Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Film s myšlenkou, který trochu předběhl dobu a dneska by možná při lepším využití potenciálu a nějakým tím dobrým režisérem patřil mezi to lepší z okolí pc a kyberkultůry. Pierce Brosnan a Jeff Fahey se snaží, ale nezachraňují nic a Trávníkář je průměrný film. Přesto vše může jeho DC být velmi zajímavý, protože 33 minut navíc mohou nabídnout hodně nového. PS: konec velmi velmi potěší :) ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu hodně zajímavej snímek, některé prvky jsou samozřejmě "blbosti", ale jinak i dnes vcelku dobrá podívaná. Velmi dobře ztvárněnej "vzrůst" Joba a dobré vedlejší postavy (maník u pumpy se šátkem a brejlema). Dobře ztvárněná hudba. Ve finalé - nadprůměr, ať si kdo chce, říká co chce :) Jen škoda, že tomuto filmu částečně škodí jeho pokračování, ktere je na opravdu katastrofální úrovni. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ještě než se Brosnan proslavil jako agent 007, objevil se v tomto (ve své době neskutečně populárním) sci-fi snímku o pokusech na lidech. V tomto případě se pokouší zvýšit inteligenci u městského prosťáčka ale nebyl by to pravý sci-fi horor, kdyby se vše nezvrtlo. Béčko jako vyšité a pro dnešní dobu maximálně zbytečné, bez jakéhokoliv nostalgického kouzla. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Tento film velmi zestárnul. Ve své době se zabýval novými věcmi, jako informační databáze, internetová síť, virtuální realita a jejich využití. Toto téma bylo nové pro věčšinu diváků a naneštěstí ho tvůrci představili v příliš křiklavých barvách. Při některých scénách jsem měla pocit, jako by byl internet vybudován z neonových trubic. Herci také příliš nepřesvědčují o kvalitě filmu, pokuď to tedy nebyla psychologická stylizace. Pierce Brosnan jako Dr. Lawrence Angelo i Jeff Fahey v roli Jobea Smithe, vylepšeného trávníkáře, jsou dosti prkenní. Chápu Stephena Kinga, který se i soudil s tvůrci filmu, aby jeho jméno nespojovali s filmem, protože nemá skoro nic společného s jeho povídkou, kromě názvu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento americký sci-fi horror je inšpirovaný krátkou poviedkou, ktorá je súčasťou zbierky "Nočná smena". Táto kolekcia poviedok vyšla v roku 1978. Jej autorom je spisovateľ Stephen Edwin King. V roku 1992 natočil režisér Brett Leonard filmovú adaptáciu titulu "Trávnikár". Jeho rovnomenný snímok sa literárnej predlohy pridržiava len okrajovo. Leonard svojsky rozvynul Kingovou myšlienku o nebezpečenstve umelej inteligencie a virtuálneho sveta. Na svoju dobu sa v tomto filme objavili prvotriedne počítačové animácie. *** ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Vytvořit osm minut počítačem vygenerovaných triků, které byly ve filmu použity, zabralo sedmi lidem osm měsíců a stálo to 500 000 amerických dolarů. (hladass)
  • Jobeovy vlasy měly být původně červené. Protože však nevypadaly příliš realisticky, byl po později změněny na plavé. (hladass)
  • Dálkově ovládaná sekačka na trávu byla vyrobena speciálně pro tento film. (hladass)

Reklama

Reklama