Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do nepřehledných vztahů pražského podsvětí přicházejí noví lidé, kteří si chtějí urvat kus města pro sebe. Číňané si vyřizují spory mačetou, Albánci a Arméni po sobě střílí kvůli malicherným hádkám, čeští kriminálníci si posílají poštou výbušná zařízení... Má policie spolupracovat s podsvětím, které nabízí informace vedoucí k odhalení zločinů? (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Během tohoto dílu jsem konečně pochopil, na co zde hořekuje a nadává spousta méně zdatných hodnotitelů než jsem já. Já jsem na této databázi největší odborník všech žánrů, přesto musím uznat, že každý mezi jehož koníčky vyloženě nepatří zkoumání devadesátých mafiánských let v našich luzích a hájích, ta jméně zkrátka dávat nebude. Za minutu se zde objeví 50 jmen. 50 jmen postav, které jste v životě neviděli, kterým nedokážete přiřadit ksicht ani přesnější roli v celém případu. Znát všechna tato jména není sice nezbytně nutné k pochopení případu. Nicméně, jednou to je podle pravdy, člověk si sledováním doplňuje mezírky ve vzdělání a chtěl by si odnést co nejvíc. Ani po třetím dílu si nemohu zvyknout na vyšetřovatele Sokola. Jedná se však o svěží a milý závan detektivního větru. [75 %] ()

no2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10 - Po minulém díle, kde se vyřádil Novotný alias Jonák, jsem měl obavy, zda laťka nebyla nasazena příliš vysoko. Moje obavy se naštěstí ukázaly jako liché. Ve třetí epizodě Devadesátky sviští dál. Pokračujeme ve starších případech a přibývají i nové, taková prostě byla 90. léta. Ústřední trio Finger, Sokol a Bartoš mě baví čím dál víc na úkor ostatních členů policejního týmu. Jonák je sice fuč, ale zpestřením je zajisté nová postava hraná Bořkem Slezáčkem. Kdykoliv se objevil na scéně, musel jsem se smát (na čemž má asi podíl i to, že v práci po telefonu občas mluvím s pár lidmi s podobným přízvukem). A ještě do toho ta začínající "romantická" zápletka s půvabnou kurtizánou z Jindřichova Hradce - mňo, myslím, že se máme v příštích dílech na co těšit... ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Orlické vraždy už byly podle skutečných událostí solidně zpracovány ve filmu Sametoví vrazi (2005) a taky se tomu věnoval jeden díl dokumentu Legendy kriminalistiky (2016). Něco už řešili středočeši i policejní prezidium a nedořešili, takže se to zjistí postupně, když kriminalisté sledují už nějakou dobu už od prvního dílu gang z posilovny v Podolí kolem Černého a po nehodě ochrnutého Kopáče, tak to rázem dostane nový rozměr, hlavně když začal Chodomský mluvit. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem starej paprika, ale furt se mám co učit. Nevěřil bych, jací jsou policajti sedmilháři. Prásknul mi to na ně až jejich ex kolega, toho času úspěšný scénárista, jemuž právě uděluji plný počet hvězd za třetí díl jím napsaného seriálu. Běžný smrtelník si to lhaní s jejich profesí obvykle nespojuje a i proto je fajn, že tuhle krimi od života opsal právě bejvalej polda. Policajty kupodivu nepřikrášluje, jak vidno, někdy spíš dělá pravej opak. Sympatická je mi i demýtizace odkazu Václava Havla. Byl to asi hodnej člověk, ale někdy možná až moc a konkrétně amnestií nadělal ve společnosti pořádnou paseku. Seká se mi HbbTV, takže mám dost času sledovat drobnosti typu zařízení a vybavení Kozákovy kanceláře. Je to trudný pohled a i tady odvedli filmaři kus poctivé, puntičkářské práce. Jen kožená bunda Tůmy (Ondřej Sokol) mi přijde tak ohavná, že by ji na sebe v devadesátkách nevzala ani nějaká lesba, natož elitní policajt. Pochválím i Bořka Slezáčka, jak jsem ho nebral jako hudebníka a moderátora, tak hraní je podle mě jeho parketa a určitě se nebudu zlobit, když ho v televizi nebo i ve filmu uvidím častěji. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No páni, atmosféricky našlapaný díl. Že už si nedám pokoj, díl co díl jen žasnu, jak dobře se dá natočit krimoška, aniž by herci strojeně citovali paragrafy a pachatele by našli pomocí deus ex machina. A ten scénář! "Jestli tu šlapku chceš vidět, tak jí normálně zavolej a neotvírej kvůli tomu uzavřený případy." ()

Galerie (22)

Zajímavosti (14)

  • Na vrátnici policie je vidět informační tabule, kde je hrubá gramatická chyba – „Odbor analitiky“. (Ricci)
  • Pan Opavan zmiňuje člověka, který mu přivezl Škodu Favorit „Zkuherského“ k odvozu do Německa. Popisuje ho jako přibližně padesátiletého člověka otylejší postavy s pleší. Šlo o jiného sériového vraha devadesátých let – Ivana Roubala, který byl jakousi spojkou mezi Orlickými vrahy. Tento fakt byl zmíněn v pořadu Polosvět nájemných vrahů (2022). (Apollo_8)
  • V 10. minutě mluví arménský mafián o svém vykradeném Mercedesu jako o nové verzi třídy S. Ve skutečnosti je však arméncovo auto model 190, který byl v roce 1993 nahrazen třídou C. (PlumJelinek)

Reklama

Reklama