Reklama

Reklama

Critters se vracejí v supernapínavém sci-fi vesmírném dobrodružství! Tentokrát to ale nejsou obyčejní Critters – jedná se o speciální druh geneticky zkonstruovaných mutantů, kteří byli stvořeni, aby převzali vládu nad vesmírem. Tentokrát jsou lačni dobýt galaxii a zvláštní chuť mají na lidstvo, které je mimo tento svět. Přidejte se k majitelům oscarových nominací Angele Bassett (nejlepší herečka, Tina Turner, 1993) a Bradu Dourifovi (Pán prstenů: Dvě věže, nejlepší herec ve vedlejší roli, Přelet nad kukaččím hnízdem, 1975), Donu Keithovi Opperovi a Terrenci Mannovi, kteří se vracejí ke svým populárním rolím, a bojují o přežití proti Critters, nukleární zkáze a o osud vesmíru! (Magic Box)

(více)

Recenze (107)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tragédie. Charlie je pořád fajn, ale Charlie nic nezachrání. A to, co provedli s postavou Ugga, to je taky neodpustitelné. Critters 4 jsou už námětem a látkou naprosto vyčpělí. Jsou jen dva, objeví se až po skoro polovině filmu, prakticky nic nepředvedou, nejsou tam nijak dlouho... a - ano, nudí. Critteři. Ale tyhle potvůrky jsou jinak docela fajn. Zbytek filmu je céčková sci-fi se šíleným a trapným scénářem, debilními dialogy a nezajímavými postavami. Přítomnost Brada Dourifa nechápu. Tohle nemělo vzniknout, ale moje očekávání od tohoto dílu byla ještě menší, tak možná i proto ta 1*. Hodnější už být nehodlám. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Spojte kokota bez jakéhokoliv umu či invence,s mizerným scénářem,jenž vykrádá vetřelce,star wars,terminátora a vesmírnou odyseu,přidejte mizerné herce a droboučký rozpočet,smíchejte s externími záběry laciné sci-fi Android z roku 1982,deset dní lehce vařte v kotlíku z nudy a máte Critters 4.Nudný a dementní blábol,který parazituje na svých třech výborných předchůdcích.Pryč je veškerý humor a nadsázka,atmosféra neexistuje,příšerné efekty a otravná hudba.K tomu z parchantění mé milované postavy vesmírného lovce s tváří Terence Manna a mám tu čistokrevný odpad.0%. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Critters ve vesmíru není vůbec špatný nápad a klidně bych uvítal doslovnější kopii Vetřelce. Největší problém tak je, že téměř dvě třetiny filmu se řeší vztahy v posádce, k níž se následně přidá blb Charlie. Ten je sice pošuk i v předchozích dílech, ale tam je takový docela milý, tady je to ultrablb, co téměř vše pokazí. Krajně nesympatickou postavou je pak mladík Ethan (P. Whitthorne), který mi pil krev po celou dobu. Příšerky se dostanou ke slovu až příliš pozdě a obětí nezanechají mnoho, což zamrzí. V podstatě nejlepší je poslední čtvrthodinka, která má spád. Za ni tedy dám druhou *. Slizouna roku vyhrává Brad Dourif, což je alespoň herec, který umí být nesympatický tím, co ztvárňuje. A když už vleze Critter někomu do huby, tak bych opravdu čekal citaci Vetřelce... ()

Homerking 

všechny recenze uživatele

je rok 2045, posádka vesmírné lodi v naší sluneční soustavě narazí na modul plující prázdnotou ve kterém objeví našeho známého chlapíka Charlieho z předchozích dílů, do modulu se dostal omylem, poté co musel na planetě zemi před mnoha lety umístit poslední existující vejce druhu crittů do speciální schránky uvnitř modulu jelikož vesmírné zákony nedovolují zcela vyhubit jakýkoliv intergalaktický druh, vejce proto musí být zajištěna. Tento cenný náklad se ale teď dostává na palubu Charlieho zachránců, ti však nemají nejmenší tušení o tom jaké nebezpečí si právě zavlekli na loď. Asi nejslabší díl ze všech, oproti předešlým dílům zde není ani špetka humoru nebo napětí, herci otřesní (teda mimo Charlieho, ten ušel) a critteři jsou bohužel v celém filmu vidět jen na pár chvilek (to mě nakrknulo nejvíc). Ještě upozorním že se jedná spíš o sci-fi thriller než o horor, doporučil bych maximálně trpělivým divákům sci-fi žánrů, jediné co můžu pochválit je celkem solidní tísnivá atmosféra vesmírné lodi. ()

Terva odpad!

všechny recenze uživatele

Film začíná přesně tam, kde končí třetí příběh. Charlie ( Don Opper ) chce zlikvidovat dvě vajíčka z rodu Critters, ale dostane zprávu od mezigalaktický federace CITÁT - Chystáte se porušit mezigalaktické zákony zachování životního druhu........... Dvě vajíčka jsou totiž poslední z druhu Critters a ikdyž jsou nebezpečný, nesmíme dovolit jejich totálnímu vyhynutí. Děj filmu se tu neodehrává dva roky po předcházejících událostech, tak jak to bylo v předešlých dílech, ale místo toho se přesuneme do roku 2045. Triková stránka filmu je hrozná, hudební doprovod skoro nulový, herci působí jako amatéři a scénář je zmatlaný. CITÁT - Nemohu reagovat na pokyny odpadového materiálu.......... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Pouze herci Terrence Mann a Don Keith Opper se objevili ve všech dílech série. (5150)
  • Záběry na nákladní prostor záchranné lodi a přistávání na vesmírné lodi jsou z filmu Android (1982), ale záběry Ugovy lodi na konci filmu jsou z filmu Critters 2: The Main Course (1988). (HellFire)
  • Jediný film zo série, v ktorom príšerky nedisponujú schopnosťou vystreľovať smrteľné ostne. (beso74)

Reklama

Reklama