Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2079, planeta Země. Již deset let zuří válka lidí proti mimozemšťanům, útočícím na města, chráněná silnými elektromagnetickými póly. Pohyb každého člověka je přísně střežen, aby se zabránilo proniknutí vetřelců. Vědce Spencera Olhama, jehož výzkum může vést k jejich porážce, zatkne tajná policie, protože se prý stal tajnou zbraní cizinců a má v těle ukrytou bombu. Spencerovi se ale podaří uniknout do podzemí a musí všechny přesvědčit, že je pořád člověk, a zachránit lidstvo před zkázou. Dokáže ale přesvědčit sám sebe? (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $6,285,176Tržby Celosvetovo $8,145,549║ armádne kostými vypozičané z Vesmírnej pechoty ale to by nevadilo, skôr jednoduchosť prevedenia, ktoré vôbec nestrhne, niektoré momentky fajn ale ako celok ničím zvláštne, bližšie to má k nejakej seriálovej epizódke než ku kinofilmu /40%/ ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

P. K. Dick je bohužel u filmařů v kurzu, takže se do jeho adaptací pouštějí i lidé bez invence. Výsledkem je nelogický a blábolivý scénář a režie, která v lepších chvílích vykrádá jiné filmy a v těch ostatních jen nudí. I herci tam jsou zbyteční, triky za moc nestojí... Tohle prostě Gary Fleder a Gary Sinise naprosto nezvládli. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Námětem docela zajímavý sci-fi thriller, kde nakonec nic není tak, jak se navenek zdá. Přes vcelku rutinní režii má film atmosféru, postapokalyptický svět bez slunce a lidských práv je pojednán velmi věrohodně a nebýt té až možná zbytečně zdůrazněné (ve vztahu k předloze Philipa K. Dicka) mimozemšťanské zápletky, byla by to vlastně spíše jakási >lidskoprávní< sci-fi o muži na útěku, obviněném bez dostatečných důkazů a bez rozsudku odsouzeném k smrti a o jeho marné snaze o dokázání "neviny"... Tři a půl hvězdičky za film, ale za toho >trpícího< Garyho Sinise a výborně vypointovaný závěr nakonec zaokrouhleno nahoru... ()

Stamba 

všechny recenze uživatele

Kdybych film viděl před 14ti lety, když vyšel asi by mě zaujal víc. Námět asi trochu inspirovaný studenou válkou. Sice trochu předvídatelný závěr i když se v průběhu děje snaží filmaři dát naději na happyend. Film rozhodně neurazí ale asi ani nenadchne. Takový průměr, ale jsem rád, že jsem ho viděl :-) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě se všichni budou odkazovat na autora zlověstných románů Philipa K. Dicka a otírat se o tvůrce, co všechno zprasili. Viděl jsem nicméně větší průšvihy, takže tenhle pokus svézt se na tehdejší vlně paranoidních kousků, které tahají diváka za nos, není úplně špatný. Postupně si odškrtáváme, co by asi takové temné sci-fi mělo obsahovat, jenže solidní atmosféry nebo akce je málo, klišé a nelogických momentů naopak až moc. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • V úvodní scéně doprovázené vysvětlujícím monologem je použit úryvek z filmu Hvězdná pěchota (1997). (Cobur)
  • Natáčanie začalo v Runing Springs, Kalifornia, kde napríklad vytvorili kulisy kozmického lietadla. Ďalej sa natáčalo v Los Angeles. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno