Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Takže, pokud pohodlně sedíte, můžeme začít. Takto nás do příběhu vtáhne Liam Neeson, který v životopisném filmu Kinsey ztvárnil profesora Alfreda Kinseyho. Ten se v první polovině 20. století proslavil otevřenou studií lidského chování při té nejoblíbenější činnosti a lidské sexuality vůbec. Kinsey za svůj život vydal několik uznávaných publikací , které mezi tehdejší veřejností způsobily poprask svojí otevřeností a jednoduše tím, že všechno kolem sexu bylo v oné době velké tabu.

Kinsey: Jaká je Vaše nejoblíbenější poloha při milování ?
Dívka kolem dvaceti let: Ono jich je více?

Režisérem a scenáristou filmu je Bill Condon, známý díky filmu Bohové A Monstra (Condon za něj dostal Oscara v kategorii nejlepší adaptovaný scénář). Je také autorem scénáře k muzikálu Chicago. Kinsey si vás získá skvělým suchým humorem, neopakovatelným hereckým výkonem Liama Neesona, sugestivní hudbou a... Let´s talk about sex. Film už stačil získat po světě desítky ocenění a nominací na Globy, Bafta, Oscary, Golden Satelite Awards, Los Angeles Film Critics Association atd. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (233)

lamps 

všechny recenze uživatele

S Alfredem Kinseym bych se býval strašně rád setkal. Potkat člověka, který se ve svém oboru pohybuje s takovým neskrývaným zanícením a obětuje mu navzdory negativnímu ohlasu ze strany společnosti takřka celý život, to se poštěstí upřímně jen málokomu. A právě Condonův film na mě působil, jako bych si s Kinseym opravdu měl tu čest popovídat, jeho elán a zarputilé přesvědčení o prospěšnosti svého počínání se přenesli i na mě a ty dvě hodiny jsem slupnul stejně jako jedno vychlazené po celodenní túře. Neeson opět výrazně zabodoval a potvrdil svou hereckou extratřídu, ze zástupu podpůrných rolí je třeba zmínit kromě vždy skvělé Laury Linney ještě Williama Sadlera, na jehož neskutečnou úlohu se jen tak nezapomíná. Žít v minulosti více takových lidí jako Kinsey, tak snad chodíme v létě na ulici nahatí :-) 85% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zip není vynález ďábla, aneb vnesme světlo do tmářství.. Condon s vkusem i nadhledem o projektantu suché statistiky, jenž polarizovala společnost, bourala tabu a oslabovala předsudky. Precizně zahrané party Laury Linney i Petera Sarsgaarda, jen nakousnuté téma, kam až byl průkopník sexuologie v USA ve svém výzkumu schopen zajít (jestli se i žlabatka bála před ním předklonit) a dojemná předposlední scéna s pohlazením ruky (ukazující, že všechno to počínání, i kdyby ovlivnilo jediného člověka, mělo smysl). Ale co s tou neměřitelnou láskou, Alfrede? „When it comes to love, we are all in the dark…“ ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako zkušený gigolo mám nejen jistou povědomost o tom, že děti nenosí čáp a že při orálu k otěhotnění nedochází, ale ovládám i obě dosud objevené sexuální pozice. Zejména v poloze "na lenocha" patřím ke světové elitě. Pan Kinsey však žil v době, kdy sex sloužil pouze k plodění dětí, nemanželský sexuální chtíč byl považován za nemoc a časopis Maxim nevycházel ani v samizdatu. To byly tak skvělé podmínky pro výzkum, že panu Kinseymu rozhodně závidím to, že on byl tím vyvoleným, který to začal zkoumat. Kinseyho vědecká práce byla zkrátka zajímavá, ale určitě si zasloužila méně uměleckého střídání černobíla s barvou a o něco vyšší žhavost. V této podobě byl film zábavný asi jako dvouhodinová přednáška o žlabatkách a to je poněkud škoda. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Od režiséra, který tak výtečně zvládl vytvořit komorní atmosféru v Bozích a monstrech, bych čekal daleko víc. Úvod, kde sledujeme Kinseyho pohnutky a zkoumáme psychologii postav, je skvělý a v Neesonových výzkumech jsem si doslova užíval. S přibývajícím časem se však síla ze začátku otupí a film z náznaků zabředne do přehlídky úchylek a místy i nechutností. Velká škoda. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak ja fakt nevim, tenhle film sem tak nak skouk aniz bych se nudil a aniz by ve me zanechal nejakej vyraznejsi dojem. Kinsey nejdriv zkouma hmyz a pak lidi a vse je formou dotazniku a rozhovoru, takze nemuzu rict, ze by to byl spatnej film, ale nijak zvlast me nezaujal. Ale Neeson je v hlavni roli fakt fajn, skoda, ze ma tak idiotskej uces a potesi John Lithgow. Mohlo to bejt zabavnejsi, ale diky tematu je film misty aspon vtipnej. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Jen 37-denní natáčení pokrylo 15 let Kinseyho výzkumu, během kterého vyzpovídal více než 18 000 lidí z celé Severní Ameriky. (imro)
  • Snímek je inspirovaný knihou Jonathana Gathorna-Hardyho „Sex the Measure of All Things: A Life of Alfred C. Kinsey“. Zoolog a sexuolog Alfred C. Kinsey (1894-1956) rozvířil hladinu veřejného mínění zejména svými výzkumy, jejichž závěry publikoval v knihách s výmluvnými názvy „Sexual Behavior in the Human Male“ (1948) a „Sexual Behavoir in the Human Female“ (1953). Až do své smrti se věnoval výzkumu sexuálního života vězňů a Evropanů. (imro)
  • Film Kinsey bol prvým, ktorému japonské úrady odobrili zobrazenie genitálií na plátne. Dovtedy bola japonská cenzúra voči podobným scénam striktne proti. (unclejack)

Související novinky

Režisér pro finále Twilight ságy

Režisér pro finále Twilight ságy

01.05.2010

Kandidátů bylo několik, a rozhodně nešlo o žádné druholigové hráče – padala jména jako Sofia Coppola či Gus Van Sant. Nakonec Rozbřesk natočí Bill Condon. Ten kdysi v polovině 90. let natočil… (více)

Eddie Murphy chce Oscara

Eddie Murphy chce Oscara

02.03.2009

V uplynulých letech sbíral spíš Zlaté maliny, ale očividně závidí zdánlivě odepsaným hvězdám jejich triumfální návrat (viz Mickey Rourke) a chce divákům dokázat, že umí hrát i ve filmech, v nichž se… (více)

Reklama

Reklama