Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

July 

všechny recenze uživatele

Příliš přeslazené a moralistní. Nesnáším tuhle kombinaci. Naštěstí se ve snímku objevil sympatický Kovu (kéž by jeho dilema bylo hlavním tématem filmu). Scénu, kde Kiara a Kovu prožívají "upendi", jsem ovšem vyloženě přetrpěla - panebože, vždyť to byla reklama na svátek svatého Valentýna a "zábavní" centra s projížďkami na lodičkách ve tvaru srdce! Pomoooc! Zkrátka jsem typ diváka, který má raději temné dramatické příběhy než sacharózové dojáky. V závěrečných titulcích mě ale velmi potěšilo zjištění, že text jediné písničky, která nepřetékala cukrem (pěkně pomstychtivé Ziřiny ukolébavky), je Eric Idle. Monty Pythoni - to je moje krevní skupina :-)! ()

patrik1177 

všechny recenze uživatele

Podobne ako Levieho kráľa 1, tak pred zhliadnutím hraného remaku som sa rozhodol znovu si po dlhšej dobe pozrieť aj sequel. Zatiaľčo pôvodný Leví kráľ na mňa s odstupom času veľmi zapôsobil a hodnotenie som zmenil zo 4 na 5*, pri tomto filme je situácia presne opačná, zmenil som zo 4 na 3*. Dôvod je jednoduchý, sequel sa na svojho už dnes legendárneho predchodcu veľmi nechytá. Svojim spôsobom bolo pokračovanie zbytočné, predpokladám ale, že v Disney sa nechceli stať zlatej bane, ktorou Leví kráľ 1 nepochybne bol. Dej je tentokrát inšpirovaný dielom Rómeo a Júlia. Scenár tu nebol ani z ďaleka tak dobre vyšperkovaný ako v prípade prvého filmu, je tu kopec dejových nelogickostí. Stretávame staré známe postavy, samozrejme aj plno nových. No zatiaľčo v 1 bol hlavnou postavou výsostne Simba, tu sú v podstate hlavné postavy 4, pričom všetky dostávajú viac-menej rovnaký priestor (Simba, Kiara, Kovu, Zira). Hudba a piesne na slušnej úrovni. Animácia sa mi zdala byť o niečo horšia, než u prvej časti. Film hodnotím ako taký lepší priemer. 65%. ()

Reklama

Daae 

všechny recenze uživatele

OPĚT-FURT-DOKOLA omílané téma nedovolené lásky mezi dvěma klany. Dvojka si jen hraje se surovým materiálem, se kterým pracoval vynikající první díl, přičemž vynechali tu krásnou poetiku a hloubku. Některé písničky jsou překvapivě hezké, třeba He lives in you anebo One of us (ten zpívající hroch mě pokaždé dostane), vtípky Timona a Pumby se víceméně nezměnily. Film se snaží tvářit seriózně, ale prostě už tak kvalitní není. Navíc, co je s tím českým názvem? Jaký Simbův příběh? P.S.: Upendi mi už jako malé lezla na nervy ;) ()

anli 

všechny recenze uživatele

Pokracovani jedne z nejlepsich disneyovek,ktere dopadlo jeste celkem dobre.Proste se pokracovani delat musi,aby se nejaka koruna vydelala,ze?Vetsinou je to velmi smutne sledovat,co z puvodniho filmu vzniklo.Tady se jeste celkem podarilo uchovat atmosferu a pribeh,ktery doplnuji pomerne slusne pisnicky.Ovsem ze kvalita poklesla,a to pomerne podstratne je videt,jak v mnohem slabsim pribehu,tak i v nenapaditosti a nevtipnosti deje.Nastesti par dobrych pisnicek a scen film trochu zachranuje,stejne jako tradicne kvalitni disneyovska animace.Takze davam lvich 60%. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Na jednotku to nemá, ale inak je to celkom fajn rozprávka. Pokračovanie v podobe Simbu a jeho rodiny ma tiež bavilo. Krásne pesničky, postavičky, príbeh, pre deti ako stvorené. Trocha ma mrzí to elitárstvo a reči o tom, že musíš byť kráľovná, lebo to máš v krvi a podobné reči, z prvého dielu a jeho malých nedostatkov sa nepoučili a tak musím tentokrát už aj znížiť hodnotenie. Príbeh je to už iný, nie je to také presvedčivé, ale je to v mnohom pre deti poučné. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • První díl byl založen na Hamletovi, toto pokračování v sobě zase nese znaky jiné Shakespearovy hry Romeo a Julie. (HappySmile)
  • Simbova dcera se původně jmenovala Aisha, nicméně Disney její jméno změnil poté, co zjistil, že stejně se jmenuje žlutá strážkyně ze seriálu Strážci vesmíru. (HappySmile)

Reklama

Reklama