Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďábelský plán na zatopení Silicon Valley má jen jednu vadu. Nepočítá s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Sotva se James Bond vrátí z úspěšné mise v Sovětském svazu, dostane další úkol: prověřit aktivity francouzsko-anglického průmyslníka Maxe Zorina, který vyrábí a dodává mikročipy pro anglickou armádu. Jedna z těchto tajných součástek se totiž ocitla právě v nepřátelském Rusku. Zorin provozuje i chov dostihových koní, kteří v závodech pravidelně vyhrávají. Bond na dražbě Zorinových hřebců zjistí, že muž ve spolupráci s bývalým nacistickým lékařem Mortnerem dopuje koně steroidy přímo během závodů, a to pomocí dálkově ovládaných mikročipů. Ostatně samotný Zorin je vlastně Mortnerovým dílem: narodil se za války jako výsledek Mortnerových steroidových pokusů na těhotných ženách. Je nadprůměrně inteligentní, ale také psychopatický. Už se vymkl z rukou KGB a připravuje šílený plán: pomocí obří exploze hodlá zatopit Silicon Valley (Křemíkové údolí) u San Francisca, tím zničit osmdesát procent světové produkce počítačových čipů a převzít v tomto oboru světový monopol. Že to bude stát životy milionů lidí, jej vůbec nezajímá... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu

Recenze (340)

Foox 

všechny recenze uživatele

Moore by klidně zvládnul ještě jeden díl, ale tohle bylo důstojné opuštění agenta 007. Pořád skvělé akční scény, humorný nadhled, tentokrát i o třídu lepší záporák s tváří Walkena a všechno ve svižné jízdě. V poslední třetině bohužel přejde film na vážnější notu, kterou se úplně nedaří skloubit se zbytkem. 70% ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Výhľad na zabitie” , ale na čo sa konkrétne vzťahuje ? Čo myslíte, môže to byť trebárs Eiffelova veža, z ktorej spadnúť, by sme asi nechceli, však ? Aj tu budú riskovať postavy svoje životy, ale ešte stále to nie je ono. Čo by to tak mohlo byť ? Zrejme pôjdeme do akejsi, nebezpečnej výšky, odkiaľ sa pred nami rozprestiera nevídaná panoráma, kde snáď dovidíme až na samý horizont ? Tak už sme asi niekde „úplne hore” , kedy bez istenia alebo bez padáku, spadneme dole, rozpučení, ako taká, mastná fašírka ! Ale čo v takom prípade, ak napríklad bude pod nami prieliv Zlatá brána, utlmí aspoň, konečný, voľný pád ? Už sa pomaly blížime k hlavnej pointe. Ak si teraz preložíte "zlatá brána" do angličtiny, čo vám z toho vychádza ? « GOLDEN GATE ». Jedná sa o visutý, legendárny most pri San Franciscu ? Áno, správne, a ktorý sa objavil v toľkých filmoch, že to normálny človek ani nespočíta... I tentokrát si ho dôkladne prezrie náš James Bond, no len zvrchu, že nielen on bude mať - malebný rozhľad na krajinu, a to takmer z veže, ktorá sa vztyčuje do viac, ako 200 m.n.m. A pohybovať sa po ňom, ako cirkusant, nie je zrovna najlepší nápad, pokiaľ, samozrejme, nie ste prvotriedny profík... ? Inak, nastane takzvaný - neprerušovaný dopad, „hlavička do hlbokého bazénu” . / Roger Moore sa objavil až v siedmich bondovkách, čím sa navždy zapísal do povedomia, ako jediný predstaviteľ Jamesa Bonda, ktorý vydržal v jeho kostýme - najviac-krát zo všetkých ! Panuje veľká spokojnosť, i keď so samotnými filmami, až také nadšenie nezdieľam. Vôbec nie je zlý alebo extra starý, len scenáre boli miestami až príliš plytké na to, aby boli viac zaujímavými. Ak by trebárs Sean Connery nebol úplne prvým Bondom, keď by ním bol práve Moore, i on by mohol mať kľudne veľmi prospešné snímky, ktoré majú najlepšie hodnotenia. Týchto 7 počinov je podľa mňa mierne nadpriemerných, aj keď som iba raz udelil - 80 %. Zvyčajne sa výsledne dojmy pobybovali niekde na hranici 7/10, kedy som sa väčšinou priklonil k tým trom hviezdičkám. I napriek niekoľkým negatívam, bola česť spoznať ďalšieho, v poradí už tretieho (bohužiaľ, Lazenby, vydržal len raz) Jamesa Bonda, skrátka Roger Moore chcel byť trochu iný, než tí dvaja predtým, že mu vtisol najmä humor. K mooreovkám sa určite niekedy vrátim, v dohľadnej dobe, keď to čas dovolí. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

007-14 A View to a Kill se může pochlubit především skvělým antagonistou, kterého si s chutí zahrál Christopher Walken. Jeho psychopat s extrémně vysokým IQ, které získal díky nacistickému experimentu je zkrátka něco ojedinělého. Za zmínku zde rovněž stojí i vybroušené akční scény, z nichž poměrně markantně vyčnívá ta odehrávající se na samotném vrcholu mostu Golden Gate. Nesmím zde samozřejmě opomenout i exotickou vražedkyni May-Day, vtahující příběhovou linii či některé vozy, namátkou například Chevrolet Corvette C4, Bentley S1 a půlka Renaultu 20. (HBO GO) „So, anyone else want to drop out?“ ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Díky bohu poslední bondovka značně přesluhujícího Moorea kupodivu není tak strašná jak by se z počátečního popíkového hopsání na snowboardu a příšerné úvodní písni mohlo zdát. Pořád je to sice v rámci serie spíše průměr, ale když už nevyčnívá akcí, vtipem či švihem který předvádí nejlepší části, tak aspoň předvedla ty jednoznačně nejlepší záporáky ze všech - na dokonale charismatického Christophera Walkena a skvostně odpudivou androgynní evilgirl Grace Jones je přímo radost pohledět. 7/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších Mooreových Bondovek. Nedá se sice napsat, že by Moore byl nějak "ve formě" - 007 spolu s ním hraje tak desítka kaskadérů - ale na tom nesejde. Film slušně odsýpá, má senzační akční scény (nejlepší z nich je hořící radnice a útěk v hasičském voze, který citovali Arnie a spol. v Terminátorovi 3), nechybí mu napětí ani humor a má excelentního záporáka. Pohled na Walkena střílejícího horníky samopalem, na jeho šílený výraz, to je silná káva. Finále se vzducholodí a mostem je jedno z mých nejoblíbenějších. Poznámka: Pan Q se tu sice objeví, ale do jeho oddělení se nepodíváme a Bondovi nedá ani jednu "hračičku". Píšu to sem pro ty z vás, které zarazila a urazila nepřítomnost technických vychytávek třeba v Casinu Royale. Jde to i bez nich. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (44)

  • James Bond (Roger Moore) použil falešné jméno James Stock jako novinář London Financial Times (ve finančnictví je stock = burza, bond = obligace). (Nemo7)
  • Grace Jones byla do role May Day navržena Barbarou Bach. Jako dominantní záporná ženská postava se stala součástí propagace. Plakáty ji zobrazovaly v opozici vůči Bondovi (Roger Moore) a ptaly se: „Našel konečně James Bond svého protivníka?“ (kenny.h)
  • Role Maxe Zorina byla původně nabízena Davidu Bowiemu, který ale odmítnul se slovy: "Nechci strávit pět měsíců sledováním svého dubléra, jak padá z útesů." Poté nabídku na roli dostal i zpěvák Sting. (Colonist)

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

23.05.2017

Když už se má člověk stát hercem jedné role, měla by ta role stát za to. Roger Moore právě takovým hercem byl (všichni ho totiž znají jako Jamese Bonda) a nikdy nevypadal, že by mu to zase tolik… (více)

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

20.12.2011

Je to docela překvapení. Během nejrůznějších průtahů mezi rozpačitě přijatým Quantum of Solace a právě natáčeným Skyfall se objevily spekulace, že třetím dílem Craigova služba Jejímu Veličenstvu… (více)

Reklama

Reklama