Reklama

Reklama

Král Tulsy

(seriál)
  • USA Tulsa King (více)
Trailer 1
USA, (2022–2024), 12 h 16 min (Minutáž: 36–43 min)

Série(2) / Epizody(18)

Člen newyorské mafie Dwight "The General" Manfredi, propuštěný po 25 letech z vězení, je svým šéfem vyhnán na venkov v Oklahomě, aby rozšířil operace, ale když podezřívá svou gangsterskou rodinu, že pracuje proti němu, pomalu si buduje vlastní tým. (SkyShowtime)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (125)

HAL 

všechny recenze uživatele

Ne že bych se nebavil, ale notak, to lidem toto mohutně hypujících vážně stačí tak málo? Z toho snad nebudem dělat druhé Goodfellas, vždyť to je jen taková odpočinková blbina postavená kolem toho že Sly je pořád badass a cool i když už má za sebou třičtvrtě století. Některé scény jsou hodně fajn, některé velmi fungují i emočně, ale děj celkově a obzvlášť vztahy postav jsou hodně přitažené za vlasy, s uvěřitelností čehokoli si Sheridan fakt hlavu ani trochu nelámal. 7/10 ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Další Sheridan = další dobrý seriál. Nevím, jak dlouho tahle rovnice ještě bude platit, ale zatím platí spolehlivě. První díl byl naprostá pohodovka, kdy starý mafián opouští po pětadvaceti letech vězení a je konfrontován s novou realitou. Spíše než napětí, vyvolává kontrasty starého myšlení a nových pořádků, což často vede k úsměvným situacím. Jenom se však Dwigth Manfredi trochu rozkouká, začne přituhovat a závěrečné díly jsou už pořádně dramatické. Sylvester Stalonne se své první seriálové hlavní role zhostil na výbornou. I ve svých sedmdesáti pěti letech má pořádné charisma. Sice je logicky už méně akce, ale to vůbec nevadí. Stačí dobře odvedený rozhovor starého mafiána, a když to nepomůže, tak jedna rána pěstí. :-) Vytknu možná jen lehkou naivitu většiny postav a velké zjednodušení při budování nové mafiánské rodiny. Přesto jde stále o osvěžující dílko, kterému dám i tu čtvrtou (menší) hvězdu. ()

Reklama

rowdys 

všechny recenze uživatele

Aj dobre obsadená a pohodičková rutina je stále len rutinou. Terence Winter sa k Tulsa King postavil ako k víkendovému projektu, kde vývoj postáv je plytší než hroby, v ktorých končia Dwightovi oponenti. Celý seriál stojí totiž výhradne na Stallonovej charizme, zábavných jednorozmerných postavičkách a vtipnom machizme. No od scenáristu stojaceho za Sopranovcami a Boardwalkom som čakal trochu hlbšiu gangsterku, než len takýto fastfood. Čas strávený pri Tulsa King neľutujem, veď nemusí byť všetko v TV intelektuálny Escargot. Ale nebyť Sylvestra v hlavnej roli, asi by tie hodnotenia boli všeobecne o dosť nižšie a úprimnejšie. ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

1. série - 80 %. Žádný echt originální nebo žánr přetvářející počin to není, ale Stallone překvapivě hraje, zbytek bizarních postaviček zdatně sekunduje a Taylor Sheridan si připisuje další část USA, do které si může zapíchnout pomyslný filmařský špendlík. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle není Sheridan, na kterého jsme zvyklí, ale i když tu nenajdete vycizelované postavy a kulervoucí akční scény, je Tulsa King poctivou gangsterskou jízdou od chlapa pro chlapy. Má to švih, tempo a překvapivě i obří dávku vtipu. Na nějaké explicitnější násilí zapomeňte, ale to vůbec nevadí, protože Sly vyzařuje tolik charismatu a respektu, že mu stačí často jen naznačit. A mě to stačilo také. Ke konci sice série trošku ztrácela, ale závěr mě zase nakopl k očekávání druhé řady. 85% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie naozaj prebiehalo v Tulse a taktiež v Oklahoma City. (m.a.t.o.)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

1923 dostane i druhou sérii

1923 dostane i druhou sérii

26.10.2022

Taylor Sheridan (Wind River, Sicario) si před pár lety řekl, že J. J. Abramsovi ukradne nálepku největší workoholik v současném Hollywoodu. Jeho seriálová expanze na Paramount+ začala nenápadně, dnes… (více)

Reklama

Reklama