Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Victor Frankenstein je mladý chalan, ktorý má pomerne netradičný koníček - filmárčinu. Svoj prvý režijný počin premieta jedno dopoludnie rodine a spolužiakom. Hlavnú úlohu vo filme hrá jeho milovaný pes Sparky. Viktor sa stretol s nadšenými reakciami, no krátko na to nečakane prišiel o svoju hviezdu - Sparky chvíľu po projekcii filmu umiera pod kolesami auta a zdá sa, že z Victora vyprchala všetka chuť do života. Ale iba do chvíle, kým im v škole profesor biológie na žabe neukáže, ako možno pomocou elektriny dodať mŕtvemu organizmu život. Victor dostane šialený nápad - oživiť Sparkyho, torý už nejakú tú chvíľu leží na "cintoríne domácich zvieratiek". Teoreticky je to síce možné, ale aké to bude mať následky? (oli.G)

(více)

Recenze (142)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nejdriv jsem myslel, ze to bude parodie, jenze to co Burton predvet, je dokonala pocta klasickemu hororu. Jiste je tu spousta originalnich a svezich napadu a par veci tu je spis sparodovanych (golfovy mlyn, ozivovani autobaterkama), takze se odlisujou od klasickeho Frankensteina, ale to je jedine dobre. Po vizualni strance je to paradni, i presto, ze to je cernobile, proste Burton. Atmosfera paradni, hodne jsem se nasmal, kdyz pes strasil sousedy. Pes je opravdu hodne vostrej, jeste lepsi nez klasickej Frankenstein. Druhy Burtonovo kratsi film dopadl opet na vybornou a ja mu nemam co vytknout. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vtipný kraťas, ve kterém jde lehko vysledovat dějovou kostru, která byla později využita v rozšířené formě ve Střihorukém Edwardovi. Ta mnohými zmiňovaná Burtonova fascinace smrtí a oživováním se fakt nezapře. Mám vlastně pocit, že skoro o ničem jiném netočí. Mírnější stylizace do podoby klasického monster hororu tu ale sedla náramně. A ten konec... chvíli trvalo, než mi ta slovní hříčka došla, ale o to více pobavila. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jaká náhoda, řeknu si, podívám se na jeden z kraťasů od Burtona, a potom zjistím, že na tento úžasný snímek už natáčí i celovečerní animák. Sice zatím nemůžeme říct, jak tento animovaný Frankenweenie dopadne, ale co se týče toho hraného, tak smekám. Jak vás ve 29 minutách dokáže film udržet napjatou, dojatou, vyděšenou a pobavenou najednou? Dá se to a Victor se Sparkym to dokázali. Typický nečekaný a originální Burton už v jeho začátcích. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Dětinský film? Na to, že je to disneyovka, je to úžasné: Kingův Řbitov zvířátek od Walta Disneyho! - jen bez zpívání, Frankenstein v dětské verzi. Takové filmy mi chyběly ve „Studiu kamarád“. V kontextu všech těch současných slaboduchých „dětských“ filmů, které předpokládají, že děti fungují na první signální a peníze se na nich dají vydělat jednoduše – stačí jim barvy, tvary, zvuky, klišé bez nápadu a stejné šablony, nezatěžovat mzoečky. Studio to tehdy samozřejmě neskouslo, ale Burtonovy „Ukradené Vánoce“ už v 90. letech prošly. Burton do dětského světa dokáže zakomponovat hřbitov domácích zvířátek, školní pokusy na mrtvých žábách nebo oživování mrtvých pejsků bulteriérů (autobiografie – nejen – Tima Burtona?). Navíc dokazuje, že jednoduché filmařské detaily mohou být (burtonovsky) vtipné (i bez světlic a 3D efektů): matka kropící zahradu, pijící sešitý Sparky. Na 30 minutách jde vytvořit fungující (dojímající) příběh, logickou návaznost, disneyovsko-burtonovskou pointu (bude Frankenweenieho/Sparkyho nevěsta?). Poučení pro děti: „Lidé jsou divní.“ (malý Viktor) ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tak trochu smutný a nepříjemný film, dokazující, především ve střední části, naprostou tupost lidských organismů (sousedů). Jinak je ale snímek správně šílený a nabízí spoustu herců, kteří podle jména velkému počtu lidí patrně nic neřeknou, ale své obličeje provařili alespoň v jednom velkém a notoricky známém filmu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Po dotočení tohoto filmu byl Tim Burton vyhozen od Disneyho - kvůli tomu, že příliš plýtval penězi. (ČSFD)
  • Rozpočet filmu byl 1 milión dolarů. (ČSFD)

Související novinky

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Reklama

Reklama