Reklama

Reklama

Na seznamu smrti

(seriál)
  • USA The Terminal List
Trailer 1
USA, (2022–2023), 15 h 42 min (Minutáž: 51–65 min)

Tvůrci:

David DiGilio

Předloha:

Jack Carr (kniha)

Hudba:

Ruth Barrett

Hrají:

Chris Pratt, Constance Wu, Taylor Kitsch, Riley Keough, Arlo Mertz, Jeanne Tripplehorn, Patrick Schwarzenegger, LaMonica Garrett, Christina Vidal (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Seriál Na seznamu smrti sleduje Jamese Reece (Chris Pratt) potom, co jeho četa Navy SEALs během riskantní tajné mise padne do léčky. Reece se vrátí domů k rodině s rozpornými vzpomínkami na tuto událost a vyrovnává se s pocity viny. Když však vyjdou najevo nové skutečnosti, Reece zjistí, že po něm jdou temné síly a ohrožují nejen jeho život, ale i životy těch, které miluje. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (98)

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající seriál z produkce Amazon, jeden z těch, kde každý herec skvěle ztvárňuje svoji postavu. V jeho prospěch hraje především výborně zmáknutá produkce a zajímavý děj, kdy dlouho nevíte, kdo má vlastně pravdu. Hlavním tahounem je Chris Pratt, kterému role velitele SEAL týmu sedla jako poklice na hrnec. Jediné, co bych si teď přál, je, aby se Amazon vykvákl na další série. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Výborná maratonu-hodná záležitost, díky které [Amazon Prime] znovu upevňuje svoji pozici v žebříčku stanic, kde vznikají ty nejtestosteronovější seriály pro mužské osazenstvo předplatitelů. Užil jsem si v podstatě každou vteřinu téhle thrillerové jízdy, a až na pár výhrad, kdy občas náhodami skřípal scénář, vlastně nemám moc co vytknout. Akce a napětí, jak mají být! ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Nadmíru povedený military thriller ve stylu clancyovek s tunou parádně natočené akce (často se mi vybavovalo Sicario), krásně nečernobílými postavami (finále jak z Pár správných chlapů) a akorát tak dlouhou stopáží, aby se to celé vyřešilo dřív, než se tvůrci začnou opakovat. Jasně, kdo v tom bude hledat right-wing agitku, najde plno důvodů, proč by ho to mohlo srát, zároveň se to ale dá úplně v klidu číst i jako odstrašující příklad domácího terorismu, nebo minimálně vigilantismu à la Punisher, který už si divák může interpretovat po svém. James Reece není kladný hrdina, zároveň žije v natolik špinavém světě, že by v něm jakýkoli kladný hrdina působil nepatřičně, takže možná dobře, že jsme dostali jeho. Pár problémů s tím mám, tak předně Chris Pratt na tuhle roli má až moc milý ksicht, Riley Keough byla brutálně nevyužitá, a ta postava Jaie Courtneyho se svým nástupem taky slibovala víc, než co nakonec dodala. Jinak ale v zásadě spokojenost, ideální na binge, a další trefa od Amazonu. Teď už by mě ale vážně zajímalo, kde je sakra ta třetí řada Ryana. 8/10 ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Příliš mnoho opakujících se flashbacků, otravných halucinací, scén v potemnělých interiérech a vážně se tvářícího Ch. Pratta. Plus za to, že jsem po celé tři epizody nepoznal Jaie Courtneyho (herce, kterého opravdu nemám rád) a že postava, kterou hraje Constance Wu, má pro našince legrační příjmení. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Chrise Pratta mám do dnešního dne zafixovaného jako herce s komediálním talentem, takže jsem byl jako na trní, zda v této dramatické roli obstojí. Ale po zhlédnutí musím uznat, že podal fenomenální výkon. Celý seriál vychází z knihy (tu si musím přečíst) od bývalého příslušníka SEALs Jacka Carra, takže po technické stránce nenacházím sebemenších výtek. V každé akční scéně divák pochopí, kolik hodin přípravě herci věnovali (práce se zbraní, taktický pohyb speciálních jednotek atd.), to jesť za mě asi největší tahák seriálu (nesmím opomenout ani hudební podkres v čele s úvodní skladbou a špičkovou práci s kamerou). Kromě Pratta potěšil Taylor Kitsch coby operativec od CIA. Jinak se mi osobně líbilo, jak si Terminal List v prvních dílech s divákem hraje, nevíte, co je realita a co jen výplod fantazie hlavního hrdiny. Jasně, párkrát člověk zaznamená díry ve scénáři, dost scén je extrémně přitažených za vlasy (celý ten díl s útěkem před jednotkami FBI). A s tím šíleným zvratem na konci mám též menší problém. Na druhou stranu, tento žánr miluji, utíká to rychle. Plus tvůrci lákají na, doufejme, pokračování. Za mě dávám 7,5/10 ()

Galerie (210)

Zajímavosti (7)

  • Reece (Chris Pratt) před vyzrazením své pozice odvede pozornost SEAL týmu nahrávkou „Let's do this, Leeroy Jenkins!“, což je meme ze hry „World of Warcraft“. (HellFire)
  • Když si na začátku epizody James Reece (Chris Pratt) chystá výbavu, můžeme na sejfu na zbraně zahlédnout několik fotek. Na jedné z nich jsou členové týmu SEAL, kteří zemřeli během Operace Red Wings v roce 2005. (HellFire)
  • Reece (Chris Pratt) se bytné představí jako Roy Boehm. Jedná se o odkaz na veterána námořnictva Spojených států, který byl pověřen vytvořením prvních týmů Navy SEALs neboli Námořního, vzdušného a pozemního týmu Námořnictva Spojených států amerických. (HellFire)

Související novinky

Chris Pratt o Indiana Jonese nemá zájem

Chris Pratt o Indiana Jonese nemá zájem

17.07.2022

Nahradí někdy někdo Harrisona Forda (Star Wars: Nová naděje, Blade Runner) v roli legendárního Indiana Jonese? Na tuto otázku se možná dozvíme odpověď již v pátém připravovaném filmu, mezitím ale za… (více)

Reklama

Reklama