmi vtipné scény zaručují zábavu od začátku až do konce. Upozorňuji, že pro absolutní nadšení je nutné shlédnou všechny 3 díly. Tento je však nejlepší. ()

Vero 

všechny recenze uživatele

Film na mě působil skoro "rodinným" dojmem. Co se týče akčnosti, byla úsměvná. Jako komedie málo zábavné (i při víně). Sci-fi prvek v podobě ulítle einsteinovského vědce se strojem času v bouráku mě extra ničím nenadchnul (ani vzhledem ke stáří filmu). Průměr je maximum, co ode mne tento film dostane. ()

pekos 

všechny recenze uživatele

Tento film patrí k tomu najlepšiemu, čo v kinematografii vzniklo. Kvalitný dej, lepšie povedané scenár, množstvo akcie, romantika a jedinečné obsadenie hlavných hrdinov. Filmy s tematikou pohybu v čase mnohokrát vykazujú také nepresnosti, že už na prvý pohľad sa zdá, že to, čo sa deje, nie je reálne. Naopak, u Back To The Future sa podarilo tvorcom vtiahnuť diváka do deja a vsugerovať mu fakt o možnosti pohybu v čase. A to i napriek nemožnosti a nereálnosti vidieť zakrivenie času. Thank You, Mr. Zemeckis, Thank You very much ! ()

simimaza 

všechny recenze uživatele

Když jsem jako malej kluk chodil každou neděli po obědě ke kamarádovi na video, tak tohle pro mě (společně s Kravým Sportem:-)) byl nezapomenutelnej zážitek ... úžasnej filmeček:-) ()

pavol_o 

všechny recenze uživatele

Zážitok ***** Efekty ***** (na rok '85 fakt vynikajúce) Herecký výkon ***** Hudba **** Zábava ***** a ešte raz ***** a zase ***** - geniálne Príbeh ***** Atď ***** Ultimátny zážitok plný srandy, filmového umenia, pre malých aj veľkých, pre rodinu aj pre pozeranie s priateľkou, neviem si predstaviť nikoho, kto si tento film nezamiluje. ()

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama