Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná akční komedie o velkém a přitom tajném závodu napříč USA a to s kuriozními pravidly. Kdo bude první, získá fantastickou sumu peněz. Každý chce vyhrát a každý na to jde jinak, což přináší řadu komických, ale i napínavých situací, plných gagů a hlavně dobré zábavy. Tato atraktivní komedie je doslova plná známých hereckých tváří. Burt Reynolds, Roger Moore, Farrah Fawcettová, Dom DeLuise, Dean Martin a další tomuto filmu dali skutečně neotřelý humor, který již pobavil milióny diváků v kinech v řadě zemích. (Golden Crown)

(více)

Recenze (67)

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Reynolds a jeho partak supermario se účastní závodu, jenž nezná hranic! Zúčastní se ho i prosím Jackie Chan, Roger Moore jako parodie na sebe sama a další velmi zábavní lidé! Bžunda. Humor scenaristy suší než bakerolls připomínajíc rukopis obtoustleho dítěte v pubertě, co chce na sebe upozornit. Strašná sračka, bez známky aspon jednoho kvalitniho fóru či zápletky. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Další pohodovka s Reynoldsem, která si na nic nehraje. Opět se jedná o jednu velkou honičku, sice slabší než Polda a Bandita, ale se zajímavými vedlejšími rolemi - dvojice jazzových zpěváků hrající dva falešné kněze, Jackie Chan (nebojte, nějaké bitky se dočkáte), Klinger z Mashe jako arabský šejk, bloncka z Charlieho andílků a další a další. Pohodička. EDIT 2024: Napodruhé mnohem lepší. Prostě Needham tyhle závodní komedie filmy s Reynoldsem v hlavní roli umí. On neváhá přihodit jakoukoliv nereálnou hovadinu, jen aby se člověk bavil, šílené kaskadérské kousky k tomu a na mě to funguje. Působí to, jak kdyby se sešla parta kamarádů a na plátně se bavili. Bylo milé vidět po dlouhé době Deana Martina a Sammy Davise jr., kromě výše zmíněných je tu geniální hororový doktor, dokonalý sidekick Dom DeLuise. A Roger Moore, který tu hraje... inu milionáře, sám sebe a Jamese Bonda... bondovské udělátka v autě included :) Výborná zábava a komedie roku 1981. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo som si nahováral, keď som si pustil tento filmík. Lákadiel je tu dosť, hlavne som chcel vidieť čo tam bude robiť Jackie. Ten si na záver nemohol odpustiť nejakých pár úderov, Roger Moore paroduje sám seba aj rolu agenta 007, ešte som sa občas aj pousmial ale inak je to celé statočne o ničom! 40%. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Film mě zaujal svou zápletkou a také solidním hereckým obsazením, takže to byl první film na televizní stanici FILM +, který jsem kdy dokoukal. Charaktery byly opravdu rozmanité. Máme tu například dvě ženy ve sporťáku, které policisty oblbují svými vnady (pokud je zrovna nezastaví policistka :-), arabského šejka (hraje ho Klinger z MASHe), dva falešné kněze, Rogera Moora jako Rogera Moora, který závodí v autě Jamese Bonda a sám sebe paroduje, dva Japonce/Číňany v autě plném technických vymožeností a samozřejmě povedené "saniťáky" se "sympatickým" doktorem. Bohužel, z takových solidně napsaných charakterů se dalo vytřískat mnohem více. Během samotného závodu některé postavy dokonce uvidíme na scéně tak maximálně 3x (šejk - u rychlého občerstvení, při policejní kontrole...vlastně si nepamatuji, zda jsme ho kromě úplného konce viděli ještě někde na trati), protože nedostali tolik prostoru. Film vlastně sám o sobě není moc vtipný, jednou za čas se najde opravdu dobrý fór, ale jinak to zrovna vtipné není. Nevtipné fóry nejsou trapné, ale jsou křečovité a prostě nejsou vtipné. Aspoň, že má film spád. Na tři hvězdičky by to tak úplně nebylo, nebýt Rogera Moora, toho doktora (u toho se nedá nesmát), některých hlášek Burta Reynoldse a jiných povedených gagů. No, ačkoliv můj komentář vypadá možná negativně, film není zase tak špatný. Pobaví a zabaví, jen to prostě mohli uchopit lépe. Mimochodem, vůbec si nedokážu představit, o čem může být druhý díl, který má skoro stejné herecké obsazení. To musí být úplně to samé. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Pokus distributora parazitovat na "Gumball Rally" je trestuhodná! ty dva filmy nemají vůbec nic společného... Ano jede se tam něco jako závod a je to autama... nicméně tohle je pokus o rádoby "bláznivou komedii" která sem tam hraničí i s parodií (protože si dělá legraci s čeho může - viz part Rogera Moora). Možná jsem na film moc přísný a klidně by třetí hvězdu snesl... udělejme to asi takhle. Pokud ho budete srovnávat s "pokračováním" tak bez diskuze tři hvězdy snese, pokud samostatně... záleží na tom kolik budete mít při sledování v krvi alkoholu... jinak ponechme ty dvě. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (25)

  • Natáčení trvalo 36 dní. (Karlos80)
  • Snímek měl být původně akční dobrodružnou podívanou se Stevem McQueenem v hlavní roli. Po McQueenově smrti byl obsazen Burt Reynolds a scénář byl přepsán na komedii. (Karlos80)
  • Režisér Hal Needham se ve filmu objeví celkem čtyřikrát. Poprvé jako jeden ze sanitářů, poté propůjčí hlas jednomu z policistů, následně si stěžuje na Rogera Moorea ve vysílačce a nakonec si jej můžete všimnout v úplném závěru. Je jedním ze zvědavců v cíli. (Terva)

Související novinky

Cannonball Run se vrací

Cannonball Run se vrací

13.06.2017

Rychle a zběsile se letos dočkalo osmého dílu a na cestě jsou další dva, takže není divu, že se v Hollywoodu snaží rozjet další autařské série. S Need for Speed to bohužel moc nevyšlo a další velké… (více)

Reklama

Reklama