Reklama

Reklama

Kevin Spacey, držitel dvou hereckých Oscarů, v roli pacienta psychiatrické léčebny s jasnou diagnózou: tvrdí, že je na Zemi na návštěvě a pochází z planety K-PAX. Jeff Bridges, několikrát na Oscara nominovaný, v roli jeho lékaře dr. Marca Powella. Přepracovaný psychiatr ze státní nemocnice nachází u svého vesmírného pacienta řadu nezvyklých projevů a navíc naprostou odolnost vůči běžným léčebným prostředkům. Co když je podivný pacient skutečně mimozemšťan?

Na filmu, který odstartoval z prvního místa amerického žebříčku, se kromě režiséra Iaina Softleye podílela řada mimořádných filmařských osobností - kameraman John Mathieson, který získal řadu ocenění a nominaci na Oscara za svou práci na GLADIATOROVI, střihač Craig McKay, mnohonásobně oceněný a rovněž na Oscara nominovaný za filmy MLČENÍ JEHŇÁTEK a REDS. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 103)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný filmeček s excelujícím Spaceym, při kterém jsem měl ovšem pocit neustálého deja-vu. Je lepší nepřemýšlet, v kterém filmu jsem který motiv viděl, a radši si užívat to, co je. Díky Spaceymu, Bridgesovi (i když jeho role není tolik divácky vděčná) a docela chytrému závěru je toho pořád dost. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavý film. Přestože patří částečně do žánru sci-fi, nejsou tu vůbec žádné speciální efekty - to nejzajímavější z celého filmu jsou výborně napsané dialogy a hlavně výborně napsaná a zahraná postava Prota. Kevin Spacey v černých brýlích ukusující banán i se šlupkou je prostě boží. A ta rozhodně neměl snadnou úlohu, neboť asi od poloviny si už nevystačí jen s jedním pohodovým výrazem a ukáže se jak náročná jaho role je. Výborným protihráčem mu ovšem je Jeff Bridges. Od poloviny se film láme do poněkud temnějších poloh, což někomu může vadit, ale mně tento zvrat nijak nevadil. Nakonec bych snad ještě vyzdvihl výbornou hudbu Edwarda Shearmura. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Aha, tak už vím, odkud Nova ukradla hlavní skladbu Soukromých pastí :)) Protův pohled na svět skrz Bonovy brýle mě zaujal hned v první chvíli a jen tak nepustil. Kevin Spacey je prostě nepopsatelný, NEPOPSATELNÝ herec ! Vlastně jsem před jeho výkony nikdy nepadala na zadek jako ostatní, ale jako Prot mě skutečně přesvědčil. Škoda, že stopáž je natahovaná a druhá polovina ne tak chytlavá jako ta první, protože jinak by to byl plný počet. A konec? Doufala jsem přesně v takový.. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci herci, citlivá réžia. Ale čo ten scenár? Veď K-PAX sa zhruba od polovice (prvá hypnóza) vyvíja úplne iným smerom, než aký si spočiatku vytýčil a jeho záver je vyústením námetu, ktorý vo filme nikdy nezačal! Nehovoriac o tom, že nádeje zo sľubného úvodu a celej prvej polovice sa tým pádom vytrácajú v čiernej diere medzi Merkurom a Plutom. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $68miliónovTržby USA $50,338,485Tržby Celosvetovo $65,001,485 ║ Až na ten premrštený rozpočet, ktorý fakt neviem na čo bol minutý????, ide o do najmenšieho detailu prepracované dokonalé dielko, ktoré svojou dialógovou hravosťou a pôvabom nenechá diváka chladného a hneď si ho kúpi, Kevin Spacey a Jeffa Bridges majú úlohy ušité presne na mieru, dramatický oblúk v poslednej štvrtine filmu je skvelo načasovaný a dodáva príbehu ešte hlbší rozmer a vďaka tomu je záver užasne vygradovaní. Po pravde som od toho nečakal absolútne nič a neskutočne to nasýtilo moje filmové zmysly. Konkurent Preletu nad Kukučím hniezdom. /100%/ ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Před závěrečnými úpravami měla původní varianta filmu stopáž 150 minut. (Beckett51)
  • Archivní fotografie z výroční knihy, na níž je Robert Porter, je autentický snímek Kevina Spaceyho během jeho vysokoškolského studia (1977). (don corleone)

Související novinky

Klaus je Bůh či Bůh je Klaus?

Klaus je Bůh či Bůh je Klaus?

12.05.2006

Nepřišlo vám někdy, že ve skupině rodinných amerických filmů o Vánocích a Santa Clausovi a znovunalézání Ducha Vánoc něco chybí? Mně ne a velmi jsem se mýlil. Jean-Claude La Marre, herec, producent a… (více)

Reklama

Reklama