Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nešikovný prostoduchý zlodějíček Quentin přepadne směnárnu. Tam však zrovna mají pouze jeny, eura vykoupili Japonci. Směnárník mu ale poradí banku o kus dál. To už je ovšem zalarmovaná policie a Quentin, který se na útěku schová do kinosálu, kde promítají film pro děti a velice se baví, je zatčen... Pak pro dozorce nastává pravá kalvárie: s Quentinem, který stále dobrosrdečně rozpráví, nikdo nechce na cele být. Nakonec ho dají k Rubymu, známému lupiči, který jistému Vogelovi ukradl dva miliony. Peníze se ale nikdy nenašly a Ruby zarytě mlčí. A nepřestane mlčet ani tehdy, když se s ním v cele začne bavit neúnavný Quentin... Ruby zuří: Vogel totiž zabil jeho milenku Sandru, která byla bohužel Vogelova žena. Ruby pojme pevné odhodlání z vězení utéct a Vogela při první příležitosti zabít. Nejdřív se ale musí dostat alespoň do vězeňské nemocnice. Podřeže si proto žíly, čehož si Quentin všimne právě včas. Aby se mohl za svým „přítelem“ – jak ho už začal nazývat – dostat, učiní totéž. Oba se tedy opět shledávají na vězeňské marodce a Ruby začíná mít pomalu dotěrného Quentina dost... Rubyho vzápětí převezou na psychiatrii. Quentin si rozbije hlavu o zeď a ocitne se tam též. Ruby plánuje útěk. Quentin, který by udělal všechno, aby mu pomohl, zavolá na pomoc přítele Martineaua a připraví svůj vlastní útěk. Jenže v téže době má utéct s pomocí podplaceného ošetřovatele i Ruby. Quentin to samozřejmě netuší a násilím ho osvobodí, aby mohli utéct spolu Věc se ale nepodaří tak, jak bylo naplánováno, a tak se oba uprchlíci ocitnou na ulici v nemocničním úboru a bez auta, kterým bojácný Martineau odjel... Ruby se nejdřív na Quentina hrozně zlobí a je přesvědčený, že je převlečený polda. Teprve když se dozví, že Quentin je také zloděj, začne ho brát aspoň trochu na vědomí. Oba muži vniknou do domu jistého žokeje, aby získali šaty a auto. Musejí vzít zavděk šaty jeho ženy, protože žokejovy jsou jim příliš malé, a odjíždějí v žokejově voze. Jsou velmi nápadní dámským oblečením, a tak Ruby navrhne, aby se rozdělili, snadněji uniknou. Když je ale Quentin zanedlouho přistižen při pokusu o krádež dalšího auta, Ruby mu přispěchá na pomoc... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 213)

mpet 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, kde Reno hraje svůj standart a Depardieu hraje absolutně dokonale toho prosťáčka, který neumí zavřít hubu. A hraje ho opravdu geniálně. Nedovedu si představit lepší dvojici, která by toto dokázala zahrát. Výborné vtipy, hlášky, srandovní situace a vůbec všechno. Jedna z mých nejoblíbenějších komedií, která mě snad nikdy neomrzí. ()

ferda12 

všechny recenze uživatele

Tahle dvojice hlavních postav se dlouho hledala. Depardieu opět jako vždy úžasný, Reno to samé! Dlouho jsem se už nepobavil nad komedií. Jak takovýhle primitivní nápad můžou herci vyzdvihnout k dokonalosti je úžasné. || ''AHOJ, JMENUJI SE QUENTIN, JSEM Z MONTARGIS''. | ''MĚLY BY SE POSTAVIT ÚTULKY PRO BLBCE, ALE PŘEDSTAVTE SI JAK BY TY BUDOVY MUSELY BÝT VELKÉ..'' ()

mikinko51 

všechny recenze uživatele

Konečne opäť poriadna francúzska komédia. Depadieu a Reno sa stretli a role im sedia ako zadok na šerbli. Film je plný humorných scénok a aj keď som ho videl už minimálne 10x, vždy sa pri ňom nahlas smejem - lebo to sa proste nedá bez hlasitého smiechu - ešte sa ani nedosmejem na jednej scénke a už je tu druhá ... A sú scénky, kde niekedy stačí už len pohľad na Deúpadieouv "ksicht" a človek sa nezdrží ... A Reno čoby Furioso ... nema chybu .... tožk, keď po meste behajú dve "buzny", o zábavu je postarané !!!! K tomu skvelý český dabing, ktorý to všetko ešte podčiarkuje ... Tu sa nedá inak ako za 100% !!!!! ()

Elmont 

všechny recenze uživatele

"Měly by stavět útulky pro blbce, ale představte si, jak by ty budovy musely být velké..." Tahle komedie s dokonalým obsazením nejlegendárnějších francouzských herců mě rozesmávala tolik, jako už dlouho žádný jiný film. Gérard Depardieu hraje dokonale roztomilého blbce a Jean Reno naopak chladnokrevného drsňáka. Nelze než doporučit! :) ()

vampvegetar 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to s velkým časovým oneskorením k datu výroby a čekal mnohem víc, jak jsem viděl. 2 snaživí a momentálně asi nej francouzskí herci ale solidním výkonem jen dostali trochu povrchní a melodramatický krimi příběh do situační komédie, ale více náhod a blbin jako děje a logiky. Mít to v rukách Luc Besson v jeho době rozkvětu ( Leon, Brutální Nikita ), mohlo to být legendární a briliantní dílo. ()

mariannka598 

všechny recenze uživatele

Skutočne ma to dosť pobavilo. Odporúčam pozrieť. Dalo by sa povedať že v tejto úžasnej komédií sú Jean Reno a Gérard Depardieu pekne zohraná dvojka. ()

DavidAAAA 

všechny recenze uživatele

Takhle zprasit námět, ze kterýho se dala vytřískat skvělá komedie, to se jen tak nevidí. Námět skvělý, Depardieu i Reno hrají dobře, spíš výborně, ale režie je naprosto ubohá, kamera jak z mexický telenovely a hudební doprovod, když už semtam je, je strašnej, strašnej. Chytit se toho někdo aspoň trochu rozumnej a filmařsky na výši, byla by to pecka, takhle jsou i ty dvě hvězdy možná moc. Hlavně za Depardieua, blbec je v jeho podání prostě kouzelnej. ()

Marcao 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, která od první do poslední chvíle dokáže skvěle pobavit. Vždy, když vyslovím jméno Quentan z Montargi, tak to vyloudí úsměv na mé tváři. :D Vícero takových komedií. ()

aDancer 

všechny recenze uživatele

Drž hubu! je prostě ten typ filmu, u kterého se musíte smát, i když už se na to díváte třeba po páté! A hlášky, které tu zazní, si budete pamatovat ještě dlouho potom. Hlavním triumfem filmu je tedy právě humor, nebylo by to ale ono bez výborně obsazených herců. Ani kriminální zápletka tu není vůbec laciná, proto všechno si tento film zaslouží pět hvězdiček. ()

MGG8 

všechny recenze uživatele

Tak takto som sa už dlho nezasmial! Vynikajúca oddychová komédia, ktorú si veľmi rád pozriem ešte raz. Kombinácia Reno - Dépadieu neskutočne majstrovsky stvárnila dva úplné protiklady. Herecké obsadenie nie je zárukou úspechu a dobrého filmu, no v tomto prípade sa to podarilo! ()

kocanska 

všechny recenze uživatele

Rubýýýýýýý ...... hoooooooooooooooovno ........... a oči jako kůň ... Depardieuho nemusím, ale u téhle komedie jsem se zasmála. Klidně kouknu znova :-) ()

LeuskaR 

všechny recenze uživatele

Úplne totálne najlepšia komédia, akú som kedy videla. Pozrela som si ju raz, potom znova, zas, naposledy 24-ty krát. Ak sa chcete dobre a schuti zasmiať, vrelo odporúčam túto francúzsku komédiu. Varovanie: vysoké riziko, že si ho nepozriete len raz :) ()

Firefox69 

všechny recenze uživatele

„Jmenuju se Kentán, jsem z Montarži.“ „Jestli tomu dobře rozumím, je potřeba najít ošetřovatele, jeřábníka, debila a zabijáka. Máme práci, chlapi!“ Když se spojí Depardieu s prdelózním nosem a Reno s koženým ksichtem, může být o zábavu postaráno. Quentin je sice blbec poněkud prvoplánovitý, ale stejně mně místy tekly slzy smíchem. Jen škoda, že Rubyho pichna se ve filmu jenom mihla, ta baba vypadala fuckt luxusně. ()

Krastom 

všechny recenze uživatele

To nebude náhoda, že mé dvě nejoblíbenější francouzské komedie Drž hubu a Blbec k večeři režíroval jeden člověk. Gérard Depardieu spolu s Jeanem Reno mě opět nezklamali a opravdu jsem se skvěle bavil. Na tento film se člověk může koukat skoro každý den a neomrzí ho. ()

prasecak_cz 

všechny recenze uživatele

Rubýýýýý!!!! Zbytek už každý zná. Ano! Reno co by drsňák a jeho nečekaný sidekick - Gerard Depardieu, který skvěle hraje totálního blbce. Trošku střelený film, o humor není nouze, 85 minut uplyne pod taktovkou Vebera během lusknutí prstu. ()

J.Trinity 

všechny recenze uživatele

Velice zábavná a svižná komedie, kterou jsem za ta poslední léta viděl. A Gérard Depardieu, větším blbcem snad bejt ani nemůže. ()

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama