Reklama

Reklama

VOD (1)

Návrat Rýchlej roty Chipa a Dala po tridsiatich rokoch zachytáva bývalé televízne hviezdy Disney Afternoon v súčasnom Los Angeles. V tejto kresleno-hranej akčnej komédii žijú Chip a Dale medzi kreslenými a živými bytosťami v modernom Los Angeles, ale ich životy sú už úplne iné. Od zrušenia ich úspešného televízneho seriálu ubehlo niekoľko desiatok rokov a Chip (hlas John Mulaney) sa poddal životu na predmestí a predáva poistné zmluvy. Zatiaľ sa Dale (hlas Andy Samberg) po počítačovej úprave nostalgicky vracia k zlatým časom. Keď ich bývalý seriálový kolega záhadne zmizne, Chip a Dale musia oživiť svoje priateľstvo a vžiť sa opäť do postáv detektívov Rýchlej roty, aby zachránili priateľa. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (120)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Sice už je dávno po Velikonocích, ale pakliže jste muž či žena kultury, tenhle nostalgickej fan-servis vám nabídne tolik velikonočních vajec, až to ani není zdrávo...... 'Chip 'n Dale: Rescue Rangers' totiž není takový ten klasický comeback legendárních postaviček, který byste zprvu očekávali – Chip pracuje jako pojišťovák, Dale je zkrachovalá CGI postavička, Montyho nahání mafie protože jim dluží prachy za sejra, no a Gedžitka se Zipem jsou šťastný manželský pár který má 42 dětí. Spíš než jako plnohodnotnej celovečerák/reboot s Chipem a Dalem tak tenhle film působí jako jeden velkej meme a obrovskej gejzír post-ironie a meta-humoru, který je koncipován nejenom jako pocta animovanému žánru jako takovému, ale i jako satirickej disstrack na autorský práva, mockbustery a hollywoodskej konzumerismus – a víte vy co? Mně tahle bláznivá sebeparodická stylizace perfektně sedla. Jo, je to sice absurdní meta-sračka, ale neskutečně zábavná meta-sračka u který jsem hrčel smíchy jako u ničeho už dlouho – zábavnější šlehu tenhle rok nejspíš neuvidíte. Respekt Disney+ za to, že natočilo něco tak odvážnýho – a je fakt nesmírná škoda, že se tenhle unikátní projekt nepodívá na plátna kin, kde by měl bezpochyby enormní divácký úspěch. Kdo jako děcko o víkendu ráno po teleshoppingu s Horstem Fuchsem nekoukal na Rychlou rotu, nepochopí...... PS: ošklivej Sonic steals the show! #thisismymultiverseofmadness ()

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Animovaný seriál jsem nikdy pořádně nesledoval. To mi ale nezabránilo v tom, užít si tuhle neuvěřitelně vtipnou jízdu, která vyniká hlavně díky miliardě popkulturních odkazů a smíchu Setha Rogena. Zápletka sice není kdovíjak přelomová, ale to naštěstí kompenzuje skvělá chemie mezi hlavními hrdiny, chytlavá hudba a úchvatné cameo Paula Rudda. 7/10. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Bylo by sice fajn, kdyby to bylo skutečně mysteriózní a jediná záhada z celého filmu nebyla odhalena do 20 minut, taky tu mohlo být víc vtipných scén, protože jenom hromada easter eggů to nezachrání (ale přiznávám, že mě potěšilo, co všechno jsem tu viděl, dokonce i jeden z mých oblíbených seriálů - jen teda velikost postav tvůrci solidně podělali) a k něčemu trapnému samozřejmě taky dojde, i když je toho minimum, ale i tak musím říct, že jsem si to užil. Scénář to má slušný a propracovaný, vedené je to taky slušně, easter eggů je zde skutečně hodně, postavy jsou sympatické (a to říkám jako někdo, komu Rychlá rota v dětství nikdy moc nesedla), nápadů to taky nemá málo a hlavně jsem rád po dlouhé době zase viděl film, který mixuje hraný a animovaný film. Jen s tím Králíkem Rogerem bych to tolik nesrovnával - sice mu tady dost jasně tvůrci vzdávají holt, ale je třeba si uvědomit, že Roger ve své době neměl tolik možností takhle rozvinout příběh i vizuál, zatímco v současnosti to jde, když animovaný průmysl vypadá tak jak vypadá. Proto bych ani neřekl, že je to kreativnější, v rámci svojí doby je v tomhle ohledu vidím tak nastejno, ale když je srovnám podle mých dojmů z nich, tak Králík Roger pořád vede. Přitom by jen stačilo pořešit výše vypsané mínusy + by bylo fajn, kdyby u Disneyho někdy měli koule i na sebeironii a nedělali jen nostalgické a neurážlivé vtipy, ale i tak se mi to dost líbilo a některé scénky a hlášky tu jsou prostě geniální. Slabé 4* ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Hodně moc jsem si přál, aby se mi to líbilo. Jako dítě jsem Rychlou rotu miloval, a od tohoto filmu jsem čekal krásný nostalgický návrat. Bohužel se to povedlo, tak napůl. Samotný film je natřískaný odkazy, gagy, vtipy na Hollywoodu, skrytými fóry, vizuálními vtipy atd. Tvůrci zde přišli s tolika nápady, že jsem nevěděl, kam dříve koukat, a stoprocetně jsem nepostřehl všechno. Je toho tady fakt hodně moc a z některých nápadu jsem opravdu hodně nadšený. Velkou radost mi udělal i návrat mých oblíbených hrdinů. Největší problém je v samotnému příběhu, který je jako detektivka nudnější, a jako rodinný komediální film ne zas tak vtipný. Chybí tomu lehkost a hravost. Je sice super, že tvůrci neustále přichází s dobrými nápady, ale když to po příběhové stránce skřípe, tak je to naprd. Z mého pohledu menší zklamaní, přesto nemůžu říci, že bych viděl špatný film. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Kdyby takové byly všechny filmy na Disney + tak by si lidi nestěžovaly bohužel je to jen světlá výjimka. Chip a Dale hledají Montyho, která se zadlužil mafii a ta ho unesla. Má to dobrou animaci  hodně easter egů (rozbor by byl výživný a docela by mě zajímal snad ho někdo někdy udělá) a obstojný příběh.  Menší škoda v tom, že Gedžitka, Monty a Zipp tam mají tak všichni  10 minut a hrají křoví přičemž nejvíce prostoru má Monty.  Plusové body za ošklivého Sonica a narážku na ty nízkorozpočtové filmy co parazitují na známějších což je nejspíše parodie na Asylum. 80 procent ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

18.04.2024

Jak to tak vypadá, opravdu letí naším směrem. Nová Bláznivá střela, v níž by legendární postavu detektiva Franka Drebina, jehož efektivitě se rovná pouze jeho neschopnost, měl ztvárnit… (více)

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama