Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film ACID HOUSE je složen ze tří povídek:
MASAŘKA - Boab má fakt těžkej den; opustila ho holka, vyhodili ho z práce, vyloučili z fotbalového týmu a navíc je vyhozenej z bytu. Ještěže Bůh chodí do stejnýho baru jako on...
MĚKKEJŠ - Johnny je prostě "měkkejš"... Stará se o nevlastní dítě své manželky, která klidně spí se sousedem. Když s ním přijde do jiného stavu, je to zase Johnny, který neumí říct ne...
ACID HOUSE - Narkoman Coco se při jednom drogovém tripu převtělí do těla nově narozeného dítěte. Duše dítěte se zase dostane do Cocova těla. Coco si tak dudlá palec a novorozenec mluví na svou matku sprostě...

Irvin Welsh (autor scénáře kultovního filmu TRAINSPOTTING) ve svých povídkách zabývá klasickými, a přitom moderně pojatými tématy lásky a zrady, manželství a dětí, náboženství a víry v Boha. Každá za tří filmových epizod je samostatným celkem, i když se zde charaktery jednotlivých postav překrývají Jedním z hlavních motivů celého filmu jsou (stejně tak jako v TRAINSPOTTINGU) drogy způsobující ztrátu kontroly nad promarněným a zdánlivě zbytečným životem. Film je velmi kvalitní sondou do života anglické mládeže, a tím i celé anglické společnosti. Režisér Paul McGuigan byl v r. 1998 za tento film nominován na cenu nejlepšího debutujícího režiséra na Filmovém festivalu v San Sebastian. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (176)

Webb 

všechny recenze uživatele

Snímek co se snaží šokovat ale moc mu to teda nejde. Potápí ho špatné zpracování a poslední půl hodina scénáře už ho nadobro utopila. Slabé dvě hvězdy, 35% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tento film dostal nálepku film v duchu Trainspottingu, s čím príliš nesúhlasím. Každá poviedka je originálna, s nadprirodzenými a dosť šialenými prvkami. Občas je to fakt dekadentná zábava, občas dosť brutálna záležitosť. McGiugan chce šokovať, čo mu nezazlievam práve kvoli originálne napísaným poviedkam. Najmenej mi sadol mäkkýš, dal by som v ňom prednosť happyendu. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá hovadina ze všech největší, která se svojí debilitou může někomu líbit. Scénka s bohem je prvotřídní a v tomhle pošahaném filmu mi prostě překáží. Vrchol demence minulého století. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Další z filmů o drogách na ČT 2, tentokrát povídkový. A hlavně - debut velice zajímavého režiséra! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Viacerí prirovnávajú tento film k Trainspottingu. Ale ten som nedokázal vôbec dopozerať. A podnikol som pritom dva pokusy! Na rozdiel od neho ma Acid House zaujal, pretože mal myšlienku a nápady, i keď nie všetko sa podarilo pretaviť do dialógov, pretože tie kvôli atmosfére prekypovali vulgarizmami. Je pravda, že toľko vulgarizmov som nevyslovil počas celého života, ale občasným sledovaním tejto sorty filmov sa stávam otrlejším. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Spomínam si, že nás v kine lákali na ukážky typu TRAINSPOTTING 2.. Žiaľ, ani kapečka moču z Boylovej parády. Nuda. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

První příběh docela zajímavý jakou můžete mít v životě zasranou smůlu, další byl taky zajímavý a třetí byl nejvtipnější jedno mě sralo ale nejvíc.. zakončení těch příběhů. Když už se to tak dobře rozjede ten konec by mohl být taky dobrý tyhle tři příběhy to nemaji ani jeden. Zajímavý námět, na hovno konec. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Některé dny outsidera jsou prostě horší, než ty druhé... zvlášť ve vyloučené lokalitě (a to ještě kdoví jestli), kde britskému proletářskému potěru pomáhá žít snad jen pokleslá muzika... Snímek, kde se pozlátkem notně šetří a kde můžete hluboce soucítit i s tak bezvýznamným tvorem, jakým je kupříkladu moucha. Absurdní drama v sociálně-patologickém triptychu, které může vyděsit i pobavit, záleží, jak na tom sami právě jste. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Ujeté? Ano. Britské? Totálně. Humorné? Neskutečně (ale naštěstí bez trapných komiksáků nebo zombie, kteří se vnucují do ulítlých komedií současnosti skoro neustále) Vtipné vám to tedy bude připadat jen za předpokladu, že nejste intelektuál, co se pohoršuje nad každým uprdnutím ve filmu. Hoďte na chvíli za hlavu konvence o tom, co je ještě ve filmu košer a co už ne a zapomeňte konečně už na to věčné srovnávání s Trainspottingem. Prostě se jen bavte.... Pro mě jeden z kultovních britských filmů. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Dost často vtipný, ale v důsledku hodně smutný pohled na to, jak žije na ostrovech ta chudší a pitomější část lidí. V první části je to ještě prdel, ta druhá mi přišla děsivá - i tím, že mizerný přístup k dětem je u britské underclass běžná věc, třetí je spíš ujetost bez větší myšlenky, i když uznávám, že Spud je pekelnej. I když umíte anglicky, určitě si opatřete titulky, protože budete stejně rozumět tak každé čtvrté slovo, inu Skotsko. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Další skvělý film podle další skvělé knihy Irvina Welshe. Kdo se bude těšit na další Trainspotting a bude s ním chtít srovnávat, bude určitě zklamaný, není to zdaleka taková jízda a je to nízkorozpočtovější, amatérštější, méně vizuálně přitažlivé. Ale já zklamaný nijak zvlášť nebyl, film má svéráznou syrovou poetiku skotského maloměsta a je zkrátka... jiný. A celkem zajímavý. Tři povídky, každá samostatný příběh. "Masařka" - moje nejoblíbenější (*****), "Měkkejš" - o něco slabší, ale také dobré (****) a poslední titulní "Acid House" asi nejslabší (***). ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

velmi zvláštní povídkový film, který atmosférou a celkovým provedením hodně připomíná Trainspotting, ale ve výsledku je jen jakýmsi jeho slabším odvarem.. já se přesto relatvině dobře bavil - lepší 3* ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Podle mě je to vychytaný povídkový film, který sice nedosahuje kvalit Trainspottingu, ale proč to srovnávat? Povídka Masařka je prostě bravurní a dokáže rozesmát: Boab k Bohovi: "Vypadáš přesně jak jsem si tě představoval." Bůh: "To protože máš hovno představivost!" ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Další z řady nezávislých nízkorozpočtových britských filmů z prostředí mládeže a drog. McGuiganův snímek je rozhodně pozoruhodné dílko a oproti ostatním podobně laděným projektům zachází skutečně do extrémů. Hlavním problémem je jeho nevyváženost, po skvělé úvodní povídce tempo výrazně zpomalí a zdálo se mi, že v některých momentech až příliš tlačí na pilu a snaží se za každou cenu šokovat. Originalitu tomu upřít nelze, ale ve srovnání s Trainspottingem či Human Traffic mi tohle pojetí přijde přeci jen o něco slabší. ()

topi 

všechny recenze uživatele

"COCO BRYCE!!!!!" Tenhle film jsme koncem devadesátých let s kámošema sjížděli hodně často. V českém dabingu je to asi nejvulgárnější snímek, co byl kdy takhle nadabován, tolik nadávek a slovních obratů v plné palbě za sebou. Původní znění je samé fuck, fuck, fuck, i když ten britský dialekt má taky něco do sebe. Čeština je však v tomto případě mazec a Zdeněk Mahdal, který dělal režii českého znění se doslova vyřádil! Tři povídky, tři bizarní žánry propojené do sebe surovostí, psychedélií, špínou, hnusem a černým skotským humorem. Irvine Welsh není autor pro každého, proto citlivější povahy radši ruce pryč. Pro mě je Acid House naprostým Kultem!!! "A proto mě zajímáš Bobe! Jseš jako já, líná, lemplovská, apatická píča." ()

Reklama

Reklama