Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 3
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Opsha k tomuto seriálu (7)

Thajsko (2002) (S05) 

Zdaleka ne tak špatná série, alespoň na to jakou má pověst. Pravda, soutěže dost často stojí za starou belu (odebírání vlajek, třídění ryb, WTF?!), k tomu je tu jeden z nejhloupějších zvratů v historii a vítěz je jasný přibližně od poloviny, ale... A to je hodně velké ALE... A tím "ale" je opravdu zábavné obsazení, za jaké můžou současné "super řady" od Samoy výše jenom závidět. Nerudný stařík-bankrotář Clay, bláznivá Jan, potroublý skejťák Robb (s dvěma B, nezapoměňte), slizký stratég s vizáží i minulostí pornoherce Brian a jeden z nejsympatičtějších lídrů kmene vůbec Jake - tolika zajímavých lidí se dnes nesejde ani za čtyři řady dohromady. Čili, tuhle řadu nesledujte kvůli soutěžím, ale kvůli lidem. Rozhodně neprohloupíte. P.S. Pokud chcete vidět opravdu špatnou řadu, zkuste Panamu, Samou nebo All-stars ()

Perlové ostrovy (2003) (S07) 

Pirát v batikovaném triku a sukni Rupert, který krade druhému týmu boty. Hláškující manipulátor Jonny Fairplay se svou nezapomenutelnou babičkou. Neúspěšný kmen Morganů, který chytí druhý dech jen díky jednomu špatně skyrtému podrazu. Mamlas Osten, nešťastná skautka Lill. Zakopaný poklad, rabování tábora druhého týmu. Soutěžící v kvádrech, uniformách a lodičkách vysazení do přírody. A jako bonus asi nejlepší zvrat v historii Kdo přežije. Jednoznačně nejlepší řada, kterou bych každému doporučil pro začátek. ()

Guatemala (2005) (S11) 

No hurá, konečně je má láska "Kdo přežije" zpátky na českých obrazovkách... ()

Panama (2006) (S12) 

O dost slabší než Guatemala, zvlášť díky nepříliš zábavným soutěžícím (snad až na blázna jménem Shane) a absenci pořádného padoucha. Celý slavný Exile Island je zajímavě a strategicky použitý pouze jednou - těsně před spojením. Podprůměrná série. ()

Cookovy ostrovy (2006) (S13) 

Asi nejpřeceňovanější řada v historii - 20 soutěžících, ale z toho sotva pět zajímavých, předvídatelný vývoj kdy po sloučení jeden kmen likviduje druhý a děsivě přesílený Idol, který Yulovi od asi třetího dílu zajistil cestu do finále. Ze dna to táhne jen podrazák Jonathan, stratég Yul, pyromaniak, hipík a pošuk Cao Boi, neschopný rocker Billy a vlhký sen všech žen a dívek, silák Ozzy. P.S. Při rozstřelu v závěrečné čtveřici, jsem smíchy poprskal celou obrazovku. ()

Fidži (2007) (S14) 

Pravda, začátek je dost slabý, jeden kmen stále jen prohrává, zatímco druhý se povaluje v luxusu, ale po promíchání se začínají dít věci. Pád Čtyř Jezdců je asi jedním z nejelegantnějších podrazů v historii, stejně tak Dreamzova dohoda s Yau-Manem je nezapomenutelná. Inu, výherci auta jsou prokletí. Doslova pestré obsazení (v duchu Cookových ostrovů), ve kterém asi nejvíce zaujme vědátor Yau-Man, přihlouplý podrazák Dreamz, bláznivý cholerik Rocky a ironický velitel Earl. Mimochodem, věděli jste,že po úspěchu Cookových ostrovů bylo opět v plánu rozdělení na čtyři kmeny podle etnika? Padlo to kvůli tomu, že jedna soutěžící ze hry na poslední chvíli vycouvala - a proto museli producenti narychlo vymyslet zvrat s luxusním táborem? ()

Samoa (2009) (S19) 

Řada, která mohla být jedna z nejlepších - zajímavý nepředvídatelný vývoj, nadprůměrné obsazení a náročné prostředí i počasí. Bohužel ji zazdil naprosto úděsný sestřih, kde si z průměrného dílu pro sebe zabírá tři čtvrtiny chvástavý mrňous a samozvaný nejlepší hráč všech dob Russel Hantz, zatímco do kmene Galu snad produkce vůbec zapoměla donést kameru. Někdo je možná z Russela na větvi, ale já tuhle lacinou reklamu na jeho působení v heroes vs. Villians nesežral. ()

Reklama

Reklama