Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejslavnější pekelnická sága pokračuje! Princ temnot Pinhead opět našel cestu z říše mrtvých, a chce rozpoutat na Zemi vládu pekla. Zabránit mu v tom může dívka, která ho již dvakrát porazila ale co když je opravdu mrtvá? (SPI International)

Recenze (114)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#6 Hellraiser. Šestý Hellraiser je už druhý video film ze série. Hellseeker je o něco slabší, než předcházející Inferno, ale vrátila se Ashley Laurence, hlavní hrdinka prvních dvou filmů. Vizuál je chladný až odosobněný, přidaná erotika sice není na škodu, ale cenobiti se zas nepovedli. Nevadí mi další detektivka, ale fakt, že to nejlepší je až konec a celkově film nemá přesvědčivou atmosféru. Kirsty by si zasloužila lepší procházku peklem. Jak to vidím celkově: H8, H5, H4, H11, H7, H2, H6, H1, H3, H10, H9. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tohle je scénáristický výkal, to se musí vidět! I na béčkovou ligu, ve které se Hellraiser snad s výjimkou pátého dílu pohybuje, je i toto silné kafe. Celý film je jedno velké, zmatené NIC, které se sice ve finále docela pěkně a uceleně přetransformuje v COSI, ale celkově se to prostě nedrží kupy. Hlavní hrdina má neustále halušky, člověk neví, co je realita a co ne, aby se z toho nakonec vyklubala další povedená Pinheadova show Made in Hell. Jako námět to není úplně marné, ale tak nějak nechápu, proč se to navléká na již dost otřepenou nit téhle série. Jako samostatný film by to sice byla taky kravina, ale alespoň svoje. Takhle to vykrádá kultovní hororovou sérii a v domnění, že chlapík s hřebíkama zaboduje vždycky, si to chtělo nahrabat nějaké ty plusové body. Jenomže všechno má své meze. I pekelný Cenobit... ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl (v pořadí šestý) je první, který za to opravdu, ale opravdu nestojí. O něco slabší mix výtečného předešlého Inferna a pozdějších dílů. Když je na scéně Pinhead, je film samozřejmě výtečný, když tam není, šplhá v první polovině docela solidně ještě k průměru, ale není absolutně ničím zajímavý a nostalgie v podobě návratu starých postav také vůbec nefunguje. Nemá to atmosféru, není to zajímavé. Vyslanec pekla vás sice ještě úplně neotráví. ale nic se nestane, když ho vynecháte, protože tyhle tři poslední díly už mytologii nijak neprohlubují, prostě se jenom jmenují Hellraiser. Ale Pinhead je furt skvělej. 45%. ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

No a tenhle film je jenom úplně krásným příkladem klasického a bez ducha přítomného hloupého hororu, kde se tady tento film stává prvním kopnutím do mrtvoly a taky začíná se tady kopat pěkný hrob pro tuto sérii. Klasické klišé bez nápadu a jakéhokoliv příběhu, klišé lekacky, nudné postavy a příběh se buď upíná k sexu nebo se snaží celý film děsit přes tu stejnou věc a to je ta že vždycky má nějaké vidiny nebo něco se mi děje a tohle je kravina. Jediné co bych dokázal říct dobrého k filmu je zajímavý zvrat ke konci filmu, ale to je všechno. 2,5/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl Hellraisera jakoby Hellraiserem ani nebyl. Jasně, je tu kostka, trenér Hřebík a vrátila se dokonce i Ashley Laurence, ale všechny tyto propriety se daly celkem snadno nahradit a i tak by se jednalo o víc než slušný psycho-mysteriozní-thriller, inspirovaný Šestým smyslem a podobně laděnými filmy. Musím se přiznat, že jsem žil do samotného konce v nevědomí, jak to vlastně je. Stejně tak mě režisér celkem umě vodil za nos, takže jsem netušil, kde končí sen a kde je realita. A to to je spravne a tak to ma byt. Bohužel k čistě nadprůměrnému zážitku chyběl lepší hlavní hrdina, protože to látro, co tam vybrali, by nedokázalo přesvědčit hladovýho vořecha ani půl kilem šunky. 50% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Přestože se jeho podoba objevuje na plakátech k filmu, Pinhead (Doug Bradley) má na plátně méně než 5 minut času. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v kanadském Vancouveru. (gogos)
  • Scenár, podľa ktorého bola natočená táto časť, pôvodne nemal s touto sériou nič spoločné. Štúdio Dimension Films v snahe ušetriť na scenári ho dala prerobiť, pridali sa Cenobiti a podobne a stalo sa z toho pokračovanie Hellraisera. (beso74)

Reklama

Reklama