Reklama

Reklama

Critters se vracejí v supernapínavém sci-fi vesmírném dobrodružství! Tentokrát to ale nejsou obyčejní Critters – jedná se o speciální druh geneticky zkonstruovaných mutantů, kteří byli stvořeni, aby převzali vládu nad vesmírem. Tentokrát jsou lačni dobýt galaxii a zvláštní chuť mají na lidstvo, které je mimo tento svět. Přidejte se k majitelům oscarových nominací Angele Bassett (nejlepší herečka, Tina Turner, 1993) a Bradu Dourifovi (Pán prstenů: Dvě věže, nejlepší herec ve vedlejší roli, Přelet nad kukaččím hnízdem, 1975), Donu Keithovi Opperovi a Terrenci Mannovi, kteří se vracejí ke svým populárním rolím, a bojují o přežití proti Critters, nukleární zkáze a o osud vesmíru! (Magic Box)

(více)

Recenze (107)

5150 odpad!

všechny recenze uživatele

Příběh se odvíjí podle osvědčeného schématu z VETŘELCE, ale nenechte se zmást. Žádné napětí se nedostaví a to ostatní (akce, speciální efekty, hlášky, atd.) nestojí za řeč. Z hereckého obsazení je známější snad jen Angela Bassett a ta je zde pouze proto, aby se svlíkla. Škoda tak, že ta její "sprchová scéna" nebyla ještě odvážnější. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Poctivé 90s béčko, ktorému sa podarene darí skrývať malý rozpočet za umnú hororovú atmosféru, až tak, že na critters neostane veľa miesta. Je to škoda, pretože efekty a masky sú podarené, critters poctivo rozpohybovaní a je to asi najmenej vtipné z celej série, rozumej najviac hororové. Aj gore by možno stálo za to, ak by ho bolo viac ako tá jedna scéna. Akoby ho producenti nepustili cez strižňu, čo je docela dobre možné. Ale inak nostalgická "podívaná", kričiaca 90s, VHSky, s ako vždy výborným Dourifom a začínajúcou Angelou Bassett. ()

Reklama

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Štvorka sa odohráva o 53 rokov neskôr ako trojka a dokonca vo vesmíre. Asi aby sa ešte viac ušetrilo, takže sledujeme počínanie vesmírnej posádky v kulisách nejakej akože lodi. Síce sa znova vrátil ožran Charlie, ale ani on už sériu nespasí. Critterov výrazne ubudlo a vlastne tu väčšinu filmu absentujú. Neviem či je pojatie filmu vážne alebo nie. Ja som sa ukrutne nudil pretože sa tam nič nedialo. Nenapadá ma nič, čo by som kladne ohodnotil. Čistý odpad a smutný koniec jednej solídnej série. Jak sa nejaká séria dostane do vesmíru, tak viete, že nastal jej koniec. Snáď si na to v F&F dá Diesel pozor. 0/10. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Spíše nostalgie, než objektivní hodnocení, ale tenhle film pochází z období mého dětství / puberty, kdy jsem nekriticky sjížděl vše, co mělo byť jen z dálky nálepku horor. Druhý díl této série byl vlastně můj první horor v kině, pokud nepočítám Vetřelce v těhotenství mé matky :D, takže prosím omluvte sentimentální pohled. Na druhou stranu film spíše těží z odkazu prvních dvou dílů, než ze samostatné životaschopnosti, ale už jednička naznačila, že tady nemůžeme brát všechno zcela vážně, což se u čtyřky dodržuje více než hojně :). ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

První dva díly mají něco do sebe, ale trojka už značně pokulhává a po dlouhém čekání na nástup Critters se člověk stejně nedočká ničeho zábavného ani nechutného. Všechny postavy působí hrozně hloupě a DiCaprio ve vedlejší roli je vlastně jediným zajímavým prvkem. Nedokážu říct, jestli je poslední díl ještě horší, ale jako vykrádačka Vetřelce je to parádní. Na Critters se čeká skoro hodinu a než si je člověk užije, tak je konec. Smutný úpadek hororové série, která měla velký zábavný potenciál. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Pouze herci Terrence Mann a Don Keith Opper se objevili ve všech dílech série. (5150)
  • Záběry na nákladní prostor záchranné lodi a přistávání na vesmírné lodi jsou z filmu Android (1982), ale záběry Ugovy lodi na konci filmu jsou z filmu Critters 2: The Main Course (1988). (HellFire)

Reklama

Reklama