Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nachystejte se na komediální klasiku! Když se doktoři Venkman (Bill Murray), Stantz (Dan Aykroyd) a Spengler (Harold Ramis) z katedry parapsychologie nenadále ocitnou na dlažbě, rozhodnou se vydat na cestu lovců duchů - nevábných a občas poněkud drzých potvor. Sotva otevřou dveře, už se jim hrnou první zakázky. Největší výzva ale čeká na stopaře všeho nevysvětlitelného ve chvíli, kdy krásná Dana Barret (Sigourney Weaver) za dveřmi své chladničky objevuje bránu do pekel. Teď mají krotitelé duchů za zády celý svět a je jen na nich, jestli v této nekonečně zábavné akční komedii uchrání Manhattan před totálním šílenstvím! (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (670)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Tohle oni nesnášejí. Rád je mučím." (...) "To je ložnice. Tam ale nikdy k ničemu nedošlo."; "To je ale zločin!" (...) To, čo je pre dnešných teenagerov Harry Potter, Piráti Karibiku či Transformers, to boli pre mňa koncom 80. rokov Krotitelia duchov. Úžasný, bombastický, trikmi nabitý popcorn, z ktorého mi vtedy spadla čeľusť a brucho ma od smiechu bolelo tri dni. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Máte nějaké koníčky?“ - „Sbírám plísně a houby.“ Stačí mi jen ústřední melodie a už se dostaví těžká nostalgie. Teď jsem si ovšem pustil film po delší době a čekalo mě milé překvapení. Krotitelé duchů stále válí, a to i po těch letech! I když abych byl přesný, už pouze 1 jeho část. Ta bohužel už nefungující je složka triků a efektů, u kterých jsem místy docela trpěl (např. oživlí „medvědi“ dnes vypadají strašně špatně a lacině). Naštěstí, převažující část snímku, totiž jeho komediálnost, funguje stále luxusně, ať už kvůli fórům samotným, tak samozřejmě díky výborným hercům (Weaver je moc příjemným bonusem, ale v čele stojí Akroyd a především naprosto odzbrojující Murray!). Humor pak dává na tu silně stárnoucí technickou stránku vcelku úspěšně zapomenout. Na plný počet už to sice nebude, ale slušné 4* si film v klidu podrží. „Věříte v UFO, astrální projekci, telepatii, mimosmyslové vnímání, jasnozřivost, fotografie duchů, telekinetiku, na život po životě, Lochneskou příšeru a teorii o Atlantidě?“ - „Když dostanu slušnej plat, tak uvěřím všemu.“ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Duchařská komedie přivádějící na svět bláznivé seskupení vymítačů nadpřirozena, světoznámé logo a galakticky známou ústřední píseň. Pohlédnout na to znovu optikou patnáctiletého kluka, byl bych maximálně nadšen. Raději se však jdu podívat do ledničky, jestli mi tam místo jogurtů nesedí na trůně Gozer.. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Po hodně letech jsem si dal tenhle kousek znova. A není to žádná bomba, spíš jen taková příjemná komedie s prvky hororu (jako dítě jsem se u toho bál a myslím, že to obecně pro děti může být strašidelné). Zajímavé je, že to je místy pro děti docela přisprostlé - narážka na orální sex s duchem, sexy se svíjející Sigourney Weaver či dnes už kultovní hláška Billa Murrayho "This man has no dick". Kromě cool ústřední písničky je taky nemsrtelný ten super pocit, když se z doktůrků na okraji společnosti stávají úspěšní Krotitelé duchů a na konci jim dokonce před finální bitkou skanduje celé město. To mně vždycky zvedne náladu. (7/10) ()

Galerie (114)

Zajímavosti (127)

  • V roce 2019 se uskutečnila v Londýně aukce s originálními rekvizitami filmů Krotitelé duchů a Krotitelé duchů 2 (1989). Mezi předměty, o které byl velký zájem z celé aukce, byly kombinézy hlavních postav. Kostým Egona Spenglera (Harold Ramis), který používal ve druhém díle, se vyšplhal na cenu 27 675 liber. Kombinéza Raymonda Stantze (Dan Aykroyd) se vydražila za 30 750 liber a jeho kostým z druhého dílu za 27 675 liber. V prvním díle můžeme vidět i pás, který v hotelu Sedgewick nosí Egon Spengler, za který kupující nakonec zaplatil 12 915 liber, jeho chrániče loktů a kožené boty se pak vyšplhaly na 14 760 liber. Mezi další zajímavé prodané rekvizita z řad kostýmů jsou zelené konečky prstů ducha Slimera, které se prodaly za 1 845 liber. (Jimmy15)
  • V roce 2019 byly v londýnské aukční síni vydraženy další zajímavé předměty, které se objevily ve filmu. Jednalo se balení Stay-Puft Marshmallows, které se prodalo za 2 460 liber. Největším trhákem se však stala past na duchy, která se objevila v obou dílech. Její konečná cena se nakonec vyšplhala na 186 960 liber. (Jimmy15)
  • Role Gozera byla původně nabídnuta punkové herečce a performerce Anne Carlisle, která roli odmítla. Roli nakonec získala jugoslávská herečka Slavitza Jovan. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Reklama

Reklama