Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

novoten 

všechny recenze uživatele

Pravý opak toho, jak zbytečně někdy mohou působit sequely klasických disneyovek. Žádné náhledy do dětství hlavních hrdinů ani rozmazávání legendárního happyendu. Simbův příběh vypráví osudy nové generace a jestli byl původní Lví král dětským Hamletem, sahá druhý díl po Romeovi a Julii. I s odstupem času navíc legendárnímu animáku nedělá jakoukoli ostudu a naopak jeho příběh dokonale doplňuje. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Štyri roky po uvedení filmu "Leví Kráľ", prichádzajú ľudia z Walt Disney Pictures s jeho pokračovaním. Tento fakt u mňa nezohral žiadnu úlohu. Pretože prvú časť som si pozrel včera a túto druhú práve dnes. S kľudom by som sem mohol skopírovať komentár, ktorý som napísal ku jednotke. Pekné animácie, rodinný príbeh, poučenie, zábava... no a zasa tie nepodarené prerábky originálnych piesní. Omnoho radšej by som pri spievaných scénach uvítal titulky. Keď to zhrniem, tak som sa v podstate bavil rovnako ako pri jedničke. *** ()

Reklama

Prankster 

všechny recenze uživatele

Mnohem slabší než jednička. Obsahově pro dospělé, zpracováním i pro ty nejmenší děti... Vadila mi spousta "přeslazených" a zbytečně dlouhých scén. Navíc dalším obrovským mínusem tady je hudba, která je ubohá. Polevila i animace. Bojím se že jediným pozitivem je tam jen Timon a Pumba kteří vypadají, že vůbec nebyli novým zpracováním postiženi. Je to jen chabý pokus oživit legendární jedničku... ()

MorningStar 

všechny recenze uživatele

„A teď ti ukážu, jak zase získáme slávu a naši bývalou moc!“ „Ale já nechci -“ Začnu tím nejdůležitějším a totiž, že se mi druhý díl líbí nejvíc z celé trilogie a nemá to nic společného s tím, že jsem ho viděl první, že jsem na jedničku kladl až moc vysoké nároky a že se mi prostě zamlouvá víc Romeo a Julie než Hamlet. Pravda je v detailech. Pouštím jedině v češtině a první díl ji podle mě má strašnou. Simba Miroslava Moravce je strašně ufuněněj, kdežto Michal Dlouhý z něj konečně udělal starostlivého krále, co změří síly se vším, s čím bude muset, i se svojí dcerou. Tomáš Trapl se v dabování Timona polepšil a Rafikiho otravování v podání Bohuslava Salvy už tolik neotravuje. Za zbytek může příběh a všichni, kteří v něm sehrají větší či menší úlohu. Kovu je pro mě mnohem zajímavější charakter než Simba. Jeden se celý dětství flákal zdrhaje před pravdou (a jeho příběh dlouhodobě stojí přesně tam, kde se statečně nechává přesvědčovat), druhému celý život vymývali mozek a i tak si k ní dokázal najít cestu. Za lepší považuji i Simbovu dceru Kiaru, jejíž přesvědčovací technika (obvykle končící tak, že stejně bude po jejím) je stokrát lepší než s jakou si kdysi počínala její máma. Atmosféra je temnější, všechno je tmavší, smutnější. Jediný ring kde dvojka prohrává, jsou písničky. Jednička je měla vážně lepší a tady nepříliš výrazný soundtrack zachraňuje pouze ta, s jejíž pomocí se vyhání ze Lví říše. Animace si oproti tomu silně polepšila. Stačí porovnat krokodýly z obou dílů a hned je jasné jak velký kus se ušel. Intrikující záporačka je svěží změna po všech zlých královnách a mocných čarodějkách, kterým jde jen a jen o sebe a pomsta… tak ta tu řekne asi tolik, jako řekl první díl a jelikož tomu jsem vlepil čtyři hvězdičky, nezbývá mi než tady jednu přidat. P. S. Disney neumí sequely a Lví král 2 je přesně tou výjimkou, co potvrzuje pravidlo. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Na jednotku to nemá, ale inak je to celkom fajn rozprávka. Pokračovanie v podobe Simbu a jeho rodiny ma tiež bavilo. Krásne pesničky, postavičky, príbeh, pre deti ako stvorené. Trocha ma mrzí to elitárstvo a reči o tom, že musíš byť kráľovná, lebo to máš v krvi a podobné reči, z prvého dielu a jeho malých nedostatkov sa nepoučili a tak musím tentokrát už aj znížiť hodnotenie. Príbeh je to už iný, nie je to také presvedčivé, ale je to v mnohom pre deti poučné. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Vitani se původně jmenovala Shetani, a dokonce můžete slyšet, že o ní některé postavy tímto jménem mluví. Shetani znamená ve svahilštiněi "ďábel", což se asi studiu Disney zdálo nevhodné, tak jméno změnili na Vitani, což ve svahilštině, ze které pochází většina jmen postav, nemá žádný význam. (HappySmile)
  • Syn Ziry a kamarád Scara z Lvího krále se jmenuje Kovu, což ve svahilštině znamená "jizva", stejně jako Scar (Kovu a Scar přesto nejsou v žádném příbuzenském vztahu). "Zira" znamená "nenávist" a jméno jejího nešťastného staršího syna "Nuka" znamená "zápach". (HappySmile)

Reklama

Reklama