Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejslavnější pekelnická sága pokračuje! Princ temnot Pinhead opět našel cestu z říše mrtvých, a chce rozpoutat na Zemi vládu pekla. Zabránit mu v tom může dívka, která ho již dvakrát porazila ale co když je opravdu mrtvá? (SPI International)

Recenze (114)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tohle je scénáristický výkal, to se musí vidět! I na béčkovou ligu, ve které se Hellraiser snad s výjimkou pátého dílu pohybuje, je i toto silné kafe. Celý film je jedno velké, zmatené NIC, které se sice ve finále docela pěkně a uceleně přetransformuje v COSI, ale celkově se to prostě nedrží kupy. Hlavní hrdina má neustále halušky, člověk neví, co je realita a co ne, aby se z toho nakonec vyklubala další povedená Pinheadova show Made in Hell. Jako námět to není úplně marné, ale tak nějak nechápu, proč se to navléká na již dost otřepenou nit téhle série. Jako samostatný film by to sice byla taky kravina, ale alespoň svoje. Takhle to vykrádá kultovní hororovou sérii a v domnění, že chlapík s hřebíkama zaboduje vždycky, si to chtělo nahrabat nějaké ty plusové body. Jenomže všechno má své meze. I pekelný Cenobit... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dosť to pripomína predchádzajúcu časť Hellraiser: Inferno – opäť sa ničnetušiaci muž, zjavne zmáhaný komplikovanými vnútornými démonmi, dostáva na dno svojich síl, vlastne to skoro vôbec nepripomína žiadny diel jednej z najkrvavejších sérií... aby to na konci zaklaplo do seba a na scéne sa zjaví Pinhead a začne gore festival, počas ktorého sa ukáže, že ústredný (anti?)hrdina žil v klamstve a teraz sa bude musieť pozrieť zoči-voči krutej pravde rovno do očí, čo navždy rozvráti jeho život (ak to teda vôbec ešte jeho život je a nie je to niečo úplne iné). S tým rozdielom, že tentokrát je to oveľa horšie zvládnuté. Už ústredný antagonista je oproti Craigovi Shefferovi úplne o ničom. A ostatní sú na tom ešte horšie. Zrežírované je to vyložene na draka a strašný je nielen scenár, ale celkovo to pôsobí lacno, až televízne. Pritom už Inferno malo trápny 2-miliónový rozpočet, ale vďaka slušnému režisérovi Derricksonovi, dobrému Shefferovmu výkonu a presvedčivej, tvrdej atmosfére, to nebolo poznať. Tu je. A bolí to. Režíroval to Rick Bota, kameraman seagalovky Bleskový muž a Barb Wire s Pamelou Anderson a režisér biedneho hororu Oni prichádzajú s Laurou Regan. Do série sa vracia Ashley Laurence alias Kirsty, ale bolo by lepšie, aby k tomu nedošlo, akurát čo si pošpinila svoj vlastný odkaz z prvých častí. Každopádne toto mi naozaj tentokrát pripadalo tak, ako keby mali úbohý scenár a potrebovali ho z nejakého dôvodu sfilmovať, tak ho umelo, nasilu a v poslednej chvíli napojili na kultovú sériu, aby aspoň niečím zaujal. ()

Reklama

Paldiny

všechny recenze uživatele

Že bol pôvodný scenár písaný pre iný film vysvetľuje celý guláš, ktorý sa počas dobrých 70 minút odohrával. Na ten malý zvyšok sa dostanú na plac starí známi, aby nesúvisiacemu spletencu udalostí skúsili dať zmysel. Žiaľ nepodarilo sa. Šiesty Pekelník postráda všetko to, na čom stavali predchodcovia počnúc nespútanou rozkošou, končiac prepadnutím psychickému teroru. Cenobiti nemajú vo filme žiadne miesto a objavia sa len pre potreby značky. Rovnaký osud postihol aj navrátenkyňu z úvodných dielov Kirsty, s ktorou si Pinhead nadobro vyrovnal účet. Stiesňujúca atmosféra, nepríjemné mrazenie, povestná brutalita aj neodmysliteľné pikantné scénky sú definitívne preč, dostáva sa nám iba odkopírovania zápletky predošlého Inferna, lenže v nudnom prevedení, čo najmä po vydarenom predchodcovi zamrzí dvojnásobne. Podobný verdikt ako pri spackanej štvorke, ale s tým rozdielom, že štvrtý diel bol príšerne nakrútený, ten šiesty je úplne mimo a jediné čo znásilňuje je značka samotná. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Trevor (Dean Winters) přežije děsivou nehodu, při které zemře jeho přítelkyně. Alespoň si to Trevor myslí. Ale policie je přesvědčena, že Trevor dívku zabil a někde se zbavil jejího těla, protože při nehodě její tělo nebylo nalezeno. A navíc má od nehody Trevor podivné výpadky, které pokaždé končí smrtí někoho z jeho okolí... Jako samostatný film by to nemuselo být až tak zlé, kdyby se Bota (to je fakt jméno režiséra) nepokoušel film natlačit do série Hellraisera, což v tomto případě znamenalo, že do již hotového a jakžtakž smysl dávajícího příběhu byl natlačen Pinhead a kostka, čímž se ten příběh rozpadl v podivnou slátaninu. Film nezaujme ani hereckým obsazením, ani hudbou, a vlastně vůbec ničím. A když si představím, že mne čekají ještě další díly, fakt mi běhá mráz po zádech. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Scenáristický zmatek, který mě někde po 20 minutách obklopil se nabalobal a nabaloval, ať jsem vůbec nevěděl o co jde. Možná posledních 10 minut něco vysvětluje, ale to peklo (filmové) tu hodinu před tím to nenahradí. Naopak..protože jste někde v první polovině přestali vnímat děj, budete mít z toho guláš ještě větší. Jenže film to je prachbídnej, takže vám to vůbec nebude zajímat. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Doug Bradley osobně upravil Pinheadovy dialogy a dal mu více replik, než bylo původně ve scénáři. (ČSFD)
  • Přestože se jeho podoba objevuje na plakátech k filmu, Pinhead (Doug Bradley) má na plátně méně než 5 minut času. (ČSFD)

Reklama

Reklama