Reklama

Reklama

Král Tulsy

(seriál)
  • USA Tulsa King (více)
Trailer 3
USA, (2022–2024), 12 h 16 min (Minutáž: 36–43 min)

Série(2) / Epizody(18)

Člen newyorské mafie Dwight "The General" Manfredi, propuštěný po 25 letech z vězení, je svým šéfem vyhnán na venkov v Oklahomě, aby rozšířil operace, ale když podezřívá svou gangsterskou rodinu, že pracuje proti němu, pomalu si buduje vlastní tým. (SkyShowtime)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (125)

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Na stará kolena se Sly rozhodl pro trochu víc stylovou gangsterku (ačkoliv samozřejmě dojde i na ukázku jeho svalů a jak v 75 letech ještě pořád balí buchty na baře, potom, co strávil čtvrt století v kriminále), takže akce trochu ustupuje, ale i tak je jí pořád dost, nicméně bych řekl, že v tomhle ohledu jde o tu nejméně zajímavou část 'Tulsa King'. V rámci scénáře, nebo postav to nepřináší nic dechberoucího, nového, ale je to solidní záležitost, speciálně pokud vás baví gangsterky (De Nirovské) a má to pár dobrých momentů, například celý arch okolo weed shopu nebo "starý dinosaur nerozumí modernímu Světu". Je fajn Slye vidět v něčem, co není jen z jeho propraných frančíz, ale působí jako "fresh & new" (navíc poprvé, co dělá TV show). Vždycky jsem byl spíše fanda Arnolda, ale pokud jde o jejich televizní klání, jsem si jist, že Sly zvítězil na plné čáře, v Arnoldově případě půjde spíše o komedii (parodii?). 'Tulsa King' má trochu chytřejší a zábavnější scénář, než je u Slye obvykle zvykem, ale jeho typické archetypy postav, zaměřených na rodinu, hodnoty, oldschool, pořád zůstává. Sly je ten, který s věkem zraje jako víno, tenhle výkon a postava je vlastně jediným důvodem, proč show nezapadla do absolutního průměru. Ale, že bych ji chtěl nějak extrémně sledovat taky říct nemůžu, spíš tak na zabití času, do pozadí. 7/10 ()

rowdys 

všechny recenze uživatele

Aj dobre obsadená a pohodičková rutina je stále len rutinou. Terence Winter sa k Tulsa King postavil ako k víkendovému projektu, kde vývoj postáv je plytší než hroby, v ktorých končia Dwightovi oponenti. Celý seriál stojí totiž výhradne na Stallonovej charizme, zábavných jednorozmerných postavičkách a vtipnom machizme. No od scenáristu stojaceho za Sopranovcami a Boardwalkom som čakal trochu hlbšiu gangsterku, než len takýto fastfood. Čas strávený pri Tulsa King neľutujem, veď nemusí byť všetko v TV intelektuálny Escargot. Ale nebyť Sylvestra v hlavnej roli, asi by tie hodnotenia boli všeobecne o dosť nižšie a úprimnejšie. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Čiší z toho chlapáctví a nostalgie po starých dobrých časech. Vzhledem k námětu a Stallonemu v hlavní roli se taky není co divit. Sly si roli dává naprosto s přehledem, a i když opravdu kvalitní je jen první a poslední epizoda, sám se v každé scéně postaral, že ani prostředních sedm nejsou žádná výplň. Naopak by dílů mohlo být i víc, protože některé linie se odehrály v poklusu, nebo by si zasloužily výraznější dozvuky. Zbytek obsazení je široce rozprostřený mezi sympaťáky, tolerovatelné postavičky a podivíny. S tím souvisí asi jediný výraznější zápor. I když se Manfredi psychologicky ustrnul v devadesátých letech, scénář  do děje trousí pokrokové názory ve stylu dnešní woke kultury. Nejen že se to moc nehodí do drsné kriminálky - i když patřičně odlehčené vkusně dávkovanou nadsázkou, ale vyloženě to sabotuje onu příjemně starosvětskou atmosféru. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Fakt moc příjemný překvápko a to myslím smrtelně vážně. Nečekal jsem moc, ale dostal jsem poměrně slušnou porci zábavy. Sice, jednoduchý a jasně daný příběh, ale namixovaný v tom nejlepším poměru. Něco mezi Ozarkem a dalšími podobnými seriály, z nichž tenhle možná není až tak scenáristicky vypilovaný zato má nestárnoucího Slye, který to má totálně všechno na háku, umí si udělat prdel sám ze sebe a hlavně, když promluvil svým hlubokým hlasem, měl jsem chvílemi pocit, že se dívám i na herce. Tohle kdyby mi někdo řekl, před pár lety, měl bych ho za totálního blázna , takhle se už teď těším na další sérii. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Sheridan má obrovský talent napísať scenár plný nelogických a absolútne si odporujúcich vecí, ale tak, že divák sa nad nimi nestačí príliš zamýšľat. Našťastie. No a tento svoj talent spojil so Slyom a napísal mu na telo postavu, ktorá je skrz naskrz amorálna a pritom vzbudzuje sympatie. V dnešnom prevrátenom mediálnom svete, plnom hlúpej aktivistickej propagandy je totiž chlap, ktorý nekecá, jedná a pre drsne rozbitú držku nechodí príliš ďaleko asi rovnakou raritou ako tradičná rodina. Sheridan navyše udržal mieru propagandy na únosnej úrovni a hoci v poslednej časti už scenár riadne drhne, bavil som sa. Som celkom zvedavý na druhú sériu a bojím sa iba scenára, ktorý - ak uhne od pôvodného zámeru - by mohol celý tento sľubný projekt nakoniec potopiť. Za štyri "Paríže stredozápadu". (11.1.2023) ()

Galerie (80)

Zajímavosti (6)

  • Osoba uväznená na dlhé časové obdobie má tendenciu byť mimo kontakt so súčasnými udalosťami a kultúrnymi posunmi, čo je typ „kultúrneho šoku“, ako demonštroval aj samotný Dwight (Sylvester Stallone), neformálne nazývaný „väzenský hlupák“. V Amerike môže byť takáto osoba poverená alebo dôrazne vyzvaná, aby absolvovala tzv. „triedu životných zručností“ predtým, ako sa znovu začlení do spoločnosti. (chesterko)
  • Seriál sa mal pôvodne odohrávať v Kansas City, preto niesol aj v čase ohlásenia v decembri 2021 názov "Kansas City". (Real Tom Hardy)
  • Dwight (Sylvester Stallone) má tiež prezývku Cinque Stelle, čo je v taliančine Five Stars, ako päťhviezdičkový generál, po ktorom dostal meno Dwight D. Eisenhower. Tento generál a politik sa neskôr stal 34. prezidentom Spojených štátov amerických. (chesterko)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

1923 dostane i druhou sérii

1923 dostane i druhou sérii

26.10.2022

Taylor Sheridan (Wind River, Sicario) si před pár lety řekl, že J. J. Abramsovi ukradne nálepku největší workoholik v současném Hollywoodu. Jeho seriálová expanze na Paramount+ začala nenápadně, dnes… (více)

Reklama

Reklama