Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krotitelům duchů se nevede nejlépe. Doktor Venkman se živí jako moderátor nudného televizního pořadu o telepatii a Raymond s Winstonem vystupují na večírcích. Jediný Egon dál zkoumá paranormální jevy. Jenže démonické síly opět vystrkují drápy. Kníže Vigo z Moldávie, jehož obraz je restaurován v newyorském muzeu, ovládne mysl dotěrného restaurátora Janoše Pohy, jehož prostřednictvím unese dvouletého syna Dany Barrettové Oscara. V kanalizaci pod městem se objeví podivný sliz, živící se negativními emocemi a také negativní emoce probouzející. A když v přístavu přistane Titanic, je definitivně jasné, že Krotitelé duchů musí opět vytáhnout do boje. Nejdůležitější bude zachránit Danino dítě, protože právě to si Vigo vybral pro své nové vtělení. Jestli se mu podaří přemístit z obrazu do těla z masa a kostí, pak se nejen New York ocitne v opravdu vážných potížích. Jenže Vigo, podporován řekou negativního slizu, je pro čtveřici hrdinů možná příliš mocný, a tak je potřeba kontrovat pořádnou dávkou pozitivní energie. Musejí se zapojit všichni Newyorčané. (TV Nova)

(více)

Recenze (352)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Síce prepojenie oboch dielov je katastrofálne a snaha o originálny zvrat v závere filmu (po vzore jednotky) hádam nebol myslený ani ako vtip, ale scenár disponuje skvelým množstvom vtipov a hlášok. Hlavne Bill Murray (ktorého považujem za priemerného komika) tu exceluje. Taktiež efekty sú vynikajúce. Vydarené pokračovanie. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Kitten, I think what I'm saying, is that sometimes, shit happens, someone has to deal with it, and who ya gonna call?" Jsme nejlepší, jsme skvělý. Jsme jediný Krotitelé duchů! Jsme tu zas! Sic je dvojka přesně taková jako prohlásil Bill Murray. "Bylo tam hodně slizu, ale málo nás." Tak přesto dokáže bavit jako skvělé pokračování téhle nesmrtelné klasiky z roku 1984. Úvodní trio se vrací, aby ještě jednou postavilo duchy do latě, a ukázalo jim, že mají spíše odpočívat v pokoji. Příběh začíná a Krotitelé jsou poměrně vyhořelý a nikdo už si nevzpomíná, že před pěti lety zachránili město New York před Gozerem. Od ztřeštěných dětských oslav se přesouvají pomalu ke kopání díry uprostřed Manhattanu. "Mysleli jsme si, že tam je tolik děr, že si jedný navíc nikdo nevšimne." Následuje soud a návrat Krotitelů na scénu. Máme staronové autíčko a finále se Sochou svobody nemá chybu. I dvojka se může pyšnit skvělými hláškami, které nestárnou. Hudba, který je stále ikonická a herci, kteří si užívají svoje životní role. Škoda, že nikdy nevznikla slibovaná trojka. Pro mě, ale navždy bude tohle jednička a sequel, který udělaly díru do světa. [Viděno v 4K] (95 %) ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dějově, humorem i efekty nabitější jak jednička, což se dá říci o málokterém pokračování. Zajímavý záporák, parádní Peter MacNicol a pohybující se Socha svobody.A místy to umí být i docela děsivé, za mladých let se mi o svíticích očích Petera MacNicola zdávaly i noční můry. Přesto mi však dvojka přišla zpracovaná o něco více jako rodinný film. Pětihvězdičkové hodnocení je stejně jako v případě prvního dílu možná moc, ale pro mě jsou Ghostbusters klasikou, kterou si rád zopakuji kdykoli. ()

LUKICKK 

všechny recenze uživatele

V určitých věcech mě to bavilo více než jednička a v určitých zase méně, v čem přesně ani sám nedokážu říct, dokážu říct jen to, že mě to určitě bavilo přibližně stejně jako jednička. A koneckonců to beru stejně jako jedničku jako nostalgický film, který určitě pustím dětem. Jak tak více přemýšlím nad tím, jak jsem tento film vnímal když jsem se koukal poprvé, tak když tam byly scény v galerii nebo muzeu, nevím teď přesně co to bylo, tak jsem měl málem nasráno v gatích z toho jak se tomu obrazu hýbaly oči, co se týče tajemné a strašidelné atmosféry, tak to určitě překonává první díl. ()

Madadajo 

všechny recenze uživatele

První díl je vyjímečný, ale druhý už pouze těží z námětu a sám nic inovativního nepřivádí. Pokračování slavného filmu to nikdy nemá lehké, ale pro producenty znamená jedno- nahrabat dolary na dobrém jménu prvního dílu. Jeho osud je poměrně předurčen, vydělá buď aspoň něco nebo hodně, bude ostudou prvního dílu nebo se mu směle vyrovná(či jej dokonce překoná, což je ale velmi unikátní). Tento film vydělal apoň něco, ale nyní, budiž mu země průměrnosti lehká. Amen ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Exteriéry stanice, kde měli sídlo krotitelé duchů, se natáčely na 14 N Moore St. v New Yorku, kde je požární stanice. Interiéry pak ve zrušené požární stanici Fire Station 23 – 225 E 5th St. v Los Angeles. (biker)
  • Ve scéně, kdy se v New Yorku objeví nebezpečný sliz, připluje Titanic jako loď duchů. Původně chtěli tvůrci oživit vzducholoď Hindenburg, ale nakonec jim Titanic (který na své nešťastné první plavbě do New Yorku skutečně mířil) připadal jako lepší nápad. (Olík)

Reklama

Reklama