Reklama

Reklama

Hrůza pod zemí

  • Česko Hrůzy pod zemí (více)

V tomto hororovém příběhu, inspirovaném povídkou H.P. Lovecrafta, jsou lidé z osamělého městečka terorizováni a vražděni zrůdnými monstry, která obývají podzemí místního hřbitova. Posledních pět vyděšených obyvatel sebere odvahu a rozhodne se s těmito parazity rázně skoncovat. Jejich zoufalý plán je však překažen bandou nebezpečných zabijáků, kteří se v honbě za tajemstvím, ukrytým v jednom z hrobů, nezastaví před ničím... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (51)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Herci příšerní, děj žádný, scénář zmatený, ale zábava na úrovni. Obskurní béčko tohoto typu se nachází už jenom na zaprášených policích videopůjčoven, ale i tak musíte mít velké štěstí, aby jste tento titul, jehož český distribuční název zní „Hrůza pod zemí“, právě z těchto bohem zapomenutých míst vyštrachali. Bohužel tohle nemá s Lovercraftem společného opravdu nic, a to říkám i přesto, že jsem literární inspiraci (ehm) neviděl ani z rychlíku. Horror (ehm) odehrávající se v Massachusetts na půdě starého a sešlého kostela, sežene dohromady na porážku pár lidí, lépe řečeno pravých charakterů. Jedni jdou po penězích, druzí chtějí zlikvidovat proradné monstra (ehm), které utlačují jedno malé městečko. Popisovat děj nemá valný smysl, protože prakticky neexistuje. Jde jen o to, jak je to celé diletantsky natočeno a mohu jen konstatovat, že je to natočeno neskutečně diletantsky. Tak, že se budete po celou dobu s největší pravděpodobností smát, v některých chvílích i svíjet v křeči. Své dělá i český dabing, který v mnoha případech zpracovával zřejmě nějaký stroj, který jej pak našim hercům vysypal a hotovo. Jeden z těch filmů, který je tak špatný, až se z něj stává neskutečně zábavná záležitost. Už jen pro tu slovní potyčku, kde na sebe dvě znepřátelené dívčiny vykřikují něco o kravách. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tak tento horor jednoznačne odporúčam. Najviac sa mi na ňom páčil sympatický výber hlavných hrdinov, rozumná stopáž (čiže film ani chvíľu nenudil) a predovšetkým parádne masky tých zmutovaných príšer. Úplne jednoduchý dej bez veľkých zvratov a premýšľania zaručuje pohodovú zábavu. Najviac sa mi páčila scénka, v ktorej sa dve kočky bili v daždi v blate. Horory podľa Lovecrafta začínam mať čím ďalej tým radšej. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Klasické deväťdesiatkové béčko s tomu odpovedajúcim rozpočtom a hereckým obsadením. Prekvapivo slušné masky a temná atmosféra. Vtedy to bolo prakticky nepozerateľné, ale s odstupom desaťročí fajn a milé béčko. Lovecrafta som v tom každopádne necítil ani omylom, každopádne ide o adaptáciu poviedky Číhající děs (bola publikovaná napr. v zbierke Barva z kosmu od Carcosy). ()

choze 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo, byly naše videopůjčovny plné vesměs průměrných adaptací Kinga a Lovecrafta a tohle je jedna z těch pozdějších videolovecrafťáren, z níž mi v paměti utkvěly pouze masivní pyrotechnické orgie v závěru. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s názorom, že výber prostredia, je v tomto smere to najpútavejšie. Nuž ale na mňa samotný snímok ako celok pôsobil tak neskutočne nesympaticky. Herecké obsadenie a ich výkony sú skutočne na prah biednej úrovni, scenár v podstate ani neexistuje, pričom aj keby sa réžia "rozkrájala", toto sa napriek nápadu nedalo dotiahnuť na lepší výsledok. Špatné, podpriemerné, nijaké .. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Ojedinělá esej z raného Lovecraftova období, příznačně nazvaná..“Za hřbitovní zdí : Vzestupy a pády mizící ghoulí populace, nezvratný to důsledek soužití s lidmi.“ ;) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

S filmy podle Lovecrafta je to těžké, většina je nepovedených. Osobně mám nejraději ty, které se točí okolo mýtu Cthulhu, ale tenhle snímek není úplně špatný. Velkým plusem je, že se většina odehrává na hřbitově - večer, kříže, hroby, temné stíny a blížící se bouře. Samotní obyvatelé podzemí nejsou špatní, byť divákovi mnoho strachu nenaženou. Jsou spíše odporní, ale po maskérské stránce zdařilí. Některé scény mohly být lépe dotaženy. Zápas dvou ženských postav v dešti na hřbitově sliboval lítý boj v bahně se strhaným oblečením, leč nakonec si všímavý divák uvědomí, že souboj je až okatě předstíraný. Hezké jsou pády mezi tlející mrtvoly i cesty tunely, podařená je ohňová show. Škoda, že celkově má člověk pocit až přílišné podoby s filmy první půle 80.let, z nichž mnohé však měly větší grády. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hřbitov, monstra pod zemí a sympatická stopáž. Mohla z toho být dobrá podívaná. Škoda, že se film víc času věnuje spíš honbě za prachama než samotným bojem s monstry. Což je škoda jelikož jejich vzhled byl kupodivu povedenej. Monstra jsou opravdu jednou z mála věci co stojí za zmínku a tak je až trestuhodný že dostali tak málo prostoru. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou jsem teda velmi nespokojen s filmama od Full moonu, myslel jsem že to bude tím že prostě jejich nový filmy za moc nestojí, ale teď jsem tak trochu v rozpacích protože tohle mě teda vůbec nebralo. Což o to příšera vypadá pěkně a sem tam i atmosféra je pěkná, ale tak neuvěřitelně mě tu štval ten příběh a ty postavy nevyjímaje, v tomhle je film hodně mimo mě, ale na druhou stranu se jedné o klasicé béčko. Ale já jsem těžce nespokojen. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hrôza to celkom bola, ale skôr filmová, no niekedy aj zábavná. Vo výsledku ani režisér nebol spokojný, pretože herec si robil, čo len chcel. A to tak aj dopadlo. Starý, gýčový horor, s pomerne dlhými nudnými pasážami a postavami, čo nevedia, čo robia. Ruky vychádzajúce zo steny a trocha krvi nestačilo ani v roku 1994, ale monštrá vyzerali celkom "fajn". Mimo toho je obrazovka zaplavená podpriemernosťou. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Ghoulovia vyzerali naozaj dobre a keďže títo ohyzdní požierači ľudských mŕtvol patria medzi málo frekventované hororové obludy, skrýval sa v nich slušný potenciál, ktorý však podpriemerný režisér a scenárista C. Courtney Joyner nedokázal zužitkovať a zaujímavý lovecraftovský námet pretavil iba do podoby ďalšieho tuctového béčka. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Určitě výborný podklad tvůrci bohužel chytli za tu horší stranu.Jistá hutná atmosfera ve filmu je znát,stejně tak opět dokonalý Jeffrey Combs válí coby doktor - alkoholik.Na druhou stranu mě docela rozesmály masky(v tom horším slova smyslu)a značná část se potápí ve stejném tempu které po čase celkem nudí. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Málokdy se stane, že překlad titulu krásně vystihne podstatu filmu. "Hrůza" to opravdu je, ale leda tak ke sledování. A pod tou zemí se obrací samotný Lovecraft! Jedná se zhruba o takový ten typ průjmu, který chcete mít brzo za sebou a ne a ne skončit. Ruce pryč nebo se od tohodle zamažete jedna radost! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Maskéri položili do filmu všetok svoj talent a úsilie, aby nakoniec zistili, že to celé prišlo navnivoč. Nuda jak des, gore som skoro ani nepostrehol a ani ten cinťák položený do tmy a dažďa nemal charizmu. FULL MOON ENTERTAINMENT v tomto prípade sklamalo. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Kostra příběhu funguje. Herci jsou (v rámci béčkového subžánru) více než dostačující (hlavně Combsovi tyhle lovecraftoviny prostě sedí). Kulisy v rámci stylizace, standard. Masky potvor jsou na pohled fajn (ikdyž herci se v nich neumí nebo nemůžou pohybovat)... Zásadním kamenem úrazu je naprosto neschopná režie, která nedokáže poskládat relativně funkční jednotlivosti do smysluplného a funkčního celku a spolu s břídilovskou kamerou a střihem tak naprosto trestuhodně zabíjí jakýkoliv náznak potenciálu, snahy a úsilí.... ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Škoda nevyužitého potenciálu tohto Lovecraftovského dielka, keby sa vybrali lepší herci, mohlo by vzniknúť nezabudnuteľné kultové béčko. Ghoulovia vyzerajú celkom slušne, v snímke v niektorých momentoch pomáha Jeffrey Combs, jeho smrť mi ostala dlho uviaznutá v hlave 60 percent. Moja staršia recenzia http://www.studna.net/reviews/1035/ ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Dle 1 z mých totál top HPL povídek, vznikl jeden z nejhorších a hl. nejnudnějších pseudo HPL filmů, vůbec.:-/ A nejsem vůbec rád, že zdejší komenty nelhaly. Občas se zde u hororů od 80tek a dál dosti a někdy až hystericky přehání, ale ne v tomto př. S HPL to fakt nemá krom 1 prvku, nic společné. Pokud bych se aspoň bavil (jo, parkráte jsem se zasmál nějakým těm hláškám) celou dobu, tudíž by tak vzniklo další quilty pleasure do sbírky, tak ok, ale toto jest debilní a co je nejhorší...nudné, až hrůza. Vydržel jsem to do konce jen díky Combsovi (snad po1. kdy jsem ho viděl zarostlého) a občasným pohledům na krasavu z Hellraisera, která se zde očividně tak příšerně nudila, že nepředvedla v podstatě žádný výkon. Tedy, ani špatný, ani dobrý. Scénáristovi a zde i rež. v 1 osobě, se zřejmě opravdu vyvedla v mých očích jen Class of 1999. Která u mě šlape stále i po skoro 30 letech od 1.shlédnutí. Tohle ho ale jako ostatní, patrně moc nebavilo. Tudíž si kladu otázku...proč??? Je to opravdu ztráta času. Ale viděti jsem to prostě...musel. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tohle ultra béčko jsem kdysi viděl na VHS a žádná sláva a ani teď po létech se opojení nekoná. Škoda, tohle zpracování Lovecrafta mohlo určitě dopadnout lépe, pokud by se režie zhostil Stuart Gordon, jak bylo původně v plánu. Protože ta atmosféra hřbitova, příšerky v podzemí a masky mohly určitě vypadat lépe. Takhle je aspoň radost koukat na Ashley Laurence (Kristy z Hellraiser série) a Jeffery Comba (Herbert West z Re-animátorské ságy). Jinak bída. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Silné 3 a pol hviezdičky. Je to tak trošku premrhaný potenciál. Rumunské scenérie, kde sa natáčalo mi ničím nepripomínali Nové Anglicko, kde Lovecraft zväčša umiestňoval svoje príbehy. Možno ešte tak záber kukuričného poľa, ostatné naozaj zaváňalo Európou. Taktiež mi veľmi nesadlo to skĺbenie s gangsterkou, Lovecraft by si skôr zaskúžil viac hororovej atmosféry. Na druhej strane gore efekty, akokoľvek by ich mohlo byť viac, sú skvelé, masky príšer ešte lepšie a tie mŕtvoly na cintoríne dokonca presvedčivo slizké a odporné. Jeffrey Combs je výborný a presvedčivý, ostatní aspoň okolo seba šíria príjemné béčkové aroma. Ako ostatne celý film. Lovecraftova prebleskujúca predloha je výborná, niektoré spomalené zábery v daždi tiež. Spomínané zábery na kukuričné polia a ľudí sužovaných príšerami majú tú správnu atmosféru. Ak ešte započítam istú fullmoonovsķú atmosféru a nostalgiu nad starou VHSkou z videopožičovne...Ale škoda. Efekty, predloha aj réžia z toho mohli vytrieskať oveľa viac. ()

Reklama

Reklama