Reklama

Reklama

Critters se vracejí v supernapínavém sci-fi vesmírném dobrodružství! Tentokrát to ale nejsou obyčejní Critters – jedná se o speciální druh geneticky zkonstruovaných mutantů, kteří byli stvořeni, aby převzali vládu nad vesmírem. Tentokrát jsou lačni dobýt galaxii a zvláštní chuť mají na lidstvo, které je mimo tento svět. Přidejte se k majitelům oscarových nominací Angele Bassett (nejlepší herečka, Tina Turner, 1993) a Bradu Dourifovi (Pán prstenů: Dvě věže, nejlepší herec ve vedlejší roli, Přelet nad kukaččím hnízdem, 1975), Donu Keithovi Opperovi a Terrenci Mannovi, kteří se vracejí ke svým populárním rolím, a bojují o přežití proti Critters, nukleární zkáze a o osud vesmíru! (Magic Box)

(více)

Recenze (107)

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

Bio-alert. You are in violation of zoological mandate E102. Specifically, you are prohibited from terminating any transgalactic life-form if it means total extinction of the species. Aggression factor is irrelevant. Exactly like my ex-wife. Anything I say, she does the opposite. They look nothing like a piranha, but they are hungry like a piranha. They love ducts. I can live with that. Killer fur balls. Things change. So the ppl. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tragédie. Charlie je pořád fajn, ale Charlie nic nezachrání. A to, co provedli s postavou Ugga, to je taky neodpustitelné. Critters 4 jsou už námětem a látkou naprosto vyčpělí. Jsou jen dva, objeví se až po skoro polovině filmu, prakticky nic nepředvedou, nejsou tam nijak dlouho... a - ano, nudí. Critteři. Ale tyhle potvůrky jsou jinak docela fajn. Zbytek filmu je céčková sci-fi se šíleným a trapným scénářem, debilními dialogy a nezajímavými postavami. Přítomnost Brada Dourifa nechápu. Tohle nemělo vzniknout, ale moje očekávání od tohoto dílu byla ještě menší, tak možná i proto ta 1*. Hodnější už být nehodlám. ()

Reklama

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

V případě Critters 4 musím ocenit snahu Ruperta Harveyho dostat do filmu trochu temnější tónování a pokusit se z hovna uplést bič. To bude ale asi vše. V důsledku nízkého rozpočtu a papundeklových kulis, vypadají všechny prostory vesmírné stanice vesměs identicky. Téměř nulová přítomnost humoru je sice záměrná, ale Critters 4 tím zároveň přišli o jeden z rozpoznávacích znaků celé série. Dva osamocení ježouři příliš chaosu nevyvolají a do záběru se pořádně dostanou až po čtyřicáté minutě. Více jak polovinu stopáže se řeší především napjaté vztahy uvnitř posádky a postavy jen bezcílně bloudí změtí chodeb. A přesně zde leží ten největší kámen úrazu. Critters 4 jsou nevýslovně nudní. Horory můžou být děsivé, trhlé, krvavé, pokleslé, napínavé i přímočaré, ale jakmile jakýkoliv zdroj zábavy ustoupí nudě, je konec. Proto byl první díl tak dobrý. Nenudil a měl spád. Critters 4 nefungují dobře ani jako variace na Vetřelce, ani jako horor, natož komedie. Jde o smutnou tečku za touto prachem zavátou sérií. Více. ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Štvorka sa odohráva o 53 rokov neskôr ako trojka a dokonca vo vesmíre. Asi aby sa ešte viac ušetrilo, takže sledujeme počínanie vesmírnej posádky v kulisách nejakej akože lodi. Síce sa znova vrátil ožran Charlie, ale ani on už sériu nespasí. Critterov výrazne ubudlo a vlastne tu väčšinu filmu absentujú. Neviem či je pojatie filmu vážne alebo nie. Ja som sa ukrutne nudil pretože sa tam nič nedialo. Nenapadá ma nič, čo by som kladne ohodnotil. Čistý odpad a smutný koniec jednej solídnej série. Jak sa nejaká séria dostane do vesmíru, tak viete, že nastal jej koniec. Snáď si na to v F&F dá Diesel pozor. 0/10. ()

Darren98 

všechny recenze uživatele

Horor-komediálního mrňouse mezi kulty jsem v dětství hltavě nakoukal pochopitelně pro hltavé legrační ježky, kde mě tedy čtvrtý film bavil s přehledem nejméně. Nejspíš neobvykle jsem však Critters stihl dříve než přeslavné Vetřelce, takže napětí čpící z korporace zamezující vyhubení nebezpečného netvora mám pevně spojené s tímto světem, a po dohnání i docenění vyspělejší xenomorfní ságy musím přiznat, že atmosféru zdejšího vesmírného závěru shledávám rozhodně působivější. Po mnohaletém odstupu navíc přišla potřeba vidět "odpadový film" jako finále ságy znovu, kdy zdaleka více obdivuji Charlieho a Ugovu loajálnost sérii jako i velmi povedený vývoj jak obou charakterů tak vztahu vůči sobě nebo kritům. Zároveň odešla potřeba maxima groteskních scén po vzoru staršího bratrance Gremlins, protože čtverka nadmíru uspokojivě pracuje s více faktory než jen ikonickými příšerkami; završuje příběh intergalaktického universa pro původní vězeňský únik, soukromé lovce odměn, jejich mocné nadřízené spolu se zvratem okolo odhaleného zvráceného vědeckého projektu, a samozřejmě dějovou linii unikátního protagonisty proměniv z opileckého břídila do charismatického zachránce. Mimo průběžně bonusového alternativního Charlese Lee Raye tedy zdánlivě béčkové kvarteto končí překvapivě intenzivním chladným koncem dvou přátel jako seriózní pocta původních oblíbených Critters. 70% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Všechny externí záběry z vesmíru jsou z filmu Android (1982). (HellFire)
  • Pouze herci Terrence Mann a Don Keith Opper se objevili ve všech dílech série. (5150)
  • Záběry na nákladní prostor záchranné lodi a přistávání na vesmírné lodi jsou z filmu Android (1982), ale záběry Ugovy lodi na konci filmu jsou z filmu Critters 2: The Main Course (1988). (HellFire)

Reklama

Reklama