Reklama

Reklama

Critters se vracejí v supernapínavém sci-fi vesmírném dobrodružství! Tentokrát to ale nejsou obyčejní Critters – jedná se o speciální druh geneticky zkonstruovaných mutantů, kteří byli stvořeni, aby převzali vládu nad vesmírem. Tentokrát jsou lačni dobýt galaxii a zvláštní chuť mají na lidstvo, které je mimo tento svět. Přidejte se k majitelům oscarových nominací Angele Bassett (nejlepší herečka, Tina Turner, 1993) a Bradu Dourifovi (Pán prstenů: Dvě věže, nejlepší herec ve vedlejší roli, Přelet nad kukaččím hnízdem, 1975), Donu Keithovi Opperovi a Terrenci Mannovi, kteří se vracejí ke svým populárním rolím, a bojují o přežití proti Critters, nukleární zkáze a o osud vesmíru! (Magic Box)

(více)

Recenze (108)

Darren98 

všechny recenze uživatele

Horor-komediálního mrňouse mezi kulty jsem v dětství hltavě nakoukal pochopitelně pro hltavé legrační ježky, kde mě tedy čtvrtý film bavil s přehledem nejméně. Nejspíš neobvykle jsem však Critters stihl dříve než přeslavné Vetřelce, takže napětí čpící z korporace zamezující vyhubení nebezpečného netvora mám pevně spojené s tímto světem, a po dohnání i docenění vyspělejší xenomorfní ságy musím přiznat, že atmosféru zdejšího vesmírného závěru shledávám rozhodně působivější. Po mnohaletém odstupu navíc přišla potřeba vidět "odpadový film" jako finále ságy znovu, kdy zdaleka více obdivuji Charlieho a Ugovu loajálnost sérii jako i velmi povedený vývoj jak obou charakterů tak vztahu vůči sobě nebo kritům. Zároveň odešla potřeba maxima groteskních scén po vzoru staršího bratrance Gremlins, protože čtverka nadmíru uspokojivě pracuje s více faktory než jen ikonickými příšerkami; završuje příběh intergalaktického universa pro původní vězeňský únik, soukromé lovce odměn, jejich mocné nadřízené spolu se zvratem okolo odhaleného zvráceného vědeckého projektu, a samozřejmě dějovou linii unikátního protagonisty proměniv z opileckého břídila do charismatického zachránce. Mimo průběžně bonusového alternativního Charlese Lee Raye tedy zdánlivě béčkové kvarteto končí překvapivě intenzivním chladným koncem dvou přátel jako seriózní pocta původních oblíbených Critters. 70% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Critters" sú malé, nenažraté mimozemské potvory. V prvých dvoch častiach títo zubatí votrelci terorizovali americké vidiecke mestečko Grove´s Bend. Boli to dva zábavné, béčkové horrory. V treťom pokračovaní sa presunuli do nájomného domu na veľkomestskej periférii. To už ma až tak moc nebavilo. No a v diele s poradovým číslom štyri sa vrátili tam odkiaľ prišli, do vesmíru. Dej sa odohráva v roku 2045 niekde v kvadrante planéty Saturn. "Critters 4" je najslabší a najnudnejší diel z celej série. * ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Critters ve vesmíru není vůbec špatný nápad a klidně bych uvítal doslovnější kopii Vetřelce. Největší problém tak je, že téměř dvě třetiny filmu se řeší vztahy v posádce, k níž se následně přidá blb Charlie. Ten je sice pošuk i v předchozích dílech, ale tam je takový docela milý, tady je to ultrablb, co téměř vše pokazí. Krajně nesympatickou postavou je pak mladík Ethan (P. Whitthorne), který mi pil krev po celou dobu. Příšerky se dostanou ke slovu až příliš pozdě a obětí nezanechají mnoho, což zamrzí. V podstatě nejlepší je poslední čtvrthodinka, která má spád. Za ni tedy dám druhou *. Slizouna roku vyhrává Brad Dourif, což je alespoň herec, který umí být nesympatický tím, co ztvárňuje. A když už vleze Critter někomu do huby, tak bych opravdu čekal citaci Vetřelce... ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Spojte kokota bez jakéhokoliv umu či invence,s mizerným scénářem,jenž vykrádá vetřelce,star wars,terminátora a vesmírnou odyseu,přidejte mizerné herce a droboučký rozpočet,smíchejte s externími záběry laciné sci-fi Android z roku 1982,deset dní lehce vařte v kotlíku z nudy a máte Critters 4.Nudný a dementní blábol,který parazituje na svých třech výborných předchůdcích.Pryč je veškerý humor a nadsázka,atmosféra neexistuje,příšerné efekty a otravná hudba.K tomu z parchantění mé milované postavy vesmírného lovce s tváří Terence Manna a mám tu čistokrevný odpad.0%. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Bohužel. Jak bohužel, bohužel pro ně! To, co jsem předpokládal, se v sérii stalo. Skomírající tetralogie dokonala své dílo zkázy, když se jí chopil neschopný režisér Rupert Harvey. Po třech slabých dílech, kdy se série díl od dílu markantně zhoršovala a v podstatě nikdy nenabrala kvalitu, přišlo tohle úděsné završení odehrávající se ve vesmíru, kdy se ze dvou posledních vajec vylíhnou Critters a napadnou posádku vesmírné lodi. Co následuje potom, netřeba popisovat, protože takovou kravinu jste v životě neviděli. Vše maximálně nepovedené. Scénář, spíše bych napsal scenáristické zvratky a režisérská bezradnost naprosto potopily zbytky kvality ke dnu. Triky i na tehdejší rok vzniku byly hodně naivní a vesmír připomínal studio zatažené tmavou roletou. Ve filmu není jediná scéna, která by filmu přinesla nějaké procento kvality. Je to snůška abnormálního a absurdního hororového blivajzu bez kouska stylovosti. Pohřeb Critters nebyl důstojný. Ti se už po takovém fiasku nikdy nevrátili. Navíc už byl tohle jen video film. 0% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Záběry na nákladní prostor záchranné lodi a přistávání na vesmírné lodi jsou z filmu Android (1982), ale záběry Ugovy lodi na konci filmu jsou z filmu Critters 2: The Main Course (1988). (HellFire)
  • Všechny externí záběry z vesmíru jsou z filmu Android (1982). (HellFire)
  • Jediný film zo série, v ktorom príšerky nedisponujú schopnosťou vystreľovať smrteľné ostne. (beso74)

Reklama

Reklama