Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 180)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

nesmrtelná dokonalá klasika z dob, kdy Zemeckis absolutně válel a dával filmovým konzumentům jen to nejvytříbenější zboží. Škoda Rolande, žes tak hodně klesl a dnes natáčíš jen pitomé 3D animované pitomosti. Vrať se aspoň ještě jednou a znovu natoč takto zábavný, časově vychytralý, herecky neokoukatelný film a znovu tě začnu milovat. Pro filmovégo geeka splnění jeho dětských snů a tužeb. Nedokážu nic dalšího napsat, prostě hned teď se zvedněte a běžte si tento film a nejlépe i jeho další dva pokračování sehnat. Nebudete litovat. To vám garantuji. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Srdeční záležitost mého mládí, miluji sci-fi filmy a cestování časem jsem byl vždy fascinován. Už samotné dobrodružství při napravování časového kontinua spolu s vtipnými hláškami a jednoduchým pojetím této jinak složité problematiky tvoří z tohoto filmu lehkou akční jízdu, kterou si prostě užíváte. Upraveným DeLoreanem bych se sice neprojel, ale jezdit do práce na antigravitačním skateboardu byl vždy můj sen. Christopher Lloyd v podání praštěného Dr. Emmetta Browna a Marty McFly jako správný teenagerský slušňák jsou vydařená dvojka a oba provádějí dost bláznivé kousky. Hlavní motiv OSTu, který složil Alan Silvestri je prostě skvělý. I přes lehce laděný béčkový nádech celé trilogie se jedná o nezapomenutelný zážitek jedné z nejlepší sci-fi komedie všech dob. (9/10) ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Trilogii Back To The Future jsme rozebírali asi ve tři ráno, když nám končil maturitní ples a šli jsme zmrzlým Hradcem Králové do nejbližšího nonstop podniku, a i když byla opravdu nechutná zima (a byli jsme docela v náladě), došli jsme k tomu, že je to super. A to se mi normálně tohle cestování časem hnusí víc než francouzské situační komedie s převlékáním, zmatky, ztrátami paměti a dvojníky. Pošahanec Lloyd, mladíček Fox, takové decentní změny budoucnosti, létající DeLoraine a hafo dalších vychytávek mění podstatné náležitosti mého vztahu k tomuhle "žánru"...výjimka holt potvrzuje pravidlo. I když si neodpustím říct, že doktor Brown musí být opravdu génius, protože 7,62mm ze dvou metrů opravdu není málo:) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Halóó, halóó, je niekto doma?" Kultový film, ktorý mám veľmi rád. Už som to dlhšie nevidel preto repríza v tv potešila, navyše s krásnym remastrovaným HD obrazom. Český dabing neurazil, takto to poznám ešte z 90-tych rokov, no s titulkami som to dodnes nevidel. Film výborne zabodoval u divákov aj pre pekne zobrazené 50. roky, ale hlavne pre tému záchrany rodiny, ktorá tu má najväčší priestor. Stretnúť v minulosti svojho otca, zariadiť aby sa z neho stal chlap a aby sa matka nezaľúbila to slabocha, ktorému každý kope do zadku...Radosť sledovať, jednoducho humor a akcia non-stop. 100%. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Je to už skoro neskutečných třicet let, ale tahle dobrodružná sci-fi komedie si své místo mezi žánrovou elitou stále drží naprosto suverénně a nic nenasvědčuje tomu, že by se na tom mělo něco měnit. Vždyť takhle originální, zábavný a dokonale promyšlený scénář se nerodí v hlavách scénáristů zrovna každý den, navíc ještě pod vedením režisérských mágů Roberta Zemeckise a Stevena Spielberga. Prostě paráda, nemůžu než chválit. Vizuální stránka je i po těch letech úžasná, rozpletení celého příběhu jednoduše nemá chybu a herecká dvojice M.J.Fox a Christopher Lloyd se snad pro tuhle legendární třídílnou sérii narodila. A to, jak se tvůrci s nastavenou laťkou vypořádali ve druhém dílu, je opravdu neskutečné. 100% ()

Galerie (219)

Zajímavosti (247)

  • Časopisy "Amazing Stories", "Fantastic Stories Magazine" a "Thrilling Wonder Stories", které George (Crispin Glover) čte, skutečně existují. (GreatestFan)
  • Producenti Návratu do budúcnosti prehlásili, že sa nikdy nedočkáme štvrtej časti ani žiadneho rebootu. (m.a.t.o.)

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama