Reklama

Reklama

Watcher

  • Velká Británie Watcher
Trailer 1

Mladá žena se nastěhuje se svým snoubencem do nového bytu, ale trápí ji pocit, že ji ve vedlejším domě sleduje neviditelný pozorovatel. (tribican)

Recenze (100)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Žena sa so svojím manželom presťahuje do Rumunska. Oboch rozhodí správa o tom, že sa v okolí pohybuje sériový vrah, ktorý vraždí mladé ženy. Naviac sa zdá, že ich obyvatel z bytu, ktorý stojí naproti, neustále pozoruje. Julia začne mať pocit, že niečo nie je v poriadku a nie je ďaleko od pravdy. - Šesť rokov trvalo, než tento film vznikol. Vôbec sa tomu nedivím, pretože neviem, aký šialenec mohol zafinancovať takýto generický nezmysel, v ktorom sa deväťdesiat minút nič nedeje. Maika Monroe je samozrejme bezchybná, ale problémom je to, že tu nie je čo hrať. Horor to vôbec nie je a ako thriller to tiež vôbec nefunguje. A tá zúfalá práca s lingvistickou bariérou, to už je fakt vrchol. Velké sklamanie, ale dúfam, že Maika sa ešte niekedy v nejakom horore objaví, pretože je to excelentná herečka. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Klišé, ale s příjemnou hlavní herečkou (pro blond mikádo mám obzvláště slabost), solidně zfilmované, s citem pro chladné prostředí a umem vzbudit husí kůži. Nejlepší cílovkou filmu jsou mladé Američanky, které plánují návštěvu nebo stěhování do Východní Evropy, ideálně do Rumunska. Rumunsky se ve filmu mluví stejně jako anglicky, hlavní postava je v zemi jediným cizincem. Na čtyři hvězdy by film dosáhl s nápaditějším a chytřejším vyvrcholením. S tím svým hloupým se naopak shodí. Přestože na chvíli to vypadalo na závěr, jaký byste nečekali a jaký by mě osobně velmi potěšil (a mainstreamového diváka naštval). ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Body za originalitu si Watcher nepřipíše, ale body za styl a režijní zručnost teda já osobně hážu plnýma hrstma. Téma bylo již zpracované mockrát, obyčejně mě tyhle snímky, v nichž se hlavní ženské postavě dějou divné věci, manžel jí nevěří, a divák má být v nejistotě, zda se skutečně děje něco zlovolného, anebo hrdince jen haraší v palici, svojí obehraností otravujou. Ale Maika Monroe je skvělá herečka a Chloe Okuna má evidentně režijní talent, takže Watcher mě zaháčkoval a bavil, velmi moc. Tenze například ve scéně v metru je úplně hmatatelná. Kdo se dokáže správně naladit, dostane kvalitní mrazivý slowburn. 7/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA $1,961,207║ Tržby Celosvetovo $2,989,051▐  Slušná psycho depka. /55%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Antireklama na Bukurešť, jehož hnusná zákoutí slouží k budování ponuré atmosféry. Napětí tu je, sličná Maika Monroe se docela uvěřitelně utápí v úzkosti, ale je to prostě příliš jednoduché. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní Old School paranoidní psycho Thriller s nádechem Hitchcocka. Tyhle žánrovky s podobným konceptem shledávám většinou průměrné, ale Watcher si mne i přes pomalé tempo něčím dokázal získat. Atraktivní a dobře hrající Maika Monroe se přestěhuje do Bukurešti za svým manželem, jenže ten tráví většinu dne v práci a tak hlavní hrdinka musí většinu času trávit sama a Bukurešť není zrovna ideální místo na trávení volného času. Film dobře funguje i díky prostředí, kde hlavní hrdinka se snaží zapadnout do neznámého města, kde nikoho nezná, většina lidí je zde pofidérních, ve městě se fláká sériový vrah, který ženám řeže hlavy a ještě k tomu ji stalkuje soused odnaproti. Rumunsko je zřejmě země bez záclon a díky velkým oknům s rozhledem na všechny sousedy to dokáže vyvolat ty správné nepříjemné pocity. Poctivý, autentický, realistický a mrazivý slow burn s výborným řemeslem, skvělou Maikou i dobrým záporákem a intenzivní finální půl hodinkou ( Metro je atmosférická paráda) a finále jak by smet! Dá se říct, že film mohl přinést nějaký zásadnější zvrat, ale já jsem tentokrát i tak spokojen překvapivě   Kvalitka. Příběh 3/5. Akce 2/5, Humor 0/5, Násilí 2/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 7/10, ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Trestuhodně podhodnocený hypnoticky atmosférický thriller s výbornou Maikou Monroe a působivou kamerou. Na originalitu se tu nehraje, ale jako stylové cvičení funguje Watcher parádně. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Film jsem si docela užila. Není nijak objevný, ale je pořádně udělaný, Maika je fantastická a Burn jakbysmet. Jedině Karl působil jako slabý článek, nevím jestli herecky, nebo proto, že jeho postava nebyla ani scenáristicky úplně vymazlená. Každopádně mám jednu in universe výtku, a to totiž jak spolu všechny postavy, u kterých bylo předem ustanoveno, že umí i anglicky, mluví rumunsky a hlavní hrdinku ignorují a odstrkují. Ano, ze strany tvůrců je to nástroj pro ještě větší izolaci a alienaci hrdinky, ale nemyslím si, že v rámci světa, ve kterém postavy existují, všichni měli být takoví idioti, že by ji takhle vědomě vynechávali ze situací, ve kterých je fyzicky přítomná. Manžel očividně pracuje v mezinárodní firmě, kde se spousta businessu dělá v angličtině, tak mi neříkejte, že by při společných večeřích a koktejlech nemluvili anglicky. A závěrem, výjimečně v něčem souhlasím s Pomem, a totiž že jsem čekala, že to skončí tak, jak by jeden nečekal, ale bohužel neskončilo. Kdyby to bylo aspoň trochu míň konvenční a trošku víc jako Spoorloos. Když jsi na pochybách, vždycky buď víc jako Spoorloos. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrný stalkerský thriller s až příliš jednoduchým scénářem, bez výraznější atmosféry a hodně minimalisticky hrající Maikou. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mladý pár se stěhuje do Bukurešti, do jeho rodné země. Je totiž napůl Rumun, zatímco ona Američanka, s hereckou zkušeností a přemýšlející, co dál se svým profesním životem. Zatímco on je zavalený prací, ona tráví v novém prostorném bytě hodně času sama, s pocitem neužitečnosti. Záhy si všimne muže, který jako by ji sledoval z okna protějšího činžovního domu. Pokaždé, když se jeho směrem podívá, je prostě tam. V lokalitě navíc právě zavraždili ženu. Není v poslední době první. Od toho okamžiku se rozjede série drobných nepříjemných momentů, kdy má pocit, že ji někdo neustále pronásleduje. Přemýšlí, jestli není paranoidní. Nebo zda za vším není její nespavost. V Bukurešti je nová, řeči takřka nerozumí, sousedka, se kterou se spřátelí, zmizí. Debutující režisérka Chloe Okuno volí solidní vizuál, se svým týmem se soustředí na interiéry – vysoké stropy, stísněné výtahy, pootevřené dveře, dlouhá schodiště… Režisérka prostřednictvím mladé Američanky zpřítomňuje pocity ohrožení i izolace. Nepoužívá titulky, když postavy hovoří rumunsky, a proto je její frustrace i naše vlastní. Křehká blondýnka Maika Monroe zároveň slušně ztvárnila hrozbu toho, co se může stát, protože mysl si dokáže představit cokoliv. Poměrně mrazivý a elegantní thriller, finále překvapivě silné. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Obyčajné, nijak extra námetovo prevratné, no dostatočne snaživé nato, aby "Watcher" dosiahol aspoň priemernej úrovne, pričom k lepším "číslam" ho ťahá najmä budovanie atmosféry a otáznik spojený s rozuzlením, ako to v závere celé vypáli. Celý čas som bol presvedčený, že za tri hviezdy budú absolútne objektívnym ohodnotením. No teraz tak nejak premýšľam, že či tá štvrtá sa za spôsob podania rozuzlenia v určitých okamihoch predsa len nepýta .. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bukurešť město kde to nežije (a to v něm žijí necelé 2 miliony lidí). Nicméně tvůrci nám jej ukazují jako nejosamělejší místo na světě. Takové místo, ve kterém jste jedno i svému partnerovi, přestože jste cizinkou v cizí zemi. Hlavní hrdinka je chudera, našla si hrozného blbce, který ji táhne na druhý konec světa a pak na ni nemá čas. Celý film jsem se potýkal s ukrutnými nelogičnostmi. V doprovodu policisty hrdinka raději nikam nejde, aby pak na druhý den sama vlezla prakticky kamkoliv. Musím říct, že jsem si tyto krátké jednoduché kousky docela oblíbil. Není to nic složitého, vlastně se divák jen usadí a počká až se to NĚCO začne dít a ono se vždy dít začne. Když to má navíc jen 90 minut o to lépe. Jenže tady se toho zase tak moc neděje a poměrně dlouhou dobu. Nakonec se finále smrskne na nějakou slabou desetiminutovku. Škoda že naše hrdinka neodstřelila i toho vola co ji do té Bukureště vzal. Hodně slabý zástupce žánru. 40% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Thriller je česky napínák. Tady ovšem není napínavého nic. Utahané psychologické drama, kde v hlavní roli je mladá Američanka Julia uprostřed cizácké Bukurešti. Napsat blbá blondýna asi není úplně košer, ale magorka to je. Postupně propadá pocitu, že ji někdo sleduje, a na základě zpráv o vrahovi s přezdívkou Pavouk se obává, že bude další obětí. Ucházející vizuál, místy dobrá hudba, ale to jaksi nestačí. Starým americkým filmům, a Hichcocka bych ani nevypustil z úst, tohle nesahá ni po kotníky. A přitom temné město, podzemní dráha, či déšť by dokázaly navodit správnou atmosféru. Bohužel, v závěru jsem uvažoval alespoň o dvou hvězdách, ovšem konec to naprosto zazdil. Julie si zasloužila zcela jiný osud (možná tedy se přece jen dovršil, avšak můžu se jen domýšlet...). Mizerné po všech stránkách a pro mne naprostá ztráta času. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Sympatická hlavná hrdinka, creepy záporák, niekoľko dobre natočených desivých scén a slušná atmosféra. Rozuzlenie ma však trochu sklamalo a aj to, ako k nemu prišlo (vrátiť sa na miesto činu, nechať odomknuté a dúfať, že sa obeť príde pozrieť? really?). Škoda, dlhý čas som myslel, že dám 4/5. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek neoplývá originalitou ale myslím si, že i tak pořád dokáže udržet diváka v napětí jestli je vše realita nebo je vše výplodem vyšinuté bloncky. Prostě taková ta klasika která neurazí ale ani nemá čím nadchnout. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Do rodiny pronásledovatelů mladých žen a jejich následné dekapitace přibyl další zvrhlík.Maika Monroe mocně vrtí zadnicí, aby fádní průběh filmu alespon něčím pozvedla. Vyznavači těch nejutahanějších filmů, se pomějí. Dvě ženy tedy ty své hlavičky ztratí, s divákem to ale nikterak nezamává. A nějaký triumf v podobě tajemné identity vraha se už vůbec nekoná. Odhalení, které je od určité sekvence naprosto zřejmé, nikoho do kolen nedostane. A navíc je děj zasazen do málo atraktivní Bukurešti. Monroe má nicméně dar pozvednout svojí účastí průměrně vyhlížející snímek. Režisérka Chloe Okuno se spojila se scenáristou Zackem Fordem, přičemž bych očekával, že jim z jejich spojení vyjde něco řízného a hutného (viz Scar). Film si ale kladl poněkud jiný cíl. A v jistém ohledu se ta hra na tajemno i daří, jenže ta převládající utahanost si mě fakt nezískala. Film se v druhé polovině pokusil o gradaci. Když už to začalo vypadat slibně, dostavilo se finále s nesmyslným vyústěním/završením. Neškodilo by taky, kdyby se režisérka pokusila o více údernější napětí. Ukázkové mrazení vyvolala snad jen sekvence, kdy ústřední hrdinka zamává za tmy na pozorovatele do protějšího okna, načež ten její zdravici opětuje. Takových sekvencí bych uvítal povícero. Nedá se nic dělat. Maika Monroe se činila a divák ji svlékal pohledem. Z průměru se tento thriller s hitchcockovskými proporcemi ale nevymanil. 5/10 ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Režijně nečekaně sebejisté ztvárnění námětu, který byl v minulosti zpracován už nejmíň tisíckrát. Neznámá Chloe Okuno dokázala s minimem prostředků (finančních i filmařských) vytěžit z neobjevného scénáře náramně pochmurnou podívanou o ženě (výborná Maika Monroe) sužované strachem z toho, že ji někdo sleduje. Krásně tajemné, tísnivé, audiovizuálně vytříbené a s precizně budovanými scénami, které přikovají do sedačky i bez užití jakýchkoliv obvyklých žánrových propriet (lekačky, násilí, nadpřirozeno). Nebýt finále natolik tradiční, nepřekvapivé a celkově banální, šlo by o mysteriózní psychothriller blížící se úrovni nejlepších obdobných děl Romana Polanského (Rosemary má děťátko, Nájemník). 70 % ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Údajne psychothriller, ale najdesivejší tam bol len zvuk bŕzd metra a samotný fakt, že sa niekto presťahuje do Bukurešti. Hodinu sa dokopy nič nedeje a v podstate až na posledných 10 minút to nemá žiadne grády. Všetko sa sústredí len na vyvolanie atmosféry. No aj ten záver bol taký všelijaký. Vraj je to moderný pokus o vzkriesenie Hitchcocka. Tak v tom prípade fakt asi na ten rumunský spôsob. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Plíživý, nikam spěchající thriller. Velice dobře pracuje se zvuky,vytváří strach a napětí pouhým klepáním na dveře, kdy k přesvědčení pomáhá i výborná hlavní hrdinka, která nikdy nesklouzne do stavu otravné blondýny. Výsledný dojem, tak kazí opravdu pomalé, nijak gradující tempo a zbytečně konvenční závěr, který na sílu sklouzne do thrillerového béčka. ()

Reklama

Reklama