Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Bond (Pierce Brosnan) překonává všechny limity a vydává se na nezapomenutelnou a vzrušující dobrodružnou jízdu kolem světa! Z temné cely severokorejského vězení až na krásné kubánské pláže zavádí agenta 007 hon na ďábelského zločince, který je odhodlaný rozporcovat svět... a to doslova. Teď je na Bondovi, aby s pomocí smyslné tajné americké agentky (Halle Berry) uložil zločincovy plány k ledu. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (678)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Navzdory kritickým ohlasům musím říct, že poslední "Brosnanovka" to s velkou grácíí velmi slušně uzavřela. Nemá smysl řešit, že něco bylo přehnané (např. Bondův pád z útesu a následný kitesurf, klesající hořící letadlo), to zkrátka k bondovkám patří, i když nad tím zůstává rozum stát, a například mě to nutí přemýšlet nad tím, jak moc je to neskutečné nebo neproveditelné a projekci ruším tím, že se snažím vysvětlit, jak a co by se asi stalo, kdyby to bylo doopravdy. Ale zvykám si (a má spolusledovnice též). Na mé cestě bondovkami napřič časem narážím na mnohem větší nešvary. Zde například tvůrci šáhli zničehonic po zpomalených záběrech. Nechci být škarohlíd, ale namontovali je v devadesáti procentech v časově velmi nevhodných situacích. Takový efekt sem nejspíš nepatří. Ale dosti hanění díla. Pierce Brosnan je zde nebývale elegantní a zdá se mi nejvíce "bondovský". Dokonce si šáhne na dno v korejském krimu, kde se z něj stane dobře živený Robinson, což je poměrně veselé. Ale více to toho robocopa polidšťuje a to se mi líbí. Pasáže z Kuby nebo školy šermu považuji za nejlepší z celého filmu. Potom už všechno jede podle zajetého schéma. Bond se dostává do situací, kde mu jakoby náhodou zrovna pomůžou vychytávky od Q. (naprosto vynikající John Cleese). Dokonce ani nejde do finální akce jako solitér, ale se svou Bond girl. Halle Berry byla velká sázka do loterie a možná ji puritánští zastánci starých bondovek nepřijali, ale mně rozhodně kápla do noty. Každopádně mnohem akčnější podívaná, než předchozí Jeden svět nestačí a to si tu čtyřhvězdu zaslouží. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Brosnan se rozloučil solidně. Škoda, že se celý film nechal strhnout sci-fi hračkami a přeefektovaností, když právě triky nejsou na příliš kvalitní úrovni. Obzvlášť scény Brosnanova surfingu vypadají imho více než směšně. Na dobu vzniku dost špatná vizitka. Jinak spousta odkazů na předchozí díly, hlášek, solidní záporák, bondgirls i zápletka. Takže pěknou 7 si Pierci zasloužíš. And Never say never. ;) ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

NE, NE, NE! Když jsem byl mladej a bylo to nový, přišlo mi to cool, ale s odstupem je to příšerný! 1) Bondův sexismus je tady už naprosto otevřenej a ženský mu lezou do postele úplně bez jakýkoliv zjevný příčiny, nebo motivace. Ta exploatace dosáhla absolutního vrcholu (rozuměj dna) - Co dělají dravci, když přijde večer? - Hodují, jako by neexistoval zítřek. Pohled Pohled Šukačka WHAT THE FUCK? 2) Scénář je DEMENTNÍ, oproti The World is Not Enough ukrutný sešup a studená sprcha. Veškeré pomrkávání na předchozí díly je strašlivě na sílu, hlavně aby bylo, bez ohledu na to, zda dává smysl. Ještě dejme tomu pár rekvizit v pozadí, ale všechny verbální narážky jsou totálně lame. 3) Hale Berry je jako Bond Girl neskutečně plochá, plní úlohu rekvizity, jako už dlouho nikdo. Když to bylo nový, všichni se rozplývali nad tím, jak je to nový typ Bond Girl, jak je chytrá, všechno. Není, je to brutální throwback zpátky ke Connerymu, nebo ranným moorovkám. 4) Strašně hrozně moc se to snaží být cool a cílí to na tehdejší mladou generaci diváků MTV, což ale nikdy nebyla cílovka. Takže ty zrychlovačky, cool hlášky, hrozný pozérství... Je to NEKOUKATELNÝ. Tamahori byl jako volba režiséra ukrutný přešlap vedle, ačkoliv si popravdě nedovedu představit, co by s tím udělalo to prase Rattner, kdyby si ho Brosnan prosadil... 5) A ano, Bond nuked the fridge 6 let před Indym. První půlka je ještě fajn. Počínaje šermířskou scénou to jde do horoucích pekel. Die Another Day je Brosnanův Moonraker. ()

woody 

všechny recenze uživatele

20. bondovka - Děkujeme. Zabili jste legendu. Ke Geminimu bych doplnil, že Bondovi fanoušci se navíc dělí ještě na dvě skupiny - pro jedny je Dnes neumírej říznou akcí nového milénia, pro druhé (mezi něž patřím i já) je to nejhorší bondovka všech dob. Nevadilo mi, že u předchozích Brosnanovek toho bylo narváno co nejvíce a většinu jsme už někdy někde viděli. Mělo to určitá ozvláštnění. Ať už myslím zápletku, Jamesovu psychiku nebo akční scény. Ale Day Another Die je strašlivou kopií bez spádu, záporáků nebo dobrých akčních scén. Záporák - podstoupí plastiku (vzpomínáte na Blofeldovi mimkry). Satelit z diamantů (Diamanty jsou věčné). Bondgirl je agentkou (více jak tři různé bodnovky). Zimní palác (třeba plovoucí sídlo Chobotničky nebo Stromberogův potápějící se Atlantis). Finále ve vzduchu (od Goldfingera po Chobotničku). Britský padák (Agent, který mě miloval). A vůbec to není, že Bondovský fanoušek bude s radostí objevovat jednotlivé náznaky. Ze začátku je to zábava. Pak už se jen ušklíbáte. A když už přesně víte jakou zbraň padouch vytáhne už to nudí. A dvě nejhorší věci? Až se takřka divím, že jsem nedal odpad. Bondovo několikaměsíční mučení. Máme to brát, že i přes to přese všechno je Bond člověk jako my všichni? Popření čtyřicetileté tradice jako pozadí k Madonninu songu (jen řeknu, že byly i horší titulní písně). Předpokládám, že kdyby teď měli natáčet mou oblíbenou scénu z Žít a nechat zemřít (Mr. Big řekne "Kdyby zalhala, ufikněte mu i něco více bolestivějšího než jen prst" a TeeHee se skloní se svým klepetem k Jamesovu rozkroku) vypadala by strašně. Tam kde Moore s britskou nonšalancí pozvedne obočí by Brosnan začal brečet a škemrat, jen aby se ukázalo, že je taky zranitelný. No hanba. A druhou věcí jsou příšerné triky. Kam se poděl více jak stomiliónový rozpočet netuším, protože tohle udělat trikové studio za ty prachy, tak je zažaluji za defraudaci. V porovnání s tankerem požírajícím atomovou ponorku (před 25 lety) působí tající ledovec nebo rozpadající se letadlo jako levná televizní parodie za pár šupů. Já jsem i rád že přijde Craig a vrátí se osvědčený Campbell. Ale obávám se prohloubení zranitelné image. Ale nemyslím, že něco bude horší než 20. bondovka :-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Játra nejsou v nejlepším stavu, takže je to určitě on." Identifikovat Bonda podle stavu jater je vskutku brilatní počin, ale dost důležitej. Třeba já jsem ho moc nepoznával - samá akce, stále v tempu a ani v posteli se příliš nezdrží. Kdyby se pořád nepředstavoval, tak bych vážně pochyboval o jeho totožnosti. Jasně, že jsou tu ty játra a hračky od Q, ale já mám radši protřepat, nemíchat, procvičit kámasútru a pak v klídku ledabyle zachránit svět. Jenže tady je to neviditelnej Aston, neviditelný kluzáky, box mezi lasery, surf s padákem, dobíhání letadla a vtipy na úrovni Fidela Kastráta. Nic proti, ale od Bonda obvykle dostávám víc. ()

Galerie (175)

Zajímavosti (61)

  • Na zamrznutej lagúne v islandskom Jokulsárlón sa nakrúcali zábery do automobilovej naháňačky, ktorá dostala názov „ice ballet“ – ľadový balet. Oba super automobily (Aston Martin a Jaguar) mali pohon na všetky štyri kolesá. (ash99)
  • Jaguar XKR byl nastříkán jedinečnou zelenou barvou smíchanou s ryzím zlatem, přičemž jeden litr této barvy přišel na 2 000 liber. (Vrbson)
  • Snímka mala pracovné názvy ako "Pod ľadom", "James Bond 20" či "D. A. D." (ash99)

Související novinky

Kdy se vrátí James Bond?

Kdy se vrátí James Bond?

25.07.2017

Produkční společnost MGM začala po Spectre přehodnocovat budoucnost Jamese Bonda. Místo rychlého pokračování přišly 2 roky čekání, během nichž se objevily drby o odchodu Daniela Craiga, návratu… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Parfémový vrah montuje bouchačky pro Bonda

Parfémový vrah montuje bouchačky pro Bonda

26.11.2011

Produkce nové bondovky Skyfall konečně odtajnila, koho bude hrát dávno obsazený Ben Whishaw, jehož proslavila role Grenouilla v Parfému: Příběhu vraha. A je to docela překvapení: jde o roli Q,… (více)

Závod smrti s Jasonem Stathamem

Závod smrti s Jasonem Stathamem

26.04.2007

Když notorický béčkař Paul W. S. Anderson (Resident Evil, Vetřelec vs. Predátor) nedávno nečekaně zdrhnul z připravované adaptace hororové videohry Castlevania, důvod byl nasnadě: producentské duo… (více)

Reklama

Reklama