Brin HillScénář:
Joss WhedonKamera:
Elisha ChristianHudba:
Tony MoralesHrají:
Zoe Kazan, Michael Stahl-David, Jennifer Grey, Nikki Reed, Mark Feuerstein, David Gallagher, Steve Howey, Reed Birney, Steve Harris, Preston Bailey (více)Obsahy(2)
Ač se Rebecca a Dylan nikdy neznali, celé dětství je něco spojovalo. Cítili bolest jeden duhého, prožívali navzájem významné okamžiky svých životů. Do nedávna si mysleli, že šlo jen o sny, halucinace a přeludy. Jejich životy se však začnou radikálně měnit, když zjistí, že je na druhé straně reálný člověk. (Farley)
"The only thing about me that I like is you" Ultimátny feel good indie film, v ktorom asi nemá zmysel riešiť, prečo vzniklo telepatické puto medzi oboma postavami a prečo medzi sebou často komunikujú tak nápadne, tak že ich viacerí berú za bláznov. Pretože keď sa snaží byť vtipný, tak mu to vychádza a keď sa snaží pôsobiť na emócie, vychádza mu to snáď ešte lepšie. S čím súvisí aj dokonalé obsadenie hlavných rolí. A veľmi zaujímavý je fakt, že scenár pôvodne vznikol ešte začiatkom devedesiatych rokov a téma, ktorú spracováva, pôsobí sviežo aj z dnešného pohľadu. Vstup však povolený hlavne romantikom, žáner sci-fi je podružný a slúži len ako prostriedok na originálne poňatú romancu. Kto s tým má problém, ruky preč, In Your Eyes si určite neužije. ()
Dnes viděno podruhé. Z původních 4 hvězd měním na 5, protože na tenhle film často myslívám a i podruhé mě hrozně bavil. Skvělý nápad, skvělý soundtrack, skvělí hlavní představitelé, trošku klišé konec, ale to se dá překousnout. Objevila jsem ho díky Whedonovi, který pracoval na scénáři. Něco ve mě prostě zanechal a to se jen tak nějakému filmu nepovede. ()
Existuje niečo také ako paranormálne duševné prepojenia na diaľku? Môže niekto v inej dimenzii, priestore a čase prežívať podobné pocity ako niekto koho vôbec nepozná, nikdy sa s ním nestretol? Nevysvetlitelné citové spojenia, prežívanie pocitov či zdielanie myšlienok toho druhého...nech už túto bezbrehú romantiku možno chápať ako pritiahnutú za vlasy alebo ako vyššie popísanú myšlienku prenesenú do romantického sci-fi žánru, ja som v tomto absolutne zhovievavá a film sa mi so všetkým páčil. Vďaka dvom hercom vymodeloval niečo abstraktné a jediné, čo som riešila, či sa to celé skončí pre oboch dobre alebo zle...ale to si už treba pozrieť:) ()
Najít dnes americký romantický film, jenž by nebyl jen přehlídkou okoukaných herců, kteří by bez tohoto žánru nejspíš byli na ulici, či jen hromadou klišé, je vcelku těžké. Proto člověk musí pohledat mezi více indie záležitostmi. In Your Eyes je pravděpodobně to nejlepší, co žánr romantické komedie/drama může v posledních letech nabídnout. Sympatická dvojice, kterou nemáte před očima v každem druhém filmu, příjemný soundtrack, originální nápad a především úsměv na tváři. ()
Po dlhom čase perfektná romanca, ktorá všetky tie prvoplánové epickosti rokov 90 strká do vrecka. Skvelo napísaný scenár, slušná réžia a perfektné ústredné duo. Presne ten film, ktorý žáner posúva a zároveň spĺňa jeho základné požiadavky. Kupodivu si udržuje nadhľad, je vtipný a má niekoľko perfektných momentov. Jedna z tých rozprávok pre dospelých, ktorá nikdy neomrzí. ()
- Joss Whedon napsal scénář již roku 1992. V té době mu bylo 28 let a zrovna se stěhoval do Los Angeles. (Geriel)