Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Costner je lékař, stejně jako byla jeho nedávno tragicky zahynuvší manželka. Ta navzdory svému těhotenství odjela plnit misi Červeného kříže do divokých pralesů ve Venezuele a stala se jednou z obětí nehody autobusu vysoko v horách. Její tělo nebylo nikdy nalezeno, protože autobus se zřítil do hlubokého koryta divoké řeky. Hrdina se stále nedokáže se smrtí milované ženy vyrovnat, vyhýbá se přátelům, bolestné vzpomínky se snaží přehlušit posedlostí prací. Náhle však začne kolem sebe vnímat podivné věci. Dostane balíček, který si jeho žena před odjezdem objednala, v domě, který společně sdíleli, lékaře začínají pronásledovat zvláštní představy a vidiny, které ho zavedou za někdejšími manželčinými pacienty. A on je stále pevněji přesvědčen, že mu chce mrtvá žena cosi naléhavě sdělit prostřednictvím lidí, kteří prožili klinickou smrt. Kolegové už začínají pochybovat o jeho duševním zdraví, když vyjdou najevo šokující skutečnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

dANo 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku ma tento film celkom zaujal a musím poznamenať, že niektoré scény mali ozaj vysoký stupeň napätia... Herecké výkony neboli vôbec zlé a stupňovanie deja bolo veľmi príjemné. A potom prišiel záver s veľkými filmárskymi chybami a klasickým (predvídateľným a trápnym) vyvrcholením, ktorý ma natoľko sklamal, že to hodnotím ako obyčajný priemer. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vážně nechápu, proč tak nízká hodnocení. Nejde sice o nějak úžasný příběh, ale vzhledem k oblibě podobných námětů v posledních letech se dalo dříve či později čekat, že originalita časem vymizí. Nicméně mám dojem, že tento film si přesto dokázal podržet velice solidní úroveň, Costner hraje poměrně slušně, příběh má místy příjemné napětí a mě osobně dokázal zaujmout. Rovněž hudba stojí za zmínku, ale to už vpodstatě jen opakuji to, co tady napsal Tosim. Prostě to vidím za 4 hvězdičky. ()

Reklama

Socrates 

všechny recenze uživatele

Velmi smutnej Kevin se nám produmává a propátrává v týhle zapeklitý a tajuplný situaci, která se chvílemi zdá být bez východiska, díky správný volbě až ke svýmu venezuelskýmu vodnímu a zelenýmu světu, kde chyběl už jen vzkaz v láhvi a závěrečnej tanec s domorodci. ()

Lenii 

všechny recenze uživatele

Popis tohoto film mne zaujal a snažila jsem se najít si chvíli, abych si ho v klidu vychutnala a pochopila. Musím říct, že souhlasím s komentáři od: Tosim a Radyo. Ale zároveň mám i výtky, a proto se s nimi neshodnu v celkovém hodnocení. Hlavní věc, která mi nejde v celém příběhu na rozum je to, že zde buď není dostatečně ukázáno, jak na začátku Joe svou ženu hledá a nebo to prostě jen nechá na úřadech a spokojí se s tím, že mu řeknou, že končí s hledáním a on to vezme? Člověk by dělala maximum a o to víc, když se tělo stále nenašlo. Ta snaha v hledání a až pak následný pokus se s tím smířit mi na začátku celého příběhu moc chybí. Je to tedy potom vyváženo tím usilovným hledáním ve třetí třetině filmu, ale to mi pak přišlo spíš jako pokus o záchranu ne zcela dobře začatého filmu. Film to není vůnec špatný, ale chtělo by to trochu jiné lepší zpracování příběhu. 2 hvězdy 50%. ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Kdybychom se před každým filmem dokázali dokonale zbavit předsudků a očekávání, kolik skvělých filmů by najednou povstalo z prachu zapomnění. Já jsem se tak nějak jednou náhodně octl na projekci tohoto (pro mne tehdy obsahem neznámého) filmu a jak tak metráž pomalu odsýpavala, postupně jsem si uvědomoval, že to vlastné vůbec není špatný film. Chvíli romanický, jindy skoro horor, dále pak třeba drama a to vše se néjakou zázračnou rukou smíchalo do tak dokonale stravitelné formy, že jsem ji zhltl i s obalem. Costnera nijak zvlášť neoblibuji, ale jeho herecký talent ocenit dovedu a navíc je mi celkem sympatický, a zrovna bych řekl, že do své role zapadl velmi přesně. Ale co jsem nečekal ani omylem a co mi vskutku vzalo dech byla téméř závěrečná pointa. V době kdy věřím, že mě už nic nepřekvapí mne odbourá taková jednoduchá věc jako.....no nebudu nic prozrazovat. No není to ironie? Opravdu dost příjemný zážitek. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Film nebyl dobře přijat kritiky, většina z nich ho hodnotila jako nudný a v průměru dostal 3,7 bodu z 10. Diváci film hodnotili výrazně lépe, v USA obdržel 62 % ze 100. (Tonula)
  • Poté, co je Joe (Kevin Costner) vytažen z autobusu a jeho zachránce říká, že už tam hodinu leží, rozběhne se do vesnice a před domorodci ho zachrání fotografie manželky, kterou vytáhne přeloženou z kalhot. Pokud by fotka byla tak dlouho v mokru, asi by byla slepená a možná by se už nedala bez poškození ani rozevřít. (Tonula)
  • V čase 49:17 přijíždí Joe (Kevin Costner) ke škole, aby si promluvil se sestrou Madeline (Linda Hunt), a zaparkuje auto tak, že trčí zadkem do silnice. Když se vrací v doprovodu policie, je už auto úhledně zaparkováno rovnoběžně s chodníkem. (Tonula)

Reklama

Reklama