Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jen v Praze se stane přes padesát vražd ročně. Kam vlastně pachatelé odklízejí těla, která se nikdy nenašla? Příběh z časů, kdy dostat mafiána znamenalo se s ním kamarádit. Z dob, kdy vám bývalý kolega z přátelství nabízel lépe placené místo na druhé straně zákona. (Česká televize)

Recenze (89)

Mlle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl má pro mě osobně až příliš dokumentární charakter. I když jsou některé momenty dramatické, vtípky v prolukách, jakkoli povedené, to nezachraňují… Uvědomuji si, že jde o specifický záměr, na kterém kvality seriálu naopak stojí. Ale tady to vnímám osobně už jako přestřelené a na úkor filmového napětí… Těším se nicméně na další díl! ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach jo, to je teda něco.. Seriál vůbec není taková pohoda na sledování, jak jsem doufal a dost se liší od tradičních kriminálních seriálů, které nám ČT tak ráda prezentuje. Atmosféra u pátrání potápěčů opravdu pozoruhodná a právě tahle linka mě přinutila přiklepnout lepší hodnocení, navíc to i k něčemu přece jen bylo.. Už i na toho otřesného Sokola si zvykám, nebo se už nějak otupil... Postupně si to už sedá, hlavně díky skvělému Fingerovi. ()

Reklama

AchylesII 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Počkej, ty pičo!" Matej Landl, moje dětská láska ze Spadla z oblakov, málem jsem ho nepoznala :-D Kraj razovity, ale super lidi! Super atmosféra, jen malý detail, hodně mi tam vadí ženské postavy, dnes ta Němcová, tu snad vybrali z ochotnického souboru, to afektované přehrávání se tam fakt nehodí... Martin Finger je frajer jak cyp! Věřím mu úplně všechno... těším se na blížící se finále ()

Muff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kameraman sice zase trochu šňupnul, takže kamera jančí více než ve trojce, ale nahrazuje to veeeelmi liknavé tempo vyprávění, které je ale vyloženě ku prospěchu, protože zatím nejlíp ze všech dílů vystihuje zdlouhavost pátrání a peripetie kolem. Vůbec nechápu, proč by tempo mělo být zběsilé, jak u prvních dvou dílů. Divák má sice akci, ale takhle přeci vyšetřování nevypadá, je to mravenčí, pomalá práce se spoustou slepých uliček. Proto mne zvolnění potěšilo. Velmi potěšil Ondřej Sokol, jak se snaží umanévrovat situaci a ten dlouhý záběr, když se vrací do Prahy, ten je na jedničku, úplně vidím, co se mu honí hlavou. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Zatímco předchozí díly mne nechávali zcela chladným a jen jsem kroutil hlavou nad zdejším hodnocením, tak čtvrtá epizoda mě na celou stopáž přikovala do křesla a nevěřícně jsem koukal, kolik napětí a atmosféry se dá vytěžit z hledání sudů. Ta gradace byla neskutečná, chvílemi jsem ani nedýchal. Pravděpodobně nejlepší seriálová epizoda české tvorby! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Přepadení banky IRK se natáčelo 9. srpna 2020 před budovou České spořitelny na Vršovickém náměstí v Praze. (PetrNovak)
  • Na konci epizody zazní skladba „A to tě trochu bolí“ od skupiny Alice. (Punisher)
  • Policejní snímek, který má František Tůma (Ondřej Sokol) na nástěnce, patří spartakiádnímu vrahovi Jiřímu Strakovi. (Frontier)

Reklama

Reklama