Reklama

Reklama

Maigret - Season 1 (2016) (série)


Maigret a případ mrtvého muže (S01E02)

(epizoda)
  • Česko Maigret a mrtvý muž (více)
TV spot

Obsahy(1)

Komisař Maigret řeší případ tajemného mrtvého muže. Vyšetřování se protne se sérií brutálních loupežných vražd... Rowan Atkinson, který se celosvětově proslavil jako věčný popleta Mr. Bean, si pro změnu zahrál slavného detektivního vyšetřovatele inspektora Maigreta. V příběhu z Paříže 50. let vyšetřuje vraždu hazardního hráče napojeného na brutální gang z Československa.  Díky Rowanu Atkinsonovi v hlavní roli a řadě výtečných herců v rolích vedlejších je Maigret a případ mrtvého muže detektivkou, kterou musíte vidět. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (113)

Pierre 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O ždibec slabší než první díl. Nějak mě iritovaly ty občasné honičky, které kazily to krasně pomalé tempo vyprávění. . Ale i tak se mi to hodně líbilo a musím pochválit výbornou syrovou atmostféru příběhu. Občas mi skutečně až šel mráz po zádech, tak hrozně se mi film dostal pod kůži. Což je u detektivky vždy plus. Případ mrtvého muže stejně jako jeho předchůdce má taky velmi dobrou hudbu, která dobře dokresluje celkovou působivost jednotlivých scén. A Atkinson zde byl opět zajímavý a výborný. Jeho Maigret je prostě trochu jiný než ten Gabinův. Ale není mi o nic míň sympatický. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O hvězdu lepší než kladení pastí. Napětí, atmosféra, přiměřená surovost a špína. Zdejšímu obsahu nerozumím - vraždící gang byli Rusové, tak jaké pak Československo? No jasně, taková jatka umí rozpoutat jen primitivci z východu, Češi by skončili s plány u piva. Pročež mi vrtá hlavou, jaktože nedal Rusáky Simenon rovnou do knihy, anóbrž nás, holubičí povahy...neodpustitelné. Atkinsonovi jsem tentokrát vážnou roli věřil beze zbytku. Jeho chápající žena rozzářila téměř každý záběr, ve kterém se objevila. Dal bych si pokračování. ()

Reklama

lemonova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je možné, aby ma anglický Maigret bavil viac než francúzsky..?? Zdá sa, že je, lebo toto bola famózna detektívka! Rowan Atkinson možno typologicky do úlohy charizmatického detektíva celkom nesedí, ale herecky ho zvláda s prehľadom. (Treba vidieť v pôvodnom znení.. predabované je to minimálne o hviezdičku nižšie.) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vážně netuším, co se přihodilo v mezidobí ... potě, co Rowan Atkinson nadobro skoncoval s kladením pasti, ale ještě se nedobral k vyšetřování případu mrtvého muže. V každém případě se STAL komisařem Maigretem, uznávanou a podporovanou autoritou svých podřízených a milovaným a ctěným partnerem své ženy, což je posun zcela zásadního významu - vůbec jsem v něj nedoufala, ale převelice se mi zamlouvá ... 4,5* ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Maigret je takový menší Sherlock a Rowanovi seriózní roli bezproblému věřím. Jenže tomu chybí větší důraz na atmosféru, celé to prostě proběhne, bez chvilky opravdu pořádného napětí, které by divákem otřáslo. Byť je děj solidní a důstojně zapletený s pěknou kamerou, lokacemi a pěkným vyvrcholením, tak mě na tom všem asi nejvíc zaujali češi na straně zla. 3,5*. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Dobovou Paříž nahradila ve filmu Budapešť, ve filmu hrají také maďarští herci. (rakovnik)
  • V knižní předloze i původní britské verzi vraždí gang Čechoslováků. V české dabované verzi je ale gang složený z Rusů. Důvodem je přítomnost překladatele, který by paradoxně překládal Maigretovi (Rowan Atkinson) při výslechu češtinu do češtiny. (rakovnik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno