Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Sám sebe jsem překvapil tak vysokým hodnocením. Mnoho pasáží filmu mi absolutně nesedlo a vlna skateboardu šla absolutně mimo mě, ale to ve výsledku absolutně nevadí. Trošku mi trvalo než jsem si zvykl na dynamickou kameru, ale ve výsledku je pro mě plusem. Vůbec jsem se do příběhu a atmosféry filmu dostával přetěžko, ale nakonec mě to pohltilo pořádně. Obrovskou zásluhu připisuji hlavně Heathovi Ledgerovi, který předvádí úžasný výkon a minimálně pro mě byl on "hlavní" postavou příběhu. Ač je to hlavně jeho vzhledem. Rozhodně bych se podepsal pod komentář uživatelky StarsFan - Nabitý soundtrack a navíc žádná snaha moralizovat, prostě skutečný příběh. Našel bych dost negativ, ale vzalo mě to, tak proč je hledat? 4 a půl. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemohol som čakať viac od filmu, ktorý ma míňa žánrovo, generačne a najmä filmovo. Takže dosiahnutým maximom bolo, že som tento nezaujímavý film dopozeral do konca bez toho, aby som sa naštval. Ale nabudúce to už s filmami tohto typu radšej nebudem skúšať. A už vôbec nie s filmami, ktoré ostatní umiestnili na 975. miesto v rebríčku najlepších. ()

Reklama

Aknah 

všechny recenze uživatele

Opravdu hezky natočený příběh, i přesto že je hlavně o jezdění na prknech nebo skatech, teda jde tady o adrenalin a ten tu předvedli a ztvárnili jako fakt dobrou a napínavou akci. Vlastně byli všichni svým způsobem sympatický, takže mě to bavilo. I když to samo o sobě neni zrovna zábavný téma, tak se režisér trefil do černýho. Soutěže byly takové nadupané, že nechápu, jak to dovedou :) A všechny ty vztahy mi přišly natolik silný, přirozený a upřímný, že bylo fakt příjemný se koukat na jejich emoce. Taky zkoušení něčeho nového ( jako byly bazény) je docela záživná záležitost. Člověk ani nepřemejšlí nad tim, jestli je to hodně neomalený, nereálný, nebo moc americký. Prostě si jen užívejte ten pocit uvolněnosti a já si u toho odpočinula... Taky je to o tom, jak se mladí teenageři dostanou k penězům a slávě, což ovlivní jejich vztahy. Každý se sice vydá jinou cestou, ale nakonec se dají všichni zase dohromady :) Další plus je podle mě to, že to je natočené podle skutečné události, což jsem se dozvěděla až na konci. Doslova MAZEC ! ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Koho baví svět skatoboardingu, pro toho je tenhle film nutnost. Dozví se něco z historie, ocení parádičky na skatu a bude klukům závidět jejich úspěch u koček. Mě to moc nebere, přesto jsem se nenudil. Nejlepší okamžik byl, když Tony Hawk (jeden z nejlepších jezdců na skatu) v roli kosmonauta chce "vyzkoušet" prkno a hned z něj sletí:) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Film o partě kluků zblázněných kdysi kdesi do skateboardu JE taky o přátelství, hledání se, hodnotách a o tom, že natlouct hubu si člověk nemusí jen po pádu z prkýnka. Měla bych drobné výtky (občas problikne teenagerská komedie, občas sociální drama), ale nadšení převládá, ať už z dynamické kamery, Heatha Ledgera v roli "táty", jak na mě šitých písniček a především z atmosféry disponující takovou ležérní podmanivostí, díky níž nevnímám kosmetické chybky, prostě to neřeším a dávám 5*. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Pri natáčaní scény v prázdnom bazéne, režisérka Catherine Hardwicke spadla a bola dve minúty v bezvedomí. Štáb si myslel, že zomrela. Keď prišla k sebe, jazdci ju utešovali slovami: "Teraz viete, ako sa cítime. Vitajte v klube." (Smok)
  • David Fincher, který měl o režii filmu zájem, si přál do hlavních rolí obsadit skutečné skateboardisty. Jeho nápad se ale ve studiu nesetkal s pochopením. (H.S.Thompson)
  • Stacy Peralta sa stal v 90. rokoch (potom, ako v 1990 odišiel zo svojej firmy) aj filmárom. Jeho dokument Dogtown And Z-Boys vyhral v roku 2001 - 2 ceny na festivale v Sundance a v roku 2002 aj cenu Independent Spirit Award. (Smok)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama