Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Katolická církev se potřebuje zviditelnit a tak vyhlásí velkou akci s možností očištění od hříchů. Stačí projít v den konání slavnosti portálem kostela sv. Michala. Toho se rozhodnou využít Bartleby a Loki, dva padlí andělé, které bůh vyhnal z nebe, když odmítli plnit jeho rozkazy. Jenže pokud by se jim to povedlo, měli by cestu zpět do nebe otevřenou, čímž by zvrátili boží rozhodnutí a to by znamenalo konec světa. Aby se tak nestalo, obrátí se na rozvedenou Bethany Slaone, která je sice katoličkou, ale víru už dávno ztratila, serafín Metatron, který je zástupcem a mluvčím boha, a snaží se ji přesvědčit, aby se vydala do New Jersey oba padlé anděly zabít a zachránit tak svět. Slíbí jí dva pomocníky a ochránce, kterými se stanou svérázní drogoví dealeři Jay a mlčenlivý Bob. Ti ji hned druhý den zachrání život, když je přepadena Styxskými trojčaty, pomocníky démona Azraela, který má v plánu zničit boha a chce k tomu využít právě dvojici padlých andělů. Bethany, která je ve skutečnosti praneteří Ježíše a jeho posledním vzdáleným potomkem, se s Bobem a Jayem vydává na místo konání slavnosti. Cestou se k ní přidává z nebe spadlý třináctý apoštol Rufus, o kterém se v Bibli nepíše, protože je černoch a také mýtická múza Serendipita. Čeká je dlouhá cesta plná nebezpečí, jako třeba útok pekelného zabijáka Golgoťana, a překvapivých informací, jako třeba, že Ježíš byl taky černoch a bůh je ve skutečnosti žena. A na jejím konci pochopitelně střetnutí s Lokim, Bartlebym a také démonem Azraelem, který nehodlá dopustit, aby někdo překazil jeho plán. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (563)

john.h 

všechny recenze uživatele

Pokud se na tohle podívá někdo silně věřící, zřejmě se z toho bude ještě dlouho vzpamatovávat. Smith totiž převrátil naruby celou víru, všechny biblické postavy a vymyslel si i nějaké nové a dal kolem toho všechno absurdní omáčku. Hulit anděly trávu, fuckovat, střílet z uzi a zabíjet šéfy firem při firemním zasedání, pak koukat na boha, kterej dává pusu fuckujícímu Jayovi, kterej odpoví, že by si i rád zapíchal, to asi v jiném filmu člověk už neuvidí. ()

Speck 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl takhle zábavný film. Úžasný Snape v roli Hlasu božího, Jay a Bob...prostě sranda a relax. Bezbožná řachanda a skvělí kluci z Huntinga. ()

Allka 

všechny recenze uživatele

Hláškově a vtipnýma scénama nemá na Clerks II (můj možná nejoblíbejnější film vůbec), ale Dogma má u mě jedno velký plus za výbornej děj. Střílení si z církevních dogmat se tu fakt povedlo. Nehorázně jsem se bavila :) ()

Čiban 

všechny recenze uživatele

nevím co bych o tomto filmu řekl.Je to taková fantasy komedie.Děj ušel.Herce moc neznám,ale na pobavení dobré :D 4/5 ()

Rimer545 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě nezklamal. Naprosto výborné herecké obsazení, mělo to dobrý vtip a královsky mě pobavil Jason Lee jako démon. 4/5 ()

klo11bouk 

všechny recenze uživatele

tento film musí bůh milovat.ješitnost,hloupost a sobectví tvoří dogmata,nikoliv víra.ta je o velikosti místa v srdci.tak jsem to z filmu cítil.úsměv alanis byl opravdu božský a tak věřím že i kámoš kristus souhlasí že joy i bob mají srdce obrovská. hepčík! pozdravpánbu! ( pro jistotu.nerad bych návštěvu hovnodémona ani lokiho s devítkou). ()

hamir0 

všechny recenze uživatele

Typické Smithovo znesvěcování všeho, co je někomu svaté. Výborně postavené postavy, vtipné vtipy, atmosferická atmosféra a zhudebněná hudba. Jenom to chtělo víc Rickmana, protože jeho není nikdy dost. ()

karlee 

všechny recenze uživatele

Vydařená komedie s výborným Alanem Rickmanem jako androgynním andělem, možná by šlo mírně zkrátit a taky místo Afflecka a Damona bych si dovedl představit někoho jiného. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Tolik keců a úvah o náboženství jsem snad ještě v žádném filmu neslyšel. Musím uznat, že film byl propracovaný (co se týká postav) a dýchal na mě zcela jiným humorem než jsem zvyklí. Snažil se nám přiblížit náboženství, trochu jinak (nakonec nám,ale vyjde, že náboženství je zlo). Spíš je to taková alternativa toho co víme ( třeba i pravdivá). Lidé si vždy utvářeli dějiny podle toho jak právě potřebovali. Tak proč by měli být andělé dobří? Proč by nemohl být ježíš černoch? Kdo říká, že apoštolů bylo dvanáct? Třeba jim vážně bylo třináct! Je tu až mnoho otázek. Film Dogma není pro každého, mě potěšil asi tak na tři hvězdy. ()

sWONDER 

všechny recenze uživatele

Niekoľko krát ma toto dielko veľmi dobre pobavilo. Tesne, ale tých 5* dám, podľa mňa si to zaslúži trochu vyššie hodnotenie. ()

xpantherx 

všechny recenze uživatele

Neviem, cakal som od toho vela. Recenzie hovorili ze si z toho krestania vytrhaju vlasy a ostatni sa budu pucit od smiechu. ale nakoniec som sa teda moc nenasmial. Katolikov tento film isto nepotesi, ale ostatni (teda rozhodne ja) sa na tom nebudu sulat smiechom. Naslo sa par svetlych miest kedy som sa pousmial, ale inak nic extra. Sice je dej riadne poprepletany a biblia "vylozena" zaujimavym sposobom az to posobi ako zlatanina zhuleneho Jaya, co sa odraza aj na prilisnej snaha o parodiu a prvoplanovy humor. Ako tak to zachranil len Jay a mlcanlivy Bob. Cakal som, ze sa bude jednat skor o narazky absurdity z oblasti viery, nez takuto prvoplanovost. Alanis Morissett to tam dorazila. ()

e(l)a 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý a i vtipný film. Bohužel na konci si zřejmě tvůrci uvědomili, že nesplnili minimální hranici krve v jednom americkém filmu, a tak se rozhodli to dohnat i s bonusem. A uplně zbytečně... Do té doby to byl vtipný, zvláštní, zajímavý a často přímo do černého se strefující film. Pak už z toho byla jen nechutná podívana se spoustou krve. Víckrát bych se na to už nepodívala. A ješte jedna věc - škoda, že tvůrcům (nebo překladatelům) nejak nedošlo, že braní jména Božího nadarmo do úst andělů fakt nepatří... ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Mě to bavilo. Vcelku bez chybky od A do Z , příjemnej film o nasraným magorovi kterej se snaží vyhladit svět. A tak se to všelijak tetelí, potkává se hromada podezřelejch figur, který se zdaj jedna sjetá víc než druhá. No a nakonec se to totálně zesere, dějově se to ztratí v totální prdeli, ale naštěstí jsem od toho nic moudrýho nečekal, takže i přes totálně vylízanej konečník, se mi to líbilo :-) ()

Talina 

všechny recenze uživatele

Tyjo takové herecké obsazení a dokonce i hodnocení je celkem vysoké a je to prostě totální kravina 😀 Highlight byl asi shit demon jinak se mi ani nepozvedly koutky úst do úsměvu, prostě takové ty trapnější vtipy a.k.a. Scary movie, až na to, že u Scary movie jsem se teda i zasmála. Já mám ráda humor všeho druhu, ale tohle prostě vůbec nebylo vtipné 🤷 Ty dvě hvězdy dávám za to hvězdné obsazení a herecké výkony, protože hrát oni umí, to jo, ale to je tak všechno. ()

luthy 

všechny recenze uživatele

Katolíbancom muselo ustreliť dekel aspoň na Melmak keď to videli :D  Dlho som sa tak dobre nezasmial ako pri tomto filme, osvedčená dvojica Ben Affleck a Matt Damon doplnená ďalším skvelými hercami. Film poukazuje aj na iné vnímanie Boha, napríklad, že Boh môže byť kľudne aj žena. A že Ježiš bol černoch. Pre niekoho možno až krutý humor, ale myšlienka filmu je veľmi dobrá :) ()

Zdenda 

všechny recenze uživatele

Hustý. A to v pravém slova smyslu. Výborný nápad(bohužel si myslím, že,zvláště v druhé půlce filmu,se z něj dalo vytěžit ještě o trochu víc). vynikající hlášky, strašnej Ben Affleck(ostatně jako vždy:) a naprosto DOKONALEJ Kevin Smith v roli Boba(decánko mlčenlivýho). Silně nadprůměrná komedie ()

snake 

všechny recenze uživatele

Opět musím zdůraznit, že od Smithe jsem viděl jen Dogma a Jay a Mlčenlyví Bob vrací úder.A Dogma je výrazně lepší.Výborný námět s tématem dvou padlých archandělů je vynikající, a zpracování též. ()

HanSolo 

všechny recenze uživatele

Docela vydařená podívaná s Affleckem a Damonem coby zvláštními anděly. Nejlepší scéna byla ta, kdy je chtělo zabít to obrovský hovno nebo co to bylo. ()

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

23.07.2019

Lidé občas zapomínají, že herci Matt Damon (Marťan) a Ben Affleck (Město) jsou nejen velcí kamarádi, ale také oscaroví scenáristé filmu Dobrý Will Hunting. A přestože spolu během let produkovali plno… (více)

Lenny a Alanis fušují do filmu

Lenny a Alanis fušují do filmu

03.11.2007

Hvězdy hudebního byznysu na plátnech kin nejsou ničím novým či neobvyklým. Od Elvise Presleyho až po Justina Timberlakea, zpěváky a muzikanty vždy lákalo zkusit i jiné múzy. Shodou okolností se tento… (více)

Reklama

Reklama