Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Britská surrealistická komediální show autorů úspěšného sitcomu Father Ted (Otec Ted), kteří pokračují v tradici skupiny Monty Python. (oficiální text distributora)

Recenze (113)

easaque 

všechny recenze uživatele

srovnáni s Monty Pythonem je docela přemrštěné, i když díky animovaným vložkám se o to snaží. Viděl jsem jen první sérii a podle ní si troufám hodnotit. Objevují se tu opět scénky na jedno téma, ale s různou variací v dalších dílech. Bohužel kvalita humoru je dost kolísavá a většinou mi to ani moc vtipné nepřišlo, ale i tady se semtam nějaká perlička najde. Nakonec jsem se rozhodl jen pro silnější 2*, protože mě první série nenavnadila na sledování dalších - třeba časem změním názor. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

perutman 

všechny recenze uživatele

Linehan neumi, neumí udžet kvalitu svých seriálů, která jde postupně do kopru. Již 4. díl Big Train je až na pár slušných vtipů k uzoufání. Co na tom, že jsou scény dobře zahrané, když nejsou vtipné. Jinak co se týče srovnání s MPFC, to asi někdo masivně upadl. To, že se jedná o seriál skeču z Anglie ještě neznamená, že se jedná o nástupce MPFC. Narozdíl od Big Trainu natočili Pythoni 45 dílů seriálu, 3 celovečeráky, jednotlivé skeče se jim prolínají, díly měly mnohem propracovanější koncepci než prosté pouštění scének za sebou, sami si psali písničky a už vůbec nemluvím o Gilliamových animacích. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale tuhle partu miluju. Skvělé herecké výkony, geniální, absurdní (britský) humor, úžasně vystihnuté parodie na různé filmové scény, životní situace a komentátorské obraty (geniální mistrovství v zírání). Ve druhé sérii už sice trošku ztrácí dech, ale i tak si pořád drží dobrou úroveň. Linehan je bůh. Režíroval čtyři seriály, čtyři umístění v TOP seriálech... 90% (1. série - 100%, 2. série - 80%) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno po 1 sérii: Výborný počin, u kterého jsem se nejednou zasmál. Prakticky tohle objevilo jednoho z největších britských bavičů (ano, řeč je o Simonu Peggovi) a to je jen dobře. Jinak k Velkovlaku... nejlepší byla již častokrát zde zmiňovaná soutěž v zírání.. kdo neviděl, neuvěří, jak může být zírání zábavné.. :-) Ale například ani žokejové v Africe nebyli špatní... No zkrátka, je toho moc a žádný díl mě vyloženě nenudil. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Tohle asi není formát pro mě. Kvůli škole jsem viděl tři epizody, a mám-li být upřímný, do dalších se rozhodně jen tak nepohrnu. Důvodem mně je nevyváženost skečů, na jeden dobrý připadnou dva průměrné, a tak málo jich je skutečně excelentních (soutěž v zírání). No nic, budu se muset rozhodnout, zda mě po zkušenosti s Velkovlakem ještě zajímá Monty Pythonův látající cirkus. ()

Zajímavosti (4)

  • Oceněno jako "Best 'Broken Comedy' Show" na British Comedy Awards v roce 1999. (PußyMagnet)
  • Scéna Stare-Out (soutěž v zírání) je založena na knize Paula Hatcherera a je animována Chrisem Shepherdem. (PußyMagnet)
  • Píseň "Big Train" byla nahrána Maxem Gregerem a jeho orchestrem. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama