Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydejte se na oběžnou dráhu s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britsko-francouzského akčního filmu. Během přepravy je přímo z trupu Boeingu unesen nejnovější britský raketoplán Moonraker. Britská tajná služba proto povolá do akce agenta 007 Jamese Bonda. Ten se vydá napřed do Kalifornie, kde se raketoplány vyrábějí. Majitelem výrobní společnosti je francouzský magnát Hugo Drax, který Bonda vlídně přijme, avšak vzápětí vydá svým lidem pokyn ho zabít. Bond přežije enormní přetížení ve výcvikové centrifuze i pokus o atentát při lovu bažantů. Jeho další kroky směřují do Benátek, kde se vyrábějí skleněné komponenty pro Draxovu firmu. Tam 007 objeví laboratoř, ve které se kompletují kosmické satelity naplněné smrtícím nervovým plynem. Ty následně putují do Ria de Janeiro. James Bond se proto musí vydat na druhou stranu zeměkoule. To ovšem ještě není nic proti tomu, co jej čeká potom. Hugo Drax totiž připravil svérázný plán na způsob Noemovy archy. S několika desítkami vyvolených lidí chce odstartovat na tajnou vesmírnou stanici, nervovým plynem zlikvidovat veškeré lidstvo na Zemi a osídlit planetu „superrasou". A právě na oběžné dráze musí Bond – s pomocí americké agentky CIA Holly Goodheadové – lidstvo zachránit... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (428)

woody 

všechny recenze uživatele

11. bondovka - Nikdy neodpustím tomu člověku, který Brokollimu pustil Star Wars. Pochopte, že Moonraker je dobrý film. Ale v rámci Bondovek je to už takřka komedie. Zrychlený sjezd nemocničního lůžka z kopce. Umrlec v rakvi. Finále kde proti sobě ve vzduchoprázdnu pálí vesmírné jendotky lejzry a skafandry lítají sem a tam už jsem nevěděl co si myslet :-) Navíc je hlavní záporák zoufale nevýrazný. To není šílenec chtějící vyhladit svět nervovým plynem. To je bezcharizmatickej boháč s vizáží černokněžníka. Co potěší je samozřejmě Jaws, který má svou nejlepší scénu hned na začátku. A jeho milenka je rovněž jeden z nejnehumornějších prvků celého dobrodružství. Pokračovat takhle dál, tak by se dal Austin Powers považovat za pokračovatele a ne parodátora :-) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ani nevim proc, ale tak nak jsem cekal, ze Moonfucker bude nejaka akcicka ve vesmiru. A zacatek vypada jeste slibne, ukradena raketa, Bond patra v kosmickejch laboratorich. Ale za chvily to spadne do typicky bondovky, kde Bond jezdi po ruznejch exotickejch lokacich, obcas hodi hlasku, obcas se s nekym porve. Proste nicim spatny, ale vcelku tuctovy. Navic Moorea uz to viditelne unavuje, je poznat, ze spoustu scen oddrel nejakej kaskader a tam, kde to kuli detailu a podobne musel bejt Moore, tak je videt, ze ho to hodne unavilo a vyridilo. Z ostatnich postav tentokrat nezaujme bondgirl, ani zaporak, kterej ma sice zajimavej plan, ale je jen takovej trapacek s hlavou pripominajici chlupatou prdel. Taky se vraci vedlejsi zaporak pan kovova drzka, coz je asi poprve, co nejaka vedlejsi zaporacka postava vydrzela do dalsiho dilu. Bohuzel uz to ale neni ten prekusovac zeleza, kterej kazdyho sereze, ale udelali z nej spis trochu saska, kterej neustale haze tupy xichty a kazdou chvily nekam spadne. Nastesti ne v groteskovym stylu, ze by zakop a spad do kanalu, tady pada z letadla, z lanovky a podobne, ale uz to spis pripomina komedii. Nicmene film me potesil svym koncem, kterej je prijemne sci-fi, navic triky nejsou vubec spatny. Hlavne za tu zaverecnou pulhodinku pridavam tu ctvrtou hvezdicku. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nazývejte mě konzervou a tradicionalistou, ale agent jejího veličenstva s povolením zabíjet nemá na oběžné dráze co pohledávat. Moonraker je ztělesněným zoufalstvým scénáristovým, dokud se drží na Zemi, je to slušná bondovka s několika výtečnými akcemi (honička na gondolách, souboj s kendistou v muzeu skla) a typickým moorovským sebeparodováním, která se sice po čase vleče jako kočka s přeraženým hřbetem, nicmémě snést se dá. Jakmile se 007 vydá ke hvězdám, stává se z toho čirá trapnost bez kapky nadhledu a s velmi nuceným humorem (Bondovy bonmoty ztrácí na kousavosti a parodické vsuvky na trefnosti). Závěrečnou bitvu po vzoru Star Wars jsem už vyloženě protrpěl s neodbytným pocitem, že tohle by možná obstálo jako béčková bondovská parodie, ale jako oficiální bondovka to spíš dělá ostudu než cokoli jiného. Moore prostě uměl Bonda o dvě třídy lépe a to samé v bledě modrém platí pro režiséra Gilberta... ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

James Bond je sám o sebe dosť "sci-fi postavička", tak prečo ho nevystreliť do vesmíru aby tam narobil poriadok?:) Moonraker je štandartná bondovka so všetkými kladmi (aj zápormi) kým sa odohráva na Zemi, tá vesmírna časť bola celkom parodická, no každopádne bavil som sa:) A samozrejme Jaws nemal opäť chybu! ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nabývám dojmu, že tvůrci nám chtěli ušlehat skutečně nápaditý koktejl špionské zábavy, ale úplně to zbabrali, protože se vlastně drželi pitomého principu, mít halt pokaždé něco lepšího nebo jiného, než předtím. Měli jsme tam černochy, teď dáme Číňany. Měli jsme tam krokodýly, pak žraloky, tak teď dáme anakondu. Měli jsme honičku na člunech, tak teď dáme honičku na gondolách. Nechali jsme tenkrát zmizet dvě jaderné ponorky, tak teď necháme zmizet raketoplán. Měli jsme létající auto, tak teď dáme potápějící se auto. Použili jsme málo exotických lokací? Tak teď pošleme Bonda rovnou do vesmíru. Ony ty sedmdesátý léta byly ošemetný a kdo ví, jakýže koktejl si ušlehali scenáristi sami pro sebe. Jestli to byla odpověď na boom Lukasových Hvězdných válek, nevím, ale jisto jistě jsem se přestal bavit bondovkou a zaraženě civěl na příšerně nelogickou gradaci děje s nejtrapnějším záporákem všech dob. S tím obrem Lurgem už to bylo taky docela trapné. Jsou postavy, které by se vracet neměly. Tvůrci to s tím kosmem prostě malinko přepískli. Bitva kosmonautů ve volném prostoru byl spíš vrchol blbosti, než nějaký vtip nebo prostě tzv. bondovismus. Ne, tenhle Moonraker (bez Měsíce) je patrně nejhorší "mooreovka". Dodatek. A co Moonrakerová Bond girl? Začínám si zvykat, že s Bondovými dívkami a ženami zacházejí tvůrci také podle jedné osvědčené šablony. Bond potká vždycky dvě, přičemž ta hodná, co mu pomůže nebo prostě podá nějakou informaci, vždy zemře a ta druhá to s ním dotáhne až do závěrečné postelové scény. Navíc je to pokaždé agentka nějaké jiné špionážní agentury. Jsem zvědav, jak dlouho to lze takhle recyklovat. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (37)

  • Scéna, kdy 007 (Roger Moore) bojuje o padák ve volném pádu, posloužila jako inspirace pro misi Unexpected Turbulence ve hře "The Operative: No One Lives Forever" (2000) od Monolith Productions. (Snickors)
  • V jedné scéně při stavu beztíže je u Bonda (Roger Moore) vidět u pasu lanko, na kterém je zavěšený. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 26. června 1979 v Londýně. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Reklama

Reklama