Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jaké je být po deseti letech odstavený od moci? Pozná vás ještě někdo na ulici? Budou někoho zajímat vaše historky a vtipy? A jak vaši kariéru prožívají blízcí? Vstupuje do jejich životů, že je manžel, otec nebo tchán bývalý premiér? Bavily je jeho vtipy dřív? A baví je teď? Nebo je štve tím, že neumí udělat ani kafe? Slovenská rodinná komedie o každodennosti v politice a generačním střetu. (Serial Killer)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Chvilku lepší, chvilku horší. Slovenskému originálu jsem místama vůbec nerozuměl, tak tam hodil český dabing a překvapivě dobré. Hajdu skvělý a pak taková vcelku klasika v docela zajímavém námětu, který už bohužel postrádá lepší provedení či vůbec zajímavý dějový linky. Ty tu jsou tak platonicky rozházené a už nejsou vtipné. Nevím kam Hřebejk chtěl skákat, ale jediný Hajdu vlastně má napsaný dialogy v trochu humoristickém a ostatní je trochu vata. Celkově se to pak opírá dost o celistvost rodinného zázemí. Poslední díl o LGBT je opět tak na krev narvanej, že už to není ani normální. Člověk se pousměje, seriál dokouká, ale na nějaký další podívání to vesměs moc není. Díky krátké stopáži to zase uběhne vcelku rychle. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Tí nabúchaní chlapci už nebudú chodiť?“ – „Nie, tí boli pridelení k funkcii.“ – „Aha. A to sa nebojíte?“ – „Koho?“ – „No ľudí.“ – „Akých ľudí?“ – „Nasraných ľudí.“ Výborná (nielen) politická satira. Kvalitne zahraté, dobre napísané s množstvom hlášok, pri ktorých sa síce nebudete šúľať po zemi, ale minimálne sa zasmejete. A ak sa nezasmejete, tak sa aspoň pousmejete („Názor je ako riťný otvor, každý ma nejaký"; „Prečo kampaňujeme tu? Títo ľudia o dva roky k urnám nepôjdu, oni v nich už budú"). Technická stránka je na slovenský seriál mimoriadne kvalitná (kamera!), takže aj po vizuálnej stránke bola radosť sa nato pozerať. Posledná časť nechala množstvo otvorených koncov, preto dúfam, že sa dočkáme aj druhej série. 75 % ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Za mne to nejnovější Hřebejkův seriál uplně nepochopitelně schytává. Důvody jsou možná dva, první, že část diváků čeká větší řachandu s milým exprezidentem a druhý, že je tam pořád hate za jeho minulý kontroverzní seriál. A i tady čtu, jak to staví do dobrého světa boomera a ona je to přitom jeho obžaloba.  Já byl nadšený třeba z polské linky a gender swapu jedné klasické zápletky. Celkově hodně milých 7/10 ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komedie? Ale kdeže...Hřebejk už u svého minulého počinu ukázal, že se po letech existence tzv. Pražské kavárny zřejmě sám nominoval a jmenoval jakýmsi sociálním kazatelem, který skrze svá díla bude kázat co je správné a co je špatné. Přitom zapomněl na to, že jeho tvůrčí vrchol tu byl tak 20-25 let zpět, a pokud teda do sociální kritiky nepřidá i něco navíc, tak z toho nejhůře výjde on sám, a potažmo i divák, co to celé odsleduje. Vítěz tak klade důraz v podstatě na všechno, co vidíme v dnešní progresivní vztahové tvorbě, LGBT, silné ženské charaktery, špatný konzervatismus, přežití alfasamci středního věku...No a světe div se, příliš to nefunguje. Už jen z toho důvodu, že jediným sympatickým charakterem je právě onen muž středního věku, kterým máme podle tvůrců opovrhovat. A vlastně skrze tuhle jednoduchost námětu můžeme přejít i k samotné prázdnotě děje, kdy se vlastně za těch šest dílů vůbec nic nestane, a bohužel nelze brát jednotlivé díly i jako klasické epizodní sitcomy, které by si vystačili sami sebou skrze humor. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Vítěz má svoje mouchy a Hřebejk jede velmi často na nudnou jistotu, ale díky hercům a mnoha podařeným fórům a narážkám patří tahle minisérie k tomu lepšímu co v Československých končinách vzniklo. Hlavně Hajdu je jako bývalý premiér s mesiášským komplexem vskutku neodolatelný idiot...60% ()

Galerie (215)

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa prevažne v Bratislave. Niektoré scény sa točili v Prahe a na zámku Lužany v Česku. (m.a.t.o.)
  • Seriál pôvodne produkovalo HBO ako vôbec prvú slovenskú reláciu. Nakoniec ho na svojich platformách nikdy nevysielalo, pretože práva odpredalo spoločnosti SkyShowtime. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama