Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Katolická církev se potřebuje zviditelnit a tak vyhlásí velkou akci s možností očištění od hříchů. Stačí projít v den konání slavnosti portálem kostela sv. Michala. Toho se rozhodnou využít Bartleby a Loki, dva padlí andělé, které bůh vyhnal z nebe, když odmítli plnit jeho rozkazy. Jenže pokud by se jim to povedlo, měli by cestu zpět do nebe otevřenou, čímž by zvrátili boží rozhodnutí a to by znamenalo konec světa. Aby se tak nestalo, obrátí se na rozvedenou Bethany Slaone, která je sice katoličkou, ale víru už dávno ztratila, serafín Metatron, který je zástupcem a mluvčím boha, a snaží se ji přesvědčit, aby se vydala do New Jersey oba padlé anděly zabít a zachránit tak svět. Slíbí jí dva pomocníky a ochránce, kterými se stanou svérázní drogoví dealeři Jay a mlčenlivý Bob. Ti ji hned druhý den zachrání život, když je přepadena Styxskými trojčaty, pomocníky démona Azraela, který má v plánu zničit boha a chce k tomu využít právě dvojici padlých andělů. Bethany, která je ve skutečnosti praneteří Ježíše a jeho posledním vzdáleným potomkem, se s Bobem a Jayem vydává na místo konání slavnosti. Cestou se k ní přidává z nebe spadlý třináctý apoštol Rufus, o kterém se v Bibli nepíše, protože je černoch a také mýtická múza Serendipita. Čeká je dlouhá cesta plná nebezpečí, jako třeba útok pekelného zabijáka Golgoťana, a překvapivých informací, jako třeba, že Ježíš byl taky černoch a bůh je ve skutečnosti žena. A na jejím konci pochopitelně střetnutí s Lokim, Bartlebym a také démonem Azraelem, který nehodlá dopustit, aby někdo překazil jeho plán. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (563)

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

První film od Smithe co jsem viděl, ihned jsem si ho zamiloval. Když o tom tak přemejšlim, je nejslabší z jeho komedií (nepočítám Táta na plný úvazek) přesto mě vždycky baví. Ten závěrečnej masakr je neskutečnej, trochu se to otisklo při tvorbě Red State řekl bych. Ježíš kámoš je legenda. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Vcelku nenápadný film, který mohou často lidé přehlédnout, ale byla by to vážně škoda. Ben Affleck a Matt Damon se pustili na docela tenký led "víry" a to se v Americe jen tak neodpouští. Ale výsledek je rozhodně slibný. ()

Drc 

všechny recenze uživatele

Velice zábavná komedie, která si utahuje z mého oblíbeného tématu, tudíž víry a náboženství. Další bodík plus. Dalšími pak jsou opravdu dokonalé hlášky a celé pojetí filmu, které balancuje na pomezí naprosto brakové splácaniny a geniálního díla. Směsice velice rozdílných charakterů, drsného humoru i inteligntího parodování mnoha křesťanských dogmat, celkově prostě správná šílenost. Jsou pouze dvě možnosti - buď vám toto sedne a budete se skvěle bavit, nebo budete zhnuseni. ()

Tristaver 

všechny recenze uživatele

První film, který jsem od Kevina Smithe viděl, a musím říct, ze je opravdu vyvedený. Skvělá zápletka, dobré obsazení a díky Jaye, Tichýho Boba a taky Lokiho super smithovský smysl pro humor. 95% ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak si představuju chytrou-vtipnou-americkou komedii (bohužel tato samotná trojkombinace se vetšinou již z principu vylučuje). Můj celkově vynikající dojem z filmu (a tedy i tu jednu chybějící hvězdičku) narušuje jen přítomnost Bena Afflecka... ()

CjKukis 

všechny recenze uživatele

Absolutně geniální komedie. Jay a mlčenlivej bob jako proroci? Půvabná Salma Hayek bez genitálií? Či černej apoštol? Žena jako bůh? A Matt v podání anděla smrti? No kdo tohle vymyslí? Snad jedine Smith, film absolutně nabitej vším co by komedii nemělo chybět. Prostě nářez byl sem dosti ohromen!! ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Dala by som aj 4 hviezdičky ale shit demon a 'prophets' dosť znížili úroveň inak zaujímavého filmu. Ale Alanis Morissette ako Boh je cool nápad:-) ()

Milodar 

všechny recenze uživatele

Kristepane, tohle je Nesmírně originální film, překypující skvělými nápady. Všechny scény jsou vtipné jak Bible. Tušil jsem, kdy se mám smát, ale rouhal jsem se a nezasmál se ani jednou. Snad to spraví tři Průjmy ve zpovědnici. Dávám dvě hvězdičky za to, že tvůrci zesměšňují katolickou církev, což je podle mě bohulibá věc. ()

Teabag 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý kousek ze Smithovy sbírky, který je až po okraj nabitý hvězdami a skvělými gagy. Miluju tu vzájemnou provázanost (na prvních pohled) zcela nesouvisejících Smithových filmů... ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Vřele doporučuji nejen všem ortodoxním katolíkům. Tak trochu jiná komedie Kevina Smithe sází více na trefné dialogy (i když tu máme Jaye a mlčenlivého Boba) a zajímavé postavy než na primitivní gagy. Inspiraci Gaimanem (a Pratchettem) jsem cítil hned od začátku při představování jednotlivých postav. :) Od 5* film drží trochu přepálená stopáž a povícero rádoby-vážných scén. Jinak vše šlape na jedničku a geniální herecké obsazení (dlouho jsem neviděl film, ve kterém si většina herců/hereček se svými postavami sedne jak prdel na hrnec) dotáhne film až ke vskutku božskému zakončení. Určitě se na to podívám znovu. PS: Maaaatt Damon. ()

IvoB 

všechny recenze uživatele

Velmi často vtipné, s mnoha rýpnutí a narážkami na náboženství. Na druhou stranu velmi často docela utahané. Nemůžu říct, že bych se bavil tolik, jako u Smithových předchozích filmů. Kdybych dal vyšší hodnocení, nutně by to odporovalo celkovému dojmu během sledování - 3* (6/10). ()

lukasd 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie plná vtipných hlášek, která asi katolíky příliš nepotěší. "Tys znal Ježíše?-Jasně, ten negr mi ještě dluží prachy!" 85% ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

"I Bůh má smysl pro humor"...Bavil jsem se od úvodních omluv všem, až po finální masakr. A navíc mám "Mlčenlivého Boba" rád :) ()

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

23.07.2019

Lidé občas zapomínají, že herci Matt Damon (Marťan) a Ben Affleck (Město) jsou nejen velcí kamarádi, ale také oscaroví scenáristé filmu Dobrý Will Hunting. A přestože spolu během let produkovali plno… (více)

Lenny a Alanis fušují do filmu

Lenny a Alanis fušují do filmu

03.11.2007

Hvězdy hudebního byznysu na plátnech kin nejsou ničím novým či neobvyklým. Od Elvise Presleyho až po Justina Timberlakea, zpěváky a muzikanty vždy lákalo zkusit i jiné múzy. Shodou okolností se tento… (více)

Reklama

Reklama