Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do nepřehledných vztahů pražského podsvětí přicházejí noví lidé, kteří si chtějí urvat kus města pro sebe. Číňané si vyřizují spory mačetou, Albánci a Arméni po sobě střílí kvůli malicherným hádkám, čeští kriminálníci si posílají poštou výbušná zařízení... Má policie spolupracovat s podsvětím, které nabízí informace vedoucí k odhalení zločinů? (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

Mlle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen zírám – špička. A to nejen v českých luzích a hájích. Tenhle díl má parametry světového celovečeráku. Nebojím se říct, že všechno je dokonalé – scénář, dialogy, casting, kulisy, masky… kožené bundy, které z kamery smrdí kouřem a potem… Scéna na baru byla tak nechutně prosáklá nočním opileckým testosteronem, až se mi udělalo šoufl. Z trojlístku Finger+Sokol+Baroš mi padá čelist. V díle se neobjeví jediná mrtvola, neodehraje se v něm jediná vražda, nevidíme ani jiný násilný čin. O všem se jenom mluví. A přitom mě mrazí a naskakuje mi husí kůže. Tady si ukrojte napětí, skandinávští looseři! :) PS: Opakující se poznámky o „ztrácení se v postavách“ mě udivují: Je to jeden gang, jen pět hlavních českých jmen a do toho asi tři cizí (arménská a albánská), točí se pořád dokolečka. To je i Downton Abbey složitější :) ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemam co bych vytkl. Prave naopak. V atmosfere 90tky nad 1. odd uz i vedou, neznaly clovek by si az pomyslel neco o velke zahranicni produkci. Tady se hodne kritizuje Sokol, mozna proto, ze ho ma kazdej zafixovanej z particky ci z tvare. Osobne jsem na particku nekoukal, na tvar jo, ale uz je to zaky dlouho, tak mi jeho minulost nezavazi. . Zde hraje velice dobre, civilne,  dilematum jeho postavy verim. Z hlavni trojice vede, hraje nejvyrazneji. Fridrich tentokrat nedostal moc prostor, jinak jim odvedena prace ma take vynikajici uroven. V prubehu doby se zvedaj i plisek s kozlem, nebo si mozna na ne zvykam. Za mne nevytykacich sto pro. ()

Reklama

Muff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle už bylo jiný kafe. Nevím, jestli jsem si už zvykl, nebo kameraman konečně přestal třepat kamerou, ale nevolnost přešla. Ultrarychlý tempo zvolnilo, slovní přestřelky byly srozumitelný, počet zmiňovaných postav nenarůstal donekonečna. Tenhle díl se mi konečně líbil. Velké plus už od prvního dílu je civilní herectví hlavních postav a neokoukané postavy ve vedlejších rolích. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak poprvé se musíme obejít bez Jonáka... Jeho auru má asi nahradit Bořek Slezáček, jenže to je jen obyčejný rusák bez všeobecného pozadí. Ale pořád platí, že Ondřej Sokol jako nadporučík Tůma, tvářící se jakoby jedl citróny, naprosto neumí hrát a kazí dojem seriálu. Stejně tak kamera je tragická, jediný fígl je to neustálé přibližování a oddalování, herci mluví a nevidíme jim do obličeje, či jsou pozdě zabíraní.. Příběhově je to takové vyšetřování z doslechu, málo pátrání hodně výslechů. Tak amatérský přístup od zkušených policistů, že je po právu poučuje nováček Kozák. Překvapení, že výpověď jednoho práskače nemůže vést k obvinění naprosto bez důkazů? To nebyla diskuse dychtivého se zkušenými, nýbrž s namyšlenými neprofesionálními idioty! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Během tohoto dílu jsem konečně pochopil, na co zde hořekuje a nadává spousta méně zdatných hodnotitelů než jsem já. Já jsem na této databázi největší odborník všech žánrů, přesto musím uznat, že každý mezi jehož koníčky vyloženě nepatří zkoumání devadesátých mafiánských let v našich luzích a hájích, ta jméně zkrátka dávat nebude. Za minutu se zde objeví 50 jmen. 50 jmen postav, které jste v životě neviděli, kterým nedokážete přiřadit ksicht ani přesnější roli v celém případu. Znát všechna tato jména není sice nezbytně nutné k pochopení případu. Nicméně, jednou to je podle pravdy, člověk si sledováním doplňuje mezírky ve vzdělání a chtěl by si odnést co nejvíc. Ani po třetím dílu si nemohu zvyknout na vyšetřovatele Sokola. Jedná se však o svěží a milý závan detektivního větru. [75 %] ()

Galerie (22)

Zajímavosti (14)

  • Na začátku scény s plk. Zelňákem (Pavel Batěk) je záběr na fotografii prezidenta Havla s ochrankou. Jedná se o skutečnou fotografii, na které byl ale vyměněn obličej a účes tehdejšího šéfa Havlovy ochranky, Františka Kollmana (muž v bílé šále). (aAmbi)
  • Střelba v klubu Kleopatra se ve skutečnosti udála v říjnu 1998, tedy již poté, co byli orličtí vrazi dopadeni a odsouzeni. (Brain)
  • Když se detektiv Kozák (Kryštof Bartoš) s Plíškem (Martin Finger) dohadují o důkazech v podobě nalezení barelů v Orlíku, řekne Plíšek, že má nádrž rozlohu 27 km². Když po chvíli odchází domů Plíšek s Tůmou (Ondřej Sokol), zeptá se ho Tůma znovu na rozlohu Orlíku a Plíšek odpoví, že má 37 km². (Guilemot)

Reklama

Reklama