Reklama

Reklama

Maigret a záhada mrtvé dívky

Trailer 2

VOD (1)

Příběh začíná v 50. letech minulého století na pařížském náměstí, kde je nalezena mrtvá mladá žena. Na sobě má večerní šaty a zjevně se stala obětí násilného činu. Chybí jí kabelka i s doklady, a tak bude nutné vypátrat nejen příčinu její smrti, ale také její totožnost. Vyšetřování se ujme komisař Maigret se svými spolupracovníky. Zpočátku usuzuje, že šlo o sexuální motiv, ten je ale vyloučen soudním lékařem. Komisař se musí vydat jinou cestou. Proč byla tak mladá, sotva dvacetiletá nevinná dívka zavražděna? Odkud pocházela? Měla rodinu a přátele? Maigret se musí dopátrat pravdy. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (25)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kto videl Maigreta v Atkinsonovom prevedení, musí mať pocit, že pán komisár zhltol klavír alebo minimálne pol svine, pretože rozdiel tam je asi 50 kilo. Ale inak fajn, nič výnimočné, starý klasický štýl a francúzska atmosféra - veď aj Depardieu sa odrazu stal znova Francúzom. Nevýhodou filmu je málo napätia a emócií a samotný koniec. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Paradoxně největším problémem tohoto filmu je nehorázný Depardieuho pupek, který ho nutí chodit jako robota a kymácet se při chůzi ze strany na stranu, což vypadá nesmírně směšně. Ale jinak je to psychologická detektivka se zajímavým podtextem o mrtvé dceři a snaze pochopit ty dvacetileté holky, proč do té Paříže vlastně jezdí, když je v ní nečeká nic dobrého, plus ona psychologická snaha je pochopit. Navíc je tu fajn skvělá scéna s mystickou dvojnicí na plese, ta se mi hodně líbila. Jen jsem se tedy skutečně musel oprostit od postavy, myšleno těla, jakou Depardieu žel oplývá v míře převeliké... Jako on měl být Maigret opakem sušinky Simenona, prostě udělaný chlap, takový řekněme Srstka obdařený inteligencí a empatií, hromotluk dobráckého srdce... ale ne tlustoprd. Zase je fakt, že tam, kde to Depardieu má uhrát psychologicky, tak mu to docela jde, což činí film uvěřitelným. Má to i zvláštní, nostalgickou náladu (včetně úplně posledního záběru) a projdeme se zajímavými zákoutími a zapadlými uličkami Paříže. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Po Gabinovi, Cremerovi a Mr. Beanovi si tentokrát střihnul roli komisaře Maigreta Gérard Depardieu. Ten asi během návštěv v Rusku jenom dokola vyžíral Putinovi ledničku, takže má tak 150 kg. A s touhle figurou posunul takovou tu typickou Maigretovu pomalost ještě o další level. Takže Gérard Depardieu velmi pomalu a rozvážně vyšetřuje, pátrá a hledá a timhle stále stejně pomalym tempem případ nakonec vyřeší. Na druhou stranu nemůžu ani říct, že by to pomalý tempo bylo vyloženě na škodu. Do tý šedivý a pošmourný atmosféry filmu to prostě pasovalo. A samotnej Depardieu, na kterýho tady všichni nadávaj, jak je v tom filmu příšernej, podle mě obstál se ctí. 70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Nejím, když piju..“ Tak tenhle Maigret musí být permanentně dehydrovaný.. Když se podíváte na poster, nějak podobně vypadá i film. Dýchavičný komisař se zádumčivě courá temnými zákoutími a zpod stínu vystrkuje jen k hlavě přišitý klobouk a nos ve tvaru falusu. Jeho vyšetřování, pokud se to dá tak pojmenovat, je pro mě stejně atraktivní, jako čištit dlažbu na Nábřeží zlatníků zubním kartáčkem. Možná jsem se špatně díval, ale na Gérardově uchu jsem si všiml zbytku exkrementu Vladimira Putina. Toho, co se ještě nedostal do kufříku.. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Podprůměrné ztvárnění klasické látky, které se po celou dobu utápí ve tmě a stínech pravděpodobně hlavně proto, aby nebylo tak zřetelné, jak je představitel titulní role z formy. Maigretovu úlohu má utáhnout patrně jen svým jménem, protože jakéhokoliv hereckého projevu už není schopen - a to nejen díky své abnormální vyžranosti a z ní plynoucí dýchavičnosti, ale zejména protože Depardieu vypadá, jako by mu největší problém dělalo neusnout a udržet svůj ospalý výraz v alespoň jakž takž snesitelných mezích. Klobouk neodkládá snad ani na hajzlu aby bylo vidět jaký je dobový retro detektiv, ale to už nic nezachrání - Gérardův komisař vypadá jako vypasená androgynní kreatura, která nesahá po kotníky nejen Gabinovi, Cremerovi nebo Atkinsonovi, ale ani Lukavskému, který hrál Maigreta jen v jedné Tv inscenaci a už vůbec ne Hrušínskému, který ho ztvárnil v rozhlase a nebylo ho tudíž vidět. Což Depardieua bohužel je! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v Paríži, Le Vésinet a Bry-sur-Marne (Francúzsko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama