Reklama

Reklama

Malý krámek hrůz

  • USA Little Shop of Horrors (více)
Trailer

Obsahy(1)

Květinářství pana Mushnika nemá štěstí na zákazníky. Obchody jdou špatně až do okamžiku, kdy dá prodavač Seymour jedné rostlině několik kapek vlastní krve. Neví, že její zvláštní vlastnosti pocházejí z vesmíru. Kvvětinu pojmenuje Audrey II. Podle kolegyně, po které touží. Chtěl by s ní žít, ale Audrey chodí se sadistickým zubařem. Cestu ke štěstí by mohla otevřít zázračná rostlina. Pan Mushnik díky ní má neuvěřitelný obrat. Ukáže se však, že je nejenom masožravá, ale také nenasytná. Připraví sice Seymoura o protivníky, ale láká ji i Audrey. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Shit 

všechny recenze uživatele

Taková zábavná blbost, která toho s hororem nemá moc společnýho, ale za to o to víc dokáže perfektně pobavit a to co tam předváděl Steve Martin, to byla neuvěřitelná řežba, v lepší roli sem ho snad nikdy neviděl, řezal sem se od jeho příchodu až po jeho odchod a jemu ještě zdatně sekundoval Bill Murray, kterej se tam bohužel jenom mihnul, stejně jako Candy a Belushi, ale ty už nestojí moc za řeč. Krom toho písničky jsou docela chytlavý a spolu s vtipným dějem nenechávaj moc prostoru na nudu ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

I po více než pětadvaceti letech, je Malý krámek hrůz ojedinělé žánrové lečo. Sci-fi muzikál o kytce z vesmíru a looserovy z předměstí, má vynikající pasáž se zubařem...nejlepší rolí Steva Martina, pár vtipných momentů na začátku, ale pak už je to jen ubíjející otravnost.  Ocenit ale musím pár slušných songů a pak výtvarníky, kteří by si jistě měli co říct se Švankmajerem. Netuším jaké byly dobové recenze, ale když uvážím, že to vzniklo ve stejném roce, jako Kačer Howard, tak nejspíš o žádný superprůšvih nešlo. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

muzikály opravdu nemusím a navíc ještě tento styl už vůbec - prostě jsem čekal trošku něco jiného. Vzpoměl jsem si, že jsem kdysi viděl i originál, který byl zajímavý i nápaditý, ale nechytlo mě to taky - možná to mělo málo šťávy. Naopak tento remake ji měl na můj vkus až až. Když už bych musel, tak asi bych měl víc síly se koukat na původní verzi bez písniček. Pro mě slabší 2 hvězdy. [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Prvé slovo čo ma napadlo pri pozeraní tohoto filmu je naivita,druhé slovo somarina a tretie slovo nezmysel.V skratke nezmyselná naivná somarina. Nemám rád muzikály a ani tento to nezmenil.Sú tu známky čierneho humoru a irónie.Príbeh je ako by som to povedal bizarno zábavný.Postavy sa chovali troška viac debilnejšie.Nič som od tohoto filmu nečakal a ani som nič nedostal. Mna tento film vôbec nechytil ale aspoň tá irónia bola dokonalá. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Měl jsem tu čest vidět i hranou českou verzi. Jaké bylo milé překvapení, když jsem se dočkal některých nových písní a některé filmové ubyly. Zde je však potřeba hodnotit čistě film - ten jsem viděl v jeho prodloužené verzi s "neveselým" koncem, který ale nechápu, jak si někdo dovolil dříve vystřihnout. Něco tak absurdně béčkového se vidí ne moc často a nikdy toho nebude dost. Zahrané je to kvalitně a kulisy vzorně dokreslují pocit "downtown"u. Hudebně je to 'hit and miss', které jen tak tak převažuje na tu dobrou stranu, ať už to je úvodních několik čísel, dojemná parodie na americký sen od Audrey 1 nebo Orinovo sólo. Filmová Audrey II však té jevištní nesahá ani po kořeny. Co se týče kultovních amerických filmových muzikálů se slovem horror v názvu, tak jasně dominuje The Rocky Horror Picture Show . ()

Galerie (97)

Zajímavosti (18)

  • V žádné scéně s Audrey II neuvidíte použití počítačových efektů ani pomocných kabelů či drátů. Samotná rostlina byla vyrobena v šesti velikostech a obchod ve třech vyhotoveních. Tak se dalo natáčet s pomocí dvou štábů naráz, nezávisle na sobě. Tři hodiny denně zabral každý den po natáčení úklid, vyčištění a natření loutek Audrey II. (HellFire)
  • Loutkaři, jež navrhli a ovládali Audrey II, pochází ze společnosti Jima Hensona (který stál za zrodem Mupetů). (HellFire)
  • Producent Geffen měl původně o obsazení filmového štábu jinou představu. Na pozici výkonného producenta si přál vidět Stevena Spielberga a režírovat měl Martin Scorsese. (Hans.)

Související novinky

Malý obchod hrůz čeká návrat

Malý obchod hrůz čeká návrat

16.03.2024

Pokud si občas říkáte, že masožravé rostliny nemají na velkém plátně dostatek reprezentace, možná se to brzy změní. Podle informací serveru Deadline je totiž v přípravách nová verze klasické… (více)

Chris Evans jako sadistický zubař

Chris Evans jako sadistický zubař

25.02.2020

Herec Chris Evans (Avengers: Endgame, Na nože) se čerstvě upsal roli sadistického zubaře v chystaném remaku Malého krámku hrůz pro studio Warner Bros. Film chystá Greg Berlanti (Green Lantern, Já,… (více)

Reklama

Reklama