Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jmenuje se Bond. James Bond. A vyráží do své první akce. Tři zabijáci, maskovaní za neškodné slepé žebráky, zavraždí na Jamajce agenta britské tajné služby i jeho sekretářku. Londýnská centrála MI6, vedená odměřeným šéfem M, pošle na Jamajku jednoho z nejlepších agentů s povolením zabíjet – Jamese Bonda. Jde totiž o mnohem víc než o zmizelého spolupracovníka; z oblasti Jamajky podle všeho pochází rádiové rušení, které má za následek vychylování amerických raket z jejich původního kurzu. James Bond neboli agent 007 se hned cestou z letiště musí vypořádat s útočníkem, který se vydává za řidiče z britského konzulátu. Zanedlouho se v centru jeho pozornosti ocitne nenápadný ostrůvek Crab Key, který je ve vlastnictví bohatého čínského podnikatele jménem Dr. No. Ten na Crab Key údajně těží bauxit. Bond však zjistí, že je zde tajná jaderná základna, s jejíž pomocí chce šílený Dr. No ovládnout západní i východní mocnosti... První filmová adaptace literárních předloh Iana Fleminga, natočená s relativně nízkým rozpočtem, odstartovala jednu z komerčně nejúspěšnějších filmových sérii v dějinách kinematografie. Snímek, jemuž za svou hvězdnou kariéru vděčí charismatický představitel Jamese Bonda, skotský herec Sean Connery, vznikl v roce 1962. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (585)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

První Bond a hned takové zklamání. Předně zápletka je zcela banální. Na takový kult bych si představoval pořádnou pecku. Za druhé, záporák zcela necharismatický a to je chyba. Za třetí: děj nepříliš zajímavý. Sem tam sice dobrá akce vystřídaná horší. Plusem může být bondgirl a hlavně Bond. Sean Connery nemá chybu. Ale to je jediný. Lepší 3*, ale na víc to nevidím. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Čas od času i filmový expert mého formátu narazí na situace, kdy si musí doplnit filmové vzdělání. Rozhodl jsem se tedy ponořit se do bondovek, a to hezky od začátku. Věřím, že v 60. letech to mohla být skutečně pecka, ale dnešním rozmlsaným divákům už tento snímek (snad kromě nestárnoucí hudby) nemá co nabídnout. Nejvíce ze všeho mi vadily naprosto dementní dějové zvraty a obří scénáristické kličky. Nepříjemný kýč, který nezachránil ani charismatem překypující Sean Connery, před kterým se musí mít na pozoru každá majitelka vaginy v okruhu 5 km a ani Ursula Andress, která sice nehraje, ale když je zrovna v plavkách, tak se to v jejím případě snad i dá přehlédnout. [40 %] ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

První Bondovka a úplně jiná. Bez vynálezů Mr. Q, bez přílišné nadsázky, s absencí bondsongu a důrazem na detektivní zápletku. Bond girl se objeví až po hodině, hlavní záporák ještě déle a stejně nemá mnoho prostoru. Ale co, napínavé a zábavné to je, Ursula Andress je víc než jen koukatelná a Sean Connery je spolu s Danielem Craigem opravdový James Bond! Ostatní jej většinou "jen" dobře hráli, či přetavili do podoby napomádovaného supermana, ale Sean Connery a Daniel Craig jsou jediní, kteří se jimi skutečně stali. 85%. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli jsem viděl stejný film jako ostatní zde hodnotící, převládá nadšení z nadprůměrného filmu, já jsem tak trochu zmaten, neboť ony superlativy vůbec nechápu, zdá se mi, že kolegové nadsazují buď ze svého zaujetí k dané sérii, nebo prostě ostatní bondovky neviděli, Dr. No je totiž podprůměrný jak v kontextu série snímků o agentu 007, tak i v kontextu soudobé kinematografie, stejně jako v žánru akčních detektivek, naprosto sterilní až nudný film bez pořádné akce, se špatně udělanými akčními sekvencemi (třeba honičky v autech jsou úplná nuda, zpětná projekce a divný střih), špatným scénářem a matnými hereckými výkony. Sean Connery má charisma, všechny ostatní ingredience ale chybějí ... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tak takto sa zrodila jedna z najväčších filmových legiend. Tajný agent v službách anglickej kráľovnej s povolením zabíjať. Bond... James Bond. Jeho prvé dobrodružstvo ho zaviedlo do Karibiku, na malý ostrov Crab Key, odkiaľ sa megalomanský zloduch Dr. No snaží zničiť celý svet. V dnešnej dobe pôsobí tento snímok už trocha zastaraným dojmom, najmä čo sa týka filmových trikov. Tiež som tam zaregistroval nejednu logickú dieru, ale aj napriek tomu sa jedná o kvalitné dielo. Základný kameň špionážno akčnej série, ktorá pokračuje vlastne až do dnes. **** ()

Galerie (203)

Zajímavosti (130)

  • V románě získal Puss-Feller své jméno tak, že údajně bojoval s chobotnicemi (angl. octopus). Ve filmu se říká, že zápasí s aligátory a jméno tak ztrácí svůj význam. (džanik)

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Bude studio MGM na prodej?

Bude studio MGM na prodej?

23.12.2020

Zatímco studio MGM zoufale vyhlíží premiéru další bondovky, jeho finanční situace se zdá být den ode dne kritičtější. Nyní jsme se tak dozvěděli, že už se společnost obrátila na několik známých bank,… (více)

Zemřel Sean Connery

Zemřel Sean Connery

31.10.2020

Letošní Halloween se pro filmové fanoušky ponese spíše ve velmi smutném duchu, z Velké Británie totiž dorazila zpráva o úmrtí legendárního skotského herce a prvního představitele agenta 007, Sira… (více)

Jonny Quest jako akční velkofilm?

Jonny Quest jako akční velkofilm?

18.03.2009

První zmínka o plánech na hranou adaptaci kresleného seriálu z dílny Hanna-Barbera Jonny Quest prosákla ze studia Warner Bros. už někdy v létě 2007. Pak se na ní tak trochu zapomnělo. Těžko ale najít… (více)

Reklama

Reklama