Reklama

Reklama

Král Tulsy

(seriál)
  • USA Tulsa King (více)
Trailer 4
USA, (2022–2024), 12 h 16 min (Minutáž: 36–43 min)

Série(2) / Epizody(18)

Člen newyorské mafie Dwight "The General" Manfredi, propuštěný po 25 letech z vězení, je svým šéfem vyhnán na venkov v Oklahomě, aby rozšířil operace, ale když podezřívá svou gangsterskou rodinu, že pracuje proti němu, pomalu si buduje vlastní tým. (SkyShowtime)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (125)

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Taková oldschoolová mafiánská gangsterka v novém hávu. Ano, děj je vesměs jednoduchý, což ale vůbec nevadí. Můj akční hrdina z dětství nebo spíše z dospívání tady předvádí vynikající herecký výkon. Stallone ještě nepatří do starého železa, jeho charisma táhlo celý seriál. Klobouk dolů ve svém věku. Díly jsou celkem krátké, takže se člověk nestačí nudit. Několikrát jsem se u toho i zasmál, vedlejší postavy byly správně trhlý a záporák slušnej pošuk. Ale ten konec doprdele jako! Svině! Slabší pětka za Sylvestera:) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

1. řada mě mile překvapila. Sice jsem po prvních dvou dílech zase nadával na to, že moderní seriály vyžadují kladně-zápornou postavu, aby nebyla tak černobílá. Postupem jsem si ale k hlavní postavě vztah vytvořil i tak. Pár vtipných scének a starost o své podřízení rázem je z Dwighta slušná postava. I ostatní postavy jsou zajímavé - majitel baru, agentka ATF (nebo čeho to), pár nepřátelských mafiánů a motorkářů. Většina scén má příjemnou atmosféru. A tak vydírání z pohledu agresora i oběti, vnitřní rozpor mezi prací a osobní sympatií nebo jen otázka boje o holý život všechno s postavami divák může prožívat. A musím doplnit, že je opravdu znát rukopis Taylora Sheridana, protože velmi podobně jsem vnímal i seriál Yellowstone. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Sheridan má obrovský talent napísať scenár plný nelogických a absolútne si odporujúcich vecí, ale tak, že divák sa nad nimi nestačí príliš zamýšľat. Našťastie. No a tento svoj talent spojil so Slyom a napísal mu na telo postavu, ktorá je skrz naskrz amorálna a pritom vzbudzuje sympatie. V dnešnom prevrátenom mediálnom svete, plnom hlúpej aktivistickej propagandy je totiž chlap, ktorý nekecá, jedná a pre drsne rozbitú držku nechodí príliš ďaleko asi rovnakou raritou ako tradičná rodina. Sheridan navyše udržal mieru propagandy na únosnej úrovni a hoci v poslednej časti už scenár riadne drhne, bavil som sa. Som celkom zvedavý na druhú sériu a bojím sa iba scenára, ktorý - ak uhne od pôvodného zámeru - by mohol celý tento sľubný projekt nakoniec potopiť. Za štyri "Paríže stredozápadu". (11.1.2023) ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada: **** Za mě zcela ukázkový seriál ze staré školy. Zápletka nijak komplikovaná, Stalloneho charisma táhne seriál jako správný “italský hřebec”. Jako třešinky na dortu považuji vtipné vsuvky/narážky a přítomnost Stalloneho nejmladší dcery. Za (v dnešní době raritu) považuji logické uzavření řady (bez pocitu, že se řada usekla v polovině). Podrobněji u jednotlivých epizod. Druhá řada: TBD.  ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Chcete ma obviniť z toho, že ma takmer zastrelili? Pretože si nemyslím, že je to zločin. A to dokonca ani v Oklahome.“ Kvalitný mafiánsky seriál? Rádoby. Kým začiatok (prvá tretina) bol super, s nástupom "brutálne nebezpečného" motorkárskeho gangu na scénu to už išlo dole vodou. Akoby po tretej časti vymenili scenáristov a tí sa predbiehali v tom, kto vymyslí väčšiu kokotinu. Iba a jedine Sly to celé drží pohromade (hlavne kvôli nemu je moje hodnotenie zhovievavé) a je naňom doslova vidieť, že si svoju rolu užíva. Páčili sa mi vtipné vsuvky (semafor na prechode pre chodcov; fotenie sa na vodičák; posilovňa), no tie pre zmenu boli v kontraste s tými brutálnymi, kde Sly v jednej chvíli pôsobiaci ako slušne vychovaný mentorujúci dedko, sa zmení na vraždiace monštrum, ktoré holými rukami narobí z mafiánskeho klubu krvavé jatky. Takže úprimne, neviem či budem mať o rok chuť pozrieť si aj druhú sériu. 60 % ()

Galerie (80)

Zajímavosti (6)

  • Dwight (Sylvester Stallone) má tiež prezývku Cinque Stelle, čo je v taliančine Five Stars, ako päťhviezdičkový generál, po ktorom dostal meno Dwight D. Eisenhower. Tento generál a politik sa neskôr stal 34. prezidentom Spojených štátov amerických. (chesterko)
  • Natáčanie naozaj prebiehalo v Tulse a taktiež v Oklahoma City. (m.a.t.o.)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

1923 dostane i druhou sérii

1923 dostane i druhou sérii

26.10.2022

Taylor Sheridan (Wind River, Sicario) si před pár lety řekl, že J. J. Abramsovi ukradne nálepku největší workoholik v současném Hollywoodu. Jeho seriálová expanze na Paramount+ začala nenápadně, dnes… (více)

Reklama

Reklama